«Αφορμή για αλλαγές ο Πανσερραϊκός»

Αισιόδοξα τα μηνύματα για την αδειοδότηση των «λιονταριών» από το μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, Ειρήνη Μαρούπα

Ως μια καλή αφορμή για να αλλάξουν τα κακώς κείμενα χαρακτήρισε την περίπτωση του Πανσερραϊκού η Ειρήνη Μαρούπα. Το μέλος της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού μίλησε στην ΕΡΑ Σερρών με αφορμή την υπόθεση της αδειοδότησης των «λιονταριών» τονίζοντας πως εφόσον παρουσιαστούν όλα τα έγγραφα τότε το θέμα θα έχει αίσιο τέλος.

«Στο θέμα του Πανσερραϊκού είμαι εισηγήτρια. Το θέμα γενικότερα δεν αφορά μόνο τον Πανσερραϊκό. Έχει να κάνει με τις υπό εκκαθάριση ΠΑΕ. Υπήρχε παλαιότερα μία γνωμοδότηση ενός μέλους της Επιτροπής, για να αντιμετωπίσουμε ένα θέμα με την ΚΑΕ Απόλλων Πατρών και ουσιαστικά οδηγηθήκαμε τότε στην απόφαση να διευκολύνουμε το ερασιτεχνικό σωματείο, να βρίσκεται ουσιαστικά συγχρόνως σε δύο ΠΑΕ. Στην υπό εκκαθάριση και στην καινούργια. Αυτό το γεγονός όμως παρήγαγε αποτελέσματα που δεν ήταν σωστά για το δημόσιο συμφέρον και μας ανάγκασε να δώσουμε και πάλι μία τέτοια άδεια. Όλα αυτά όμως έχουν ζημίες στο δημόσιο ταμείο και δυσβάσταχτες συνέπειες και δημιούργησαν μία αίσθηση ότι δεν είναι πρόβλημα η χρεοκοπία μίας ΠΑΕ. Απλώς απαλλάσσεσαι από τα χρέη και ανοίγεις δίπλα άλλο μαγαζί. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Δεν αφορά βέβαια μόνο τον Πανσερραϊκό» ανέφερε αρχικά.

Σχετικά με την… επίσκεψη δυο μετόχων της ΠΑΕ στην ΕΕΑ σημείωσε: «Ήρθαν δύο από τους μετόχους της νέας ΠΑΕ την Παρασκευή και συναντηθήκαμε. Οι κύριοι Ανδρέου και νομίζω Κοράκης. Τουλάχιστον για τον κύριο Ανδρέου πέρα πάσης αμφιβολίας είναι ένα πρόσωπο αποδεκτό. Θα ελέγξω και τα έγγραφα που ζήτησαν να μου φέρουν, θα τους δει την Πέμπτη και η επιτροπή και ουσιαστικά πρέπει να επιβεβαιωθεί ότι δεν έχουν καμία σχέση με τα πρόσωπα που διέλυσαν την προηγούμενη ΠΑΕ. Η καταρχήν εντύπωση είναι ότι δεν έχουν σχέση με τα μέλη της παλιάς ΠΑΕ. Πρακτικά θέλουμε να δούμε ποιος είναι ο καθένας και πως έχει πορευτεί τα τελευταία χρόνια. Εγώ αυτό που θα εισηγηθώ γενικότερα είναι να αλλάξει και η προηγούμενη εισήγηση και αν μία ΠΑΕ δεν έχει κάνει εκκαθάριση να μη μπορεί να πάρει πιστοποιητικό. Όχι βέβαια εις βάρος του Πανσερραϊκού. Αν ο Πανσερραϊκός είναι εντάξει θα πάρει αδειοδότηση, αρκεί τα πρόσωπα να μην έχουν καμία σχέση με τα παλιά. Αν όλα πάνε καλά θα του δοθεί μία προθεσμία να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση, να διαγραφεί η παλιά ΠΑΕ από το μητρώο. Ο Πανσερραϊκός θα γίνει η αφορμή να αλλάξει ένα κακώς κείμενο».

Ερωτηθείσα για το αν έγιναν καταγγελίες, απάντησε: «Ναι, υπήρχαν καταγγελίες από ανθρώπους που υπήρχαν στον παλιό Πανσερραϊκό. Δεν είναι κακό αυτό που λέει. Δεν έχει σημασία ποιος το λέει, αλλά αν είναι αλήθεια. Αλίμονο αν ελέγχουμε την ποιότητα του καθενός».

Όσο για τα προβλήματα του παρελθόντος, υπογράμμισε: «Ο Πανσερραϊκός είχε και προηγούμενη διοίκηση και μπορεί ο άνθρωπος που την είχε να έφυγε από την ζωή, αλλά είχε αφήσει κάποιους ανοιχτούς λογαριασμούς που ελέγχονται. Ποιος έκανε τι και για ποιο σκοπό. Αυτή την υπόθεση του Πανσερραϊκού την είχα αναλάβει από το 2011. Υπήρχε σοβαρό πρόβλημα. Δυστυχώς δε διαλευκάνθηκε όσο ήταν εν ζωή ο Θεοδωρίδης, αλλά αυτό δε σημαίνει ότι τα πάντα παραγράφονται. Πρέπει να επιβεβαιώσουμε ότι το πρόβλημα δεν ακολουθεί και τους υπόλοιπους. Το νέο Δ.Σ. βέβαια θα έχει την πλήρη αποδοχή μας γιατί θέλουμε τέτοιους ανθρώπους που επενδύουν στο ποδόσφαιρο».

Πηγή: serressport.gr

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep