«Κι άλλοι… Γιαξήδες»

Ο Παναγιώτης Διλμπέρης μίλησε για τα σεμινάρια στην Ελβετία και για τα ταλέντα του σερραϊκού ποδοσφαίρου.

Για την πρόσφατη παρουσία του στη Νιόν της Ελβετίας και στα σεμινάρια προπονητικής μίλησε στην ΕΡΤ Σερρών και τον Βασίλη Αναστασιάδη ο Παναγιώτης Διλμπέρης. Ο τεχνικός των «λιονταριών» αναφέρθηκε στο σκεπτικό της UEFA ότι αν ένας τεχνικός δεν τα καταφέρει, τότε δεν έχει δουλέψει σωστά, ενώ σημείωσε πως στόχος είναι να βγουν κι άλλοι Γιαξήδες από το σερραϊκό ποδόσφαιρο.

Αναλυτικά ανέφερε:

Για το σεμινάριο στην Ελβετία:

«Αυτό που θέλουν να περάσουν είναι ότι δεν υπάρχει δικαιολογία «ναι, δουλέψαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε. Αν πούμε ότι ο Πανσερραϊκός έχει πρόβλημα συγκέντρωσης στα πρώτα λεπτά των παιχνιδιών, πρέπει δημοσίως να πούμε ότι ακέραια την ευθύνη έχει ο προπονητής που δεν έχει δουλέψει αρκετά»

«Έχει τόσες ομοιότητες που να θεωρείς ότι δεν έχει καμία σχέση. Η βασική φιλοσοφία των σεμιναρίων προπονητικής είναι ότι ο προπονητής πρέπει να δουλεύει σε καθεστώς πίεσης. Είναι πολλές οι ώρες και πολλές οι εργασίες για να ανταπεξέλθεις. Ήταν αρκετά κουραστικό, αλλά και εποικοδομητικό. Έγινε μία επανάληψη σε υψηλότερο επίπεδο με καλύτερες προδιαγραφές και καλύτερες βοήθειες. Όλα έγιναν στις εγκαταστάσεις της UEFA. Μαζί μου ήταν αρκετά παιδιά όπως και ο Σερραίος, Πέτρος Στοΐλας.

Αυτό που θέλουν να περάσουν είναι ότι δεν υπάρχει δικαιολογία «ναι, δουλέψαμε, αλλά δεν τα καταφέραμε». Το ότι δεν τα καταφέρνεις σαν προπονητής σημαίνει ότι δεν έχεις δουλέψει αρκετά. Αυτή είναι η φιλοσοφία τους. Αν πούμε, γιατί έχει ειπωθεί πολλές φορές, ότι ο Πανσερραϊκός έχει πρόβλημα συγκέντρωσης στα πρώτα λεπτά των παιχνιδιών, πρέπει δημοσίως να πούμε ότι ακέραια την ευθύνη έχει ο προπονητής που δεν έχει δουλέψει αρκετά. Δεν μπορείς να χρεώνεις τίποτα στον ποδοσφαιριστή.

«Ό,τι έχει καταφέρει ο Γιαξής σε τόσο μικρή ηλικία, το έχει καταφέρει εξαιτίας του ταλέντου του. Θεωρώ ότι και η ταπεινή προσωπικότητα έγκειται στα βήματα που του έχουν δώσει μέσα από την οικογένεια. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, τόσο στους γονείς, όσο και σε αυτόν»

Είναι μία φιλοσοφία και στάση ζωής που από την αρχή της προπονητικής μου καριέρας δεν την είχα. Πάντα πίστευα στη δουλειά, αλλά έρχονται και το κάνουν πιο επίσημο, ενώ ταυτόχρονα ζητούν πάρα πολύ ανταγωνιστικές προπονήσεις, κάτι που σημαίνει ότι πλέον οι ομάδες για να προπονούν τους 11 που θα παίξουν, πρέπει να έχουν απέναντί τους άλλους 11 εξίσου καλούς. Έτσι, ο ανταγωνισμός θα τους κάνει καλύτερους».

Αν γνωρίζουν στην UEFA τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Έλληνες προπονητές:

«Το γνωρίζουν, αλλά ποτέ δεν τα βάζουν σαν δικαιολογία. Πολλές φορές και εμείς μπορεί να μεμψιμοιρούμε και να λέμε ότι δεν έχουμε γήπεδα. Δεν το δέχονται. Γνωρίζουν την κατάσταση. Είναι πολλά που ζορίζουν τους Έλληνες προπονητές, αλλά δεν πρέπει να βάζουμε τη δικαιολογία μπροστά».

Για το φιλικό με την Ξάνθη:

«Αν θέλουμε να μιλάμε για μέλλον όσον αφορά στο σερραϊκό ποδόσφαιρο, θα πρέπει ο Γιαξής να γίνουν Γιαξήδες πολλοί και να έχουμε ακόμα περισσότερα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες στον Πανσερραϊκό»

«Θέλαμε να κρατηθούμε σε αγωνιστικούς ρυθμούς. Τα συμπεράσματα είναι θετικά. Δεδομένο ότι έλειπαν τρεις, τέσσερις με μεγάλο χρόνο συμμετοχής όπως οι Ρίστιτς, Καψάλης, Γκούρτσας, Ρούτσης ανταποκρίθηκαν όλοι. Βάλαμε και τους νεαρούς που ήταν πολύ καλοί. Ένα καλό τεστ. Μας κρατάει σε επαγρύπνηση και ήμασταν αρκετά καλοί και στο χτίσιμο της επίθεσης από πίσω σε περίπτωση που μία ομάδα μας πιέσει αρκετά ψηλά».

Για το ντεμπούτο Γιαξή:

«Ό,τι έχει καταφέρει σε τόσο μικρή ηλικία, το έχει καταφέρει εξαιτίας του ταλέντου του. Θεωρώ ότι και η ταπεινή προσωπικότητα έγκειται στα βήματα που του έχουν δώσει μέσα από την οικογένεια. Αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, τόσο στους γονείς, όσο και σε αυτόν. Οι απαιτήσεις μεγαλώνουν. Πρέπει και ο ίδιος να αναλογιστεί όλο αυτό. Ήδη είναι η δεύτερη κλήση από την Εθνική Παίδων. Αν θέλουμε να μιλάμε για μέλλον όσον αφορά στο σερραϊκό ποδόσφαιρο, θα πρέπει ο Γιαξής να γίνουν Γιαξήδες πολλοί και να έχουμε ακόμα περισσότερα παιδιά σε αυτές τις ηλικίες στον Πανσερραϊκό».

Αν θα ακολουθήσουν και άλλοι παίκτες:

«Ο Χρήστος Κοράκης έχει αναλάβει ένα τεράστιο βάρος, οικονομικό και ψυχολογικό. Πρέπει πρώτα απ' όλα να δημιουργηθεί αυτό το πλαίσιο για να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια. Δεν είναι θέμα ποιος θα είναι προπονητής»

«Αυτή τη στιγμή είναι μία ευχή. Γίνονται διεργασίες για πολλά παιδιά που ξεχώρισαν, είτε στις ακαδημίες, είτε στη δεύτερη ομάδα, αλλά και σε ομάδες του νομού υπάρχουν πολλά αξιόλογα παιδιά. Στο παιχνίδι της μικτής ξεχώρισαν πολλά».

Για τον αγώνα με τη Σπάρτη:

«Είναι επιτακτική η ανάγκη της νίκης. Το είπα και με τον Άρη ότι έπρεπε να κερδίσουμε. Τώρα πρέπει να κερδίσουμε τη Σπάρτη και πρέπει να κερδίσουμε οπωσδήποτε όσα παιχνίδια γίνεται περισσότερα. Να μαζέψουμε κι άλλους βαθμούς, να κάνουμε μεγαλύτερη συγκομιδή και να αφήσουμε θετικές εντυπώσεις στο τέλος. Μία παρακαταθήκη για την επόμενη σεζόν.

«Θα έχω στην αποστολή παιδιά όπως έγινε με τον Ταχματζίδη, τον Γιαξή. Σε αυτά θα πάρουν χρόνο, όχι ότι κάποιος θα πει ότι μέσα από τα παιχνίδια αυτά θα πει κάποιος αν μπορούν ή όχι, προς Θεού. Περισσότερο για να ανταμειφθούν για την προσπάθεια που έχουν κάνει»

Και η Σπάρτη προσφέρεται για να έρθει ο κόσμος. Είναι μια ομάδα με αρκετή ποιότητα και πολλούς καλούς ποδοσφαιριστές. Πιστεύω ότι θα γίνει ένα πάρα πολύ καλό παιχνίδι. Ελπίζω να στενοχωρήσουμε τον φίλο μου τον Πέτρο (σ.σ. Στοΐλα)».

Αν έχει αρχίσει επαφές με τη διοίκηση για τη νέα σεζόν:

«Είναι αρκετά νωρίς. Υπάρχει αρκετός χρόνος. Και η διοίκηση που έχει κάνει μεγάλη υπέρβαση φέτος. Ο Χρήστος Κοράκης έχει αναλάβει ένα τεράστιο βάρος, οικονομικό και ψυχολογικό. Πρέπει πρώτα απ' όλα να δημιουργηθεί αυτό το πλαίσιο για να συνεχιστεί αυτή η προσπάθεια. Δεν είναι θέμα ποιος θα είναι προπονητής».

Αν θα πάρουν χρόνο νέοι στα εναπομείναντα παιχνίδια:

«Οπωσδήποτε. Το έχουμε συζητήσει με τα παιδιά, γιατί θέλω να κρατήσω κάποιες ισορροπίες στα αποδυτήρια. Θα έχω στην αποστολή παιδιά όπως έγινε με τον Ταχματζίδη, τον Γιαξή. Σε αυτά θα πάρουν χρόνο, όχι ότι κάποιος θα πει ότι μέσα από τα παιχνίδια αυτά θα πει κάποιος αν μπορούν ή όχι, προς Θεού. Περισσότερο για να ανταμειφθούν για την προσπάθεια που έχουν κάνει».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News

[googlead][/googlead]

Last modified onΔευτέρα, 08 Μάιος 2017 13:45

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep