«Βιώνουμε μια απίστευτη αδικία»

Το ξέσπασμα του Αντώνη Ροκάκη για τα Χανιά και οι αιχμές προς τους πολιτικούς του τόπου.

Ο ισχυρός άνδρας των Χανίων, Αντώνης Ροκάκης, έδωσε συνέντευξη Τύπου και ήταν αιχμηρός σε βάρος των πολιτικών της πόλης, τους οποίους κάλεσε να πάρουν θέση «εδώ και τώρα για την άνοδο της ομάδας στη Super League».

Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Βιώνουμε μια απίστευτη αδικία φέτος και το αισθανόμαστε από παράγοντες, διοίκηση μέχρι ποδοσφαιριστές και τεχνικό τιμ και νομίζω και όλη η πόλη των Χανίων και ο Νομός γενικότερα. Εμείς εξ αρχής δεν είπαμε κάτι άλλο από το να μας αφήσουν να παίξουμε. Η ομάδα στα 11 τελευταία παιχνίδια είχε 3 ισοπαλίες και 8 νίκες. Απέμεναν 12 παιχνίδια μαζί με τα πλέι οφ. Εάν μου έδιναν ένα συμβόλαιο να το υπογράψω, θα το υπέγραφα, η ομάδα θα τελείωνε τουλάχιστον δεύτερη! Εμείς λέγαμε, λοιπόν, αφήστε μας να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, να παίξουμε. Μία εβδομάδα μετά που ξεκίνησε τις ατομικές προπονήσεις η Σούπερ Λιγκ 1, ξεκινήσαμε κι εμείς. Ζητήσαμε άδεια για ατομικές προπονήσεις, κατεβάσαμε όλους τους ποδοσφαιριστές που είχαν φύγει όλοι στα σπίτια τους, τουλάχιστον οι περισσότεροι, μαζί και το τεχνικό τιμ και το υπαλληλικό προσωπικό. Σε δύσκολες περιόδους που όλοι φοβόμασταν, με ρίσκο, αλλά και με πολλά έξοδα, με οικονομικό κόστος... Ξεκινήσαμε ατομικές και στη συνέχεια ομαδικές προπονήσεις, ό,τι έκανε η Σούπερ Λιγκ 1, μία εβδομάδα, με 10 μέρες μετά. Η ομάδα ήταν σε εξαιρετική φόρμα. Κάποια εσωτερικά διπλά που κάναμε τις τελευταίες ημέρες πριν σταματήσουμε οριστικά, η ομάδα ήταν σε απίστευτη φόρμα. Και, ενώ εμείς ζητούσαμε να παίξουμε, να συνεχιστεί το πρωτάθλημα και ό,τι γίνει, τελικά, κάποιες ομάδες δεν ήθελαν να παίξουν.

Κάποιες είχαν συμφέρον να μην παίξουν... Αυτή τη στιγμή, ο Απόλλων Σμύρνης που είναι δεύτερος, με 4 βαθμούς πάνω από εμάς -μόνο με 4 βαθμούς και αυτό το τονίζω- ενώ θα ‘πρεπε να είναι 12 ακόμα παιχνίδια, στις τέσσερις ψηφοφορίες που έγιναν στη Σούπερ Λιγκ 2 ήταν υπέρμαχος και ήταν αυτός που έκανε τη μεγαλύτερη "φασαρία" να μην παιχτεί ποδόσφαιρο. Το λέω αυτό για να τονιστεί το συμφέρον που είχαν κάποιες ομάδες να μην παιχτεί ποδόσφαιρο. Ηταν μάλιστα παρών στα περισσότερα συμβούλια και ο κ. Μονεμβασιώτης, ο πρόεδρος και του έλεγα χαρακτηριστικά ότι, πού κολλάς, πάμε να παίξουμε ποδόσφαιρο και όποιος είναι καλύτερος, αλλά κανείς δεν απάντησε ποτέ. Γι’ αυτό είναι τρομερή η αδικία... Επίσης, η ΕΠΟ ξεκίνησε από την Γ’ Εθνική, ενώ ήταν ν' ανέβουν τέσσερις ομάδες στη Φούτμπολ Λιγκ. Δηλαδή από τους οκτώ ομίλους, οι πρωταθλητές θα έπαιζαν μεταξύ τους και οι τέσσερις θα έβγαιναν στην Φούτμπολ Λιγκ. Η ΕΠΟ λοιπόν τι έκανε; Δύο αγωνιστικές παρακαλώ και όχι 12 όπως συνέβη με εμάς πριν το τέλος, λέει, στοπ! Και έτσι το πρωτάθλημα δεν ξανάρχισε ποτέ. Λέει, κύριοι, για να μην αδικήσω κανέναν, ανεβαίνουν και οι οκτώ. Εχουμε, λοιπόν, τέσσερις ομάδες από την Γ’ Εθνική που ανεβαίνουν επιπλέον στην Φούτμπολ Λιγκ. Αυτόματα λοιπόν συμπιέζονται οι ομάδες από κάτω προς τα πάνω και αυτό το έκανε η ΕΠΟ και σωστά το έκανε».

Για το λόγο που θεωρεί ότι η Σούπερ Λιγκ αποφάσισε να εισηγηθεί τη μη αναδιάρθρωση: «Καταρχήν υπάρχουν οικονομικά συμφέροντα. Κυρίως είναι το οικονομικό από τις μικρές ομάδες και από τις μεγάλες είναι τα συμφέροντα της πλειοψηφίας του ΔΣ. Βέβαια το 13-1 δεν είναι πραγματικό… Το "1" είναι ο Πανιώνιος. Το "13" που είναι όλοι οι άλλοι, δεν είναι "13", γιατί πριν γίνει αυτή η ψηφοφορία συμφώνησαν μεταξύ τους οι ομάδες ότι όποια πρόταση θα είχε τους περισσότερους θα την υπερψήφιζαν όλοι! Υπήρχαν λοιπόν τρία σενάρια, το 14, το 16 και το 18. Οι περισσότερες ομάδες, οι μικρές, επειδή δεν έχουν ακόμα τηλεοπτικό συμβόλαιο για του χρόνου είπαν όχι, γιατί επειδή δεν είχαν συμβόλαιο για του χρόνου, θεώρησαν και καλώς το έκαναν, ότι δεν είναι λογικό να φέρουν κι άλλες ομάδες στο πρωτάθλημα. Οι περισσότερες, λοιπόν, ομάδες ήταν στο να παραμείνουν 14 και γι’ αυτό το λόγο ψηφίστηκε να μη γίνει αναδιάρθρωση. Εμείς όμως, λέμε τα εξής. Πολιτεία, υπάρχει θέμα με το τηλεοπτικό συμβόλαιο, τον τηλεοπτικό χρόνο που είναι και το βασικό έσοδο μιας ομάδας στη Σούπερ Λιγκ. Από τη στιγμή, που και εμάς ως ΠΑΕ μας έβλαψε ο κορονοϊός, είμαστε από τις πληγείσες επιχειρήσεις, σταματήσαμε τις εργασίες μας, το ποδόσφαιρο σταμάτησε. Οπως αυτή τη στιγμή η Πολιτεία και το κράτος έχουν μεριμνήσει για όλες τις επιχειρήσεις, θα έπρεπε και σε αυτό το κομμάτι να πάρει ξεκάθαρη θέση. Η Πολιτεία να πάρει ξεκάθαρη θέση και να πει ότι δε γίνεται να σταματάτε μία κατηγορία 12 παιχνίδια πριν το τέλος. Στη Σερβία, αλλά και σε άλλες χώρες, από 16 ομάδες που ήταν, αποφασίστηκε να γίνουν τη νέα χρονιά, 20. Βαθμολογικά είχαν από τη Β’ Εθνική συμφέρον τέσσερις ομάδες και τις ανέβασαν όλες, για ένα χρόνο το έκαναν έτσι».

Για τη δική του συνδρομή στην ΠΑΕ: «Μπορεί εγώ να βάζω χρήματα, αλλά και οι υπόλοιποι άνθρωποι που είναι μαζί μου στη διοίκηση προσφέρουν και αυτοί και βάζουν ό,τι μπορεί ο καθένας. Βάζω μεν εγώ τα περισσότερα, αλλά θέλω να τους ευχαριστήσω γιατί όλοι χρειάζονται και όλοι κάνουν κάτι πάρα πολύ σημαντικό. Τα λεφτά είναι κλειδιά που δεν ανοίγουν πόρτες αν δεν μπει το κλειδί για ν' ανοίξει... Χρειάζεται πάντα ένα χέρι να γυρίσει το κλειδί για ν' ανοίξει την πόρτα. Χωρίς το χέρι δεν ανοίγει η πόρτα. Το θέμα είναι πως αυτή τη στιγμή γίνεται μια τεράστια αδικία και νομίζω ότι δεν έχουν καταλάβει πραγματικά οι πολιτικοί του τόπου μας ότι πρέπει να βγουν σήμερα, χθες, αύριο κ.τ.λ. και να δηλώσουν με επιστολή, δημόσια, ότι δεν πρέπει να αδικηθεί η ομάδα του τόπου μας. Είναι αυτό που ζητάμε δίκαιο; Κατά κοινή ομολογία, όλοι λένε πως ναι, τα Χανιά έχουν δίκιο.

Αυτό είναι κάτι που δεν το αμφισβητεί κανείς. Είναι δίκαιο; Βγείτε μπροστά! Αυτό είναι κάτι που θα τους δώσει και παραπάνω "πόντους". Εγώ είμαι 12 συναπτά χρόνια πρόεδρος σε αυτή την ομάδα που ξεκίνησε από το Καστέλι και στη συνέχεια έχει γίνει αυτό που έχει γίνει, με το ίδιο ΑΦΜ, με τους ίδιους ανθρώπους δίπλα μου, με πολύ μικρές αλλαγές. Οι Χανιώτες, για τους οποίους δεν αμφισβητώ την αγάπη τους για την ομάδα, θα καταλάβουν πραγματικά το κύρος και τη δυναμική που έχει αυτή η ομάδα όταν βγουν προς τα έξω, φύγουν από την Κρήτη και πάνε κάπου αλλού και αναφέρουν την ομάδα της ΠΑΕ Χανιά. Τότε θα καταλάβουν πραγματικά πόσο δυναμική είναι αυτή η κατάσταση».

Για τους Χανιώτες πολιτικούς: «Εάν εν τέλει αδικηθεί η ομάδα μας μετά απ’ όλα αυτά που έχουν γίνει, βάσει της παρούσας πολιτικής σκηνής και επιτραπεί η αδικία, εγώ τι να πω... Μετά, ας έρθουν οι άνθρωποι που εκπροσωπούν το Νομό γενικότερα, εγώ θα τους δώσω τις μετοχές της ομάδας να την κατεβάσουν αυτοί του χρόνου! Δεν είναι μόνο τα λεφτά, το να χτίσεις μία ομάδα, το να φτιάξεις ένα σύνολο ανθρώπων μέσα σε μια ομάδα που να μπορούν να πρωταγωνιστούν και η ομάδα αυτή να κάνει πρωταθλητισμό στη δεύτερη τη τάξει κατηγορία στην Ελλάδα για ν΄ ανέβει στην πρώτη, στα σαλόνια, που λένε, του ελληνικού ποδοσφαίρου, δεν είναι μόνο λεφτά, είναι πολλά πράγματα μαζί. Είναι πάρα πολύ δύσκολο και θα στεναχωρηθώ πάρα πολύ, δεν ξέρω πραγματικά τι θ' αποφασίσω εάν δεν ανέβουμε... Ξαναλέω, όμως, ότι οι άρχοντες του Νομού δεν έχουν μάλλον καταλάβει ποια είναι η δυναμική αυτής της προσπάθειας, τι προσφέρει στα Χανιά και τι θα προσφέρει εάν βρεθεί η ομάδα στη Σούπερ Λιγκ. Ο Σταύρος Αρναουτάκης όταν μιλήσαμε στο τηλέφωνο πριν από 15 ημέρες και τον ενημέρωσα για μία έτοιμη μελέτη που έχουμε στη Μοναχή Ελιά, ο άνθρωπος είπε κατευθείαν φέρτε μου την! Το ίδιο και ο Δήμος και ο δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ανταποκρίθηκε άμεσα για το γήπεδο Περιβολίων, διότι χρειάζεται να γίνουν κάποιες παρεμβάσεις μετά από 7-8 χρόνια όπου έγινε η ανακατασκευή του. Οφείλουμε να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Το θέμα είναι καθαρά πολιτικό πλέον λόγω της πανδημίας.

Η πανδημία είναι κατάσταση εκτάκτου ανάγκης, που σημαίνει ότι μπορεί να μπει μία νομοθετική τροπολογία και μπορούν να γίνουν τα πάντα. Θα γίνει κατάφορη αδικία εάν η ομάδα δεν ανέβει ως τρίτη. Εχουμε την καλύτερη άμυνα και είμαστε ομάδα με καλύτερους συντελεστές από το δεύτερο! Θα πω και κάτι ότι στη συνάντηση που είχε γίνει με την ΕΡΤ πριν από περίπου 30 ημέρες όπου ήταν και ο κ. Λεουτσάκος προκειμένου να συζητήσουμε για την επόμενη χρονιά τα τηλεοπτικά της Σούπερ Λιγκ 2, τους έβγαλε μία λίστα και τους είπε ότι σε θεαματικότητα είναι στην πρώτη θέση τα Γιάννενα και στη δεύτερη τα Χανιά. Μετά απ’ όλα αυτά θα πω ξανά ότι το θέμα είναι καθαρά πολιτικό και πρέπει να ασκηθεί βέτο και να γίνει αυτό που είναι σωστό και δίκαιο. Ο καθένας από τα Χανιά, πολιτικός, να αναλάβει τις ευθύνες του γιατί όλοι αυτοί προεκλογικά ερχόντουσαν στο γήπεδο και έψαχναν ψήφους!».

Απόδοση: athlitiko

Last modified onΣάββατο, 01 Αύγουστος 2020 19:00

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.