«Μόνο έσοδο το... στοίχημα»!

Ο Απόστολος Ανδρούτσος υποστήριξε ότι σκέφτεται να κρεμάσει τα γάντια του.

Συνέντευξη στην ΕΡΑ Σερρών έδωσε την Τρίτη (10/05) ο πρώην τερματοφύλακας του Πανσερραϊκού, Απόστολος Ανδρούτσος. Αναφέρθηκε στην επιλογή του να αποχωρήσει από τα «λιοντάρια» πριν το τέλος της σεζόν, δήλωσε έντονα προβληματισμένος από την κατάσταση που επικρατεί στη Football League και υποστήριξε ότι: «Τα έσοδα είναι ελάχιστα. Το πρωτάθλημα είναι παρωδία. Έχει καταντήσει το μόνο έσοδο να είναι το... στοίχημα»!

Εκτός των άλλων ο Ανδρούτσος τόνισε ότι δεν έχει μετανιώσει για τη συμπεριφορά του προς τον προπονητή του Πανελευσινιακού, Θανάση Δημόπουλο και σημείωσε ότι στους δύο επόμενους μήνες θα έχει αποφασίσει αν θα κρεμάσει τα γάντια του πρόωρα.

Το flnews σας παρουσιάζει τη συνέντευξη του Ανδρούτσου:

Για τους λόγους της αποχώρησής του:
«Προσωπικοί είναι οι λόγοι. Ζήτησα νωρίτερα να γίνει αυτό, επειδή το τελευταίο διάστημα είμαι προβληματισμένος και με τη Β' Εθνική και με το ποδόσφαιρο γενικά. Θεωρώ ότι το πρωτάθλημα που γίνεται φέτος είναι μία παρωδία. Υπάρζουν παίκτες που πεινούν. Ευτυχώς αυτό στις Σέρρες δεν έγινε. Υπάρχουν ομάδες που δεν έπρεπε να παίζουν, άλλες που έφυγαν. Γίνεται ένα πρωτάθλημα το οποίο από την αρχή της χρονιάς είναι μία παρωδία.

«Είμαι προβληματισμένος και με τη Β' Εθνική και με το ποδόσφαιρο γενικά. Θεωρώ ότι το πρωτάθλημα που γίνεται φέτος είναι μία παρωδία. Υπάρζουν παίκτες που πεινούν. Υπάρχουν ομάδες που δεν έπρεπε να παίζουν, άλλες που έφυγαν. Γίνεται ένα πρωτάθλημα το οποίο από την αρχή της χρονιάς είναι μία παρωδία»

Τα έσοδα των ομάδων είναι ελάχιστα και για να πληρώσουν οι παράγοντες πρέπει να βρίσκουν δεξιά, αριστερά ή να βάζουν το χέρι στην τσέπη τους. Το μόνο έσοδο των ομάδων πλέον έχει καταντήσει να είναι το στοίχημα. Για όλους αυτούς τους λόγους ζήτησα να φύγω νωρίτερα, γιατί σκέφτομαι να κάνω κάτι δικό μου, κάποια άλλη δουλειά. Σκέφτομαι ακόμα και να σταματήσω αν μπορέσω να τα βάλω σε σειρά και να κάνω αυτό που θέλω εγώ. Σε δύο μήνες θα ξέρω αν θα σταματήσω. Δεν υπάρχει λόγος να παίζεις ποδόσφαιρο πλέον, πέρα από κάποια χρήματα που μπορεί να πάρεις για να βγάλεις τη χρονιά.

Είναι ένα παιχνίδι που ουσιαστικά παίζεται εκτός γηπέδων. Παίζεται με άλλους παράγοντες. Μιλάω γενικά. Η εικόνα είναι υπό διάλυση. Έχω αηδιάσει με όλο αυτό. Υπάρχουν παίκτες, οι οποίοι και ανακοινώσεις και βγάζουν και μου λένε - χωρίς να το βγάζουν προς τα έξω - ότι πεινάνε. Ίσως έξι ομάδες είναι καλά, αλλά κάθε χρόνο πρέπει να πετύχεις λαχνό».

Σε ερώτηση γιατί έφυγε από τον Πανσερραϊκό, αφού δεν υπάρχουν αυτά τα προβλήματα, απάντησε:
«Υπάρχουν προβλήματα. Δυσκολεύονται οι άνθρωποι λόγω των καιρών οικονομικά. Και εμένα με βόλευε και εκείνους να γλιτώσουν κάποια έξοδα. Από ό,τι καταλαβαίνω η κατάσταση στο ποδόσφαιρο δεν πρόκειται να αλλάξει αν δεν το διαλύσουν και το χτίσουν από την αρχή».

Για την περσινή σεζόν και τη φετινή:
«Το λάθος λόγω απειρίας είναι ότι δεν κατάλαβαν ότι η Β' Εθνική είναι διαφορετική. Υπολόγιζαν άλλα, βρήκαν άλλα, γι' αυτό και φτάσαμε σε μια δύσκολη κατάσταση».

Αν οι παίκτες έχουν ευθύνη για τη φετινή πορεία:
«Το μόνο έσοδο των ομάδων πλέον έχει καταντήσει να είναι το στοίχημα. Σκέφτομαι να κάνω κάτι δικό μου, κάποια άλλη δουλειά. Σκέφτομαι ακόμα και να σταματήσω. Είναι ένα παιχνίδι που ουσιαστικά παίζεται εκτός γηπέδων. Παίζεται με άλλους παράγοντες. Έχω αηδιάσει με όλο αυτό»

«Δεν ξέρω αν η ομάδα του πρώτου γύρου θα μπορούσε αγωνιστικά να δώσει κάτι παραπάνω. Θεωρώ ότι η ομάδα που βγήκε πέρυσι κατηγορία, ο βασικός κορμός, δηλαδή 14-15 άτομα έπρεπ να μείνουν στην ομάδα. Αυτή η ομάδα είχε μέταλλο τεράστιο. Μπορεί να μην μπορούσε να πρωταγωνιστήσει όπως η ΑΕΛ με τεράστιο μπάτζετ, αλλά θα παρουσίαζε κάτι άλλο σε σχέση με αυτό που παρουσιάσαμε εμείς στον πρώτο γύρο μέσα στο γήπεδο.

Το βασικό λάθος είναι αυτό, ότι μείναμε μόνο έξι, επτά παιδιά. Κάναμε μία άνοδο απέναντι στον Άρη, που ξέρουμε όλοι ποιος είναι ο Άρης και έδειξε ότι έχει μέταλλο από όλες τις απόψεις. Από διάφορους κινδύνους έδειξε συμπαγής. Ήταν δύσκολη, γιατί παλεύαμε με μία τεράστια ομάδα όπως ο Άρης. Ξέραμε ότι και το παραμικρό λάθος θα στοίχιζε. Κάποιες ομάδες μας κυνηγούσαν, γιατί ήθελαν να κερδίσουν τον πρώτο και κάθε ματς ήταν ένας τελικός».

Σχετικά με το ποιος έχει το μεγαλύτερο μερίδιο της περσινής επιτυχίας:
«Έχουν όλοι μερίδιο. Ο κόσμος, η διοίκηση, όλοι. Πέρυσι δεν ήταν τόσα τα έξοδα. Ήμασταν πληρωμένοι μέχρι τελευταία και αυτό ήταν σημαντικό».

Για τις προσθήκες του Ιανουαρίου:
«Η ομάδα που βγήκε πέρυσι κατηγορία, ο βασικός κορμός, δηλαδή 14-15 άτομα έπρεπε να μείνουνι στην ομάδα. Το βασικό λάθος είναι αυτό, ότι μείναμε μόνο έξι, επτά παιδιά. Από διάφορους κινδύνους έδειξε συμπαγής»

«Εγώ πιστεύω ότι αν δεν έρχονταν τα παιδιά, κάποια στιγμή θα είχαμε πρόβλημα έστω και με δύο ομάδες να πέφτουν. Θα παλεύαμε μεχρι το τέλος για να σωθούμε. Είναι και καλά παιδιά και παίκτες με φιλοδοξία. Αυτό μέτρησε πολύ. Μας βοήθησαν πολύ να ξεμπλοκάρει η ομάδα. Δεν μπορείς να διαλύεις μια ομάδα και να θεωρείς ότι θα κάνεις πάλι καλές επιλογές.

Συζητούσα με τον Γκόγκα και μου έδινε να καταλάβω πώς ήταν όταν έχασε την άνοδο με τον Ακράτητο. Μου έδινε να καταλάβω τι ήταν γι' αυτόν και μου το πέρναγε κι εμένα. Έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Δεν μπορώ εγώ να έρθω στον Πανσερραϊκό και να καταλάβω αμέσως ποιο είναι το μέγεθος της ομάδας. Δεν έπρεπε να φύγουν αρκετά παιδιά και μέσα σε αυτούς είναι και ο Σάκης».

Για τους φετινούς προπονητές που άλλαξαν φέτος:
«Οι άνθρωποι δεν έφταιγαν. Εμείς φταίγαμε με την εικόνα μας. Η ομάδα ήταν έτσι που δεν μπορούσε να παρουσιάσει καλύτερη εικόνα. Δεν ήταν αυτοί αποκλειστικοί υπεύθυνοι. Απλά την πλήρωναν αυτοί».

Για τον Βασιλακάκη:
«Αν δεν έρχονταν τα παιδιά τον Ιανουάριο, κάποια στιγμή θα είχαμε πρόβλημα έστω και με δύο ομάδες να πέφτουν. Θα παλεύαμε μεχρι το τέλος για να σωθούμε»

«Είναι πολύ σοβαρός άνθρωπος. Αυτό που πιστεύει, αυτό κάνει, γι' αυτό και κατάφερε να βγει η ομάδα από τη Γ' Εθνική».

Για τον Κατσαβάκη και αν κάποιοι συμπαίκτες του δεν τον ήθελαν:
«Έπεσε σε μία άσχημη περίοδο που κάναμε τρεις συνεχόμενες ήττες. Δεν κατάλαβα εγώ κάτι τέτοιο».

Για τον Παύλο Δημητρίου:
«Είναι εργάτης της ομάδας. Ήταν δίπλα μας σε όλα. Και να μας βοηθήσει και τον Πανσερραϊκό να βοηθήσει. Είναι από τους καλύτερους ανθρώπους που βρίσκονται στον Πανσερραϊκό».

Για τον Κάμπος:
«Πάλι το ίδιο θα έκανα με τον Θανάση Δημόπουλο. Δεν θέλω να πω το γιατί και πώς. Ξέρει ο ίδιος. Σέβομαι την ιστορία του σαν ποδοσφαιριστής, αλλά έχω τη δική μου άποψη όσον αφορά το τι είναι αυτή τη στιγμή στο ποδόσφαιρο»

«Με το που ήρθε, επειδή έχει δουλέψει σε κάποιο επίπεδο παραπάνω μπόρεσε και μας πέρασε μια άλλη ψυχολογία και μας πίεσε πολύ στην προπόνηση για να ανταπεξέλθουμε μέχρι το τέλος. Θα ήταν δύσκολο από τον Ιανουάριο και μετά να βγάλουμε τα συνεχόμενα παιχνίδια αν ήμασταν χαμηλά. Πολύ δουλευταράς.

Θέλω να ευχαριστήσω τον προπονητή τερματοφύλακων, τον κύριο Αποστολόπουλο. Είναι ένας εξαιρετικός άνθρωπος. Ήταν δίπλα μου σε όλα και είχαμε μία τρομερή συνεργασία. Θέλω να ευχαριστήσω τον Ηλία και τον Δημήτρη. Είναι από τους τερματοφύλακες που είναι εκπληκτικά παιδιά. Εννοείται καλοί τερματοφύλακες. Δεν είχαμε πρόβλημα ποτέ».

Για όσα ακούγονται ότι χάλασαν οι σχέσεις του με τη διοίκηση στο παιχνίδι με τον Πανελευσινιακό:
«Η ομάδα δεν ξέρει ποιος θα είναι το καλοκαίρι, αν θα τη δώσουν, δεν γνωρίζει κανείς τίποτα. Μου μίλησαν και τους είπα ότι αν η ομάδα έχει υγεία ίσως να μιλήσουμε»

«Δεν ισχύει. Το μόνο που με στενοχώρησε σε εκείνο το παιχνίδι είναι ότι δεν κερδίσαμε. Αυτό είναι το πρόβλημά μου. Δεν έχω έρθει σε ρήξη με κάποιον από τη διοίκηση. Έφυγα σαν φίλος».

Για το επεισόδιο που είχε με τον προπονητή του Πανελευσινιακού, Θανάση Δημόπουλο και αν μετάνιωσε:
«Πάλι το ίδιο θα έκανα. Δεν θέλω να πω το γιατί και πώς. Ξέρει ο ίδιος. Δεν ήθελα καθόλου να ασχοληθώ, όπως έκανα από τότε που βγήκε και μίλησε. Χειρονομία δεν του έκανα, απλά ίσως να κατάλαβε από κάποιο πανηγυρισμό μου κάποια χειρονομία χωρίς να την έχω κάνει. Αυτό που έκανα ήταν ότι τον έβρισα δύο φορές μέσα στο παιχνίδι και μετά στο τέλος που πήγα προς το μέρος του.

«Έπρεπε να κινηθούμε σε μια λογική παιχνίδι με παιχνίδι και ό,τι καλύτερο μπορούμε. Να μην δημιουργήσεις στον κόσμο τόσες φιλοδοξίες και ξαφνικά τον απογοητεύεις. Αυτό που παρουσιάζαμε στον πρώτο γύρο ήταν πολύ προβληματικό»

Μου απαντούσε πάντα, με έβρισε. Η διαφορά μας είναι ότι εγώ δεν πήγα στη συνέντευξη Τύπου να πω διάφορα. Αυτός αποφάσισε να πάει και να μιλήσει με μένα. Είναι δικαίωμά του. Αυτός ξέρει γιατί το έκανε. Σέβομαι την ιστορία του σαν ποδοσφαιριστής, αλλά έχω τη δική μου άποψη όσον αφορά το τι είναι αυτή τη στιγμή στο ποδόσφαιρο».

Για τον κόσμο:
«Ό,τι και να πω γι' αυτά που περάσαμε είναι λίγο. Αυτό που έζησα στην πόλη και πόσο με αγκάλιασε ο κόσμος από την πρώτη στιγμή που ήρθα, ένα ευχαριστώ είναι λίγο να πω. Θα έχω να θυμάμαι αυτά τα πράγματα».

Για το αν έμεινε ικανοποιημένος από τη φετινή του παρουσία:
«Όχι. Δεν ήμουν όπως θα ήθελα εγώ με βάση την περσινή χρονιά. Είναι διάφοροι παράγοντες, απλά εγώ δεν ήμουν αυτός που ήθελα».

Για το ενδεχόμενο να ανανεώσει:
«Ισχύει ότι μου έκαναν σαν πρόταση οι άνθρωποι. Εγώ δεν μπήκα σε διαδικασία να τη συζητήσω, γιατί θέλω να δω τι θα κάνω ατομικά, με τι θα ασχοληθώ και αυτή τη στιγμή δεν μπορώ να συζητήσω. Η ομάδα δεν ξέρει ποιος θα είναι το καλοκαίρι, αν θα τη δώσουν, δεν γνωρίζει κανείς τίποτα. Μου μίλησαν και τους είπα ότι αν η ομάδα έχει υγεία ίσως να μιλήσουμε. Πάντα για τους ανθρώπους στις Σέρρες θα το έχω ανοικτό το ενδεχόμενο. Αυτά που έζησα είναι ωραία. Αν είμαι στο χώρο του ποδοσφαίρου πάντα θα μιλάω μαζί τους. Τι θα προκύψει δεν μπορώ να ξέρω.

Αν έχει μερίδιο ευθύνης ο κόσμος και αν περίμενε μεγαλύτερη στήριξη:
«Το ποδόσφαιρο έχει χαλάσει όσο δεν φαντάζεται άνθρωπος που δεν είναι μέσα, που δεν παρακολουθεί. Αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι... αηδία»

«Θυμάμαι ότι στην αρχή ήρθε κόσμος στο γήπεδο. Ο κόσμος απογοητεύεται εύκολα. Ίσως επειδή βγαίναμε και λέγαμε κάποιοι ότι η ομάδα θα πρωταγωνιστήσει ανεβάσαμε τον πήχη. Έπρεπε να κινηθούμε σε μια λογική παιχνίδι με παιχνίδι και ό,τι καλύτερο μπορούμε. Να μην δημιουργήσεις στον κόσμο τόσες φιλοδοξίες και ξαφνικά τον απογοητεύεις. Δεν μας γύρισε την πλάτη. Απλά άλλα περίμενε να δει και άλλα είδε. Αυτό που παρουσιάζαμε στον πρώτο γύρο ήταν πολύ προβληματικό. Σαν ομάδα».

Αν μετάνιωσε που είπε όχι στον Άρη:
«Δεν μετάνιωσα, γιατί είναι απόφασή μου. Υπήρχε ένα ενδιαφέρον. Ενοχλούσαν κάποιους ανθρώπους δικούς μου, δεν το προχώρησα, γιατί είχα δώσει τον λόγο μου να μείνω στις Σέρρες».

Και συνέχισε:
«Θέλω να πω ένα μεγάλο ευχαριστώ στην ομάδα, στη διοίκηση, στον κόσμο για όσα πέρασα. Εύχομαι ό,τι καλύτερο. Είναι η μόνη ομάδα που γνώρισα που έχει φιλάθλους σε όλη την Ελλάδα. Αξίζει ό,τι καλύτερο».

Αν χάλασε τόσο πολύ το ποδόσφαιρο:
«Όσο δεν φαντάζεται άνθρωπος που δεν είναι μέσα, που δεν παρακολουθεί. Αυτό που συμβαίνει σε αυτή την παρωδία που λέγεται Β' Εθνική από την αρχή της χρονιάς... Αν δεν τη διαλύσουν και να δομηθεί από την αρχή, κάθε χρόνο θα είναι χειρότερα. Ας γίνει ερασιτεχνικό έτσι όπως λειτουργεί. Όπως πάει στην Ελλάδα το μόνο που μπορείς να κάνεις είναι το βήμα παραπάνω. Εγώ αυτή τη στιγμή, αν ήταν το βήμα παραπάνω θα το είχα κάνει. Αν κάποιος με ήθελε, θα μου το έλεγε. Αν δεν πας στην Α' Εθνική ή εξωτερικό δεν υπάρχει τίποτε άλλο. Αυτό που γίνεται αυτή τη στιγμή είναι... αηδία».

Ποιον ποδοσφαιριστή θα έπαιρνε μαζί του αν πήγαινε σε κάποια ομάδα:
«Τον Βοσκόπουλο που είμαστε κολλητοί».

Αν του έλεγαν να πάρει κάποιον από τη διοίκηση:
«Και οι πέντε που ήταν προσέφεραν πάρα πολλά. Έχω πάει πλάκα με τον Χρήστο Κουράκη. Ο άνθρωπος δεν φαίνεται πουθενά και δίνει σημαντικές βοήθειες στην ομάδα. Οι άνθρωποι αυτοί δεν υπάρχουν στο ποδόσφαιρο, δεν τους βρίσκεις».

Τι έχει να πει στον κόσμο:
«Να στηρίξουν την ομάδα. Δεν είναι μόνο πανηγυρισμοί. Καταλαβαίνω ότι απογοητεύονται, αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Ένα ευχαριστώ είναι λίγο».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FLNEWS

Last modified onΤετάρτη, 11 Μάιος 2016 03:08

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep