«Πρέπει να παίξουμε Δεκέμβριο»

Ο Λεωνίδας Λεουτσάκος υποστήριξε ότι ακόμα δεν υπάρχει χρονοδιάγραμμα, ώστε να αποφασιστεί εάν καταργηθούν πλέι οφ - πλέι άουτ.

Την έναρξη του πρωταθλήματος της Super League 2 τον Δεκέμβριο επιθυμεί ο Λεωνίδας Λεουτσάκος. Ο πρόεδρος της διοργανώτριας αρχής μίλησε στο Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθης και τον Νεκτάριο Αμποβιανίδη, σημειώνοντας ότι δεν έχει παρθεί καμία απόφαση για αλλαγή προκήρυξης και κατάργησης των πλέι οφ, πλέι άουτ. Αναλυτικά οι δηλώσεις του:

Για την τηλεδιάσκεψη της Τετάρτης:

«Μετά τις τοποθετήσεις που έγιναν, γιατί μίλησαν και οι τέσσερις φορείς του επαγγελματικού ποδοσφαίρου, εκθέσαμε τα προβλήματά μας. Έγινε μία πάρα πολύ καλή τοποθέτηση. Από ό,τι ενημερωθήκαμε μετέπειτα οι επιδημιολόγοι και οι γιατροί ήταν εντυπωσιαμένοι από την παρουσίαση. Αναμένουμε τις αποφάσεις».

Πότε αναμένονται οι αποφάσεις;

«Όχι, δεν μας είπαν. Μας είπαν ότι δεν αποφασίστηκε. Θα μας ενημερώσουν τις επόμενες μέρες. Παίζει ρόλο και η εξέλιξη της πανδημίας. Είμαστε στην αναμονή. Δεν έχουμε κάτι νεότερο».

Τι είναι πιο εφικτό; Σέντρα αρχές Ιανουαρίου ή τον Δεκέμβριο;

«Για μένα το πιο εφικτό θα είναι να γίνει σέντρα τον Δεκέμβριο. Θα είναι πιο ευχάριστο για όλους. Δεν θέλω να σκεφτώ οποιοδήποτε άλλο σενάριο. Από εκεί και πέρα είμαστε υποχρεωμένοι να σεβαστούμε τις αποφάσεις. Θεωρώ ότι πρέπει να γίνει μέσα στον Δεκέμβριο.

Η αναμονή των ποδοσφαιριστών είναι μεγάλη. Εξηγήσαμε στην επιτροπή και στους λοιμωξιολόγους πώς μπορεί να τηρηθεί το υγειονομικό πρωτόκολλο, πώς μπορούν να πηγαίνουν οι ποδοσφαιριστές για προπόνηση. Πρέπει να πάρουν κάποιες ημέρες για να προπονηθούν, γιατί δεν είναι ρομπότ. Εξηγήσαμε τα πάντα. Και με τη βοήθεια της Super League 1 που τηρεί το υγειονομικό πρωτόκολλο, του κυρίου Γραμμένου και του κυρίου Μπαντή. Πρέπει να εξεταστούν σοβαρά αυτά τα θέματα γιατί η Super League 2 είναι το μοναδικό πρωτάθλημα στην Ευρώπη που δεν παίζει».

Υπάρχει ενδεχόμενο αγώνων Κυπέλλου πριν τους αγώνες πρωταθλήματος;

«Μακάρι να γίνει. Ευελπιστούμε. Μακάρι να μπορεί να γίνει. Κι εμείς αυτό θέλουμε. Οι ομάδες της Super League 2 και της Football League θέλουν να ξεκινήσουν άμεσα. Αυτό θέλουμε με μεγάλο πόθο και με μεγάλη ασφάλεια».

Αντιμετωπίζονται οι δύο κατηγορίες σαν ο φτωχός συγγενής του επαγγελματικού ποδοσφαίρου;

«Όλα τα χρόνια δίνουμε μάχη. Κάποια στιγμή θα πρέπει το επαγγελματικό ποδόσφαιρο να κάτσει κάτω και να συζητήσει κάποια πράγματα. Τώρα πέσαμε στην πανδημία, έχουμε άλλα προβλήματα πολύ σοβάρα και είναι πολύ δύσκολο αυτό να γίνει άμεσα. Ευελπιστούμε να ξεκινήσουμε άμεσα προπονήσεις. Τίποτε περισσότερο».

Το τηλεοπτικό «πονοκεφαλιάζει» ή είναι στο τελικό στάδιο;

«Είμαστε σε κάποια συνεννόηση με το κρατικό κανάλι και θεωρώ ότι θα καταλήξουμε ευχάριστα. Το θέμα είναι να ξεκινήσουμε άμεσα προπονήσεις και να κυλήσει η μπάλα στο χορτάρι. Είναι ένα λογικό αίτημα».

Το σενάριο για 19-20 Δεκεμβρίου ή αυτό για αρχές Ιανουαρίου θα περιλαμβάνει αλλαγή προκήρυξης;

«Όχι, δεν ξέρουμε και δεν μπορούμε να μιλάμε για κάτι τέτοιο. Δεν μπορούμε. Εμείς λέμε να ξεκινήσουμε άμεσα. Όλα τα άλλα θα τα δούμε».

Υπάρχει σενάριο να μη γίνουν πλέι οφ, πλέι άουτ;

«Δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο προς το παρόν. Το πρώτο μας μέλημα είναι να ξεκινήσουμε άμεσα προπονήσεις».

Απόδοση: FL NEWS

Last modified onΣάββατο, 05 Δεκέμβριος 2020 17:50

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep