«Ψαλίδι» 50% η ΕΡΤ

Έκτακτη συνεδρίαση της Super League 2 την Τετάρτη (02/10) για την αποδοχή ή όχι της πρότασης της ΕΡΤ.

Από το 60% στο... 50% δέχτηκε να πέσει η ΕΡΤ σε ό,τι αφορά στο ψαλίδι των προβλεπόμενων από την αναδιάρθρωση εσόδων. Αυτό προέκυψε από τη συνάντηση που έγινε την Τρίτη (01/10) μεταξύ της διοίκησης της Δημόσιας Τηλεόρασης και αντιπροσωπείας της Super League 2.

Υπενθυμίζεται ότι η λίγκα είχε προτείνει μείωση 20%, ποσοστό που η ΕΡΤ είχε χαρακτηρίσει μη ρεαλιστικό. Μάλιστα, το ΔΣ είχε αποφασίσει ότι αν δεν είχε επιτευχθεί συμφωνία έως την Τρίτη (10/01), τότε θα ανακοίνωνε διακοπή επ' αόριστον. Παρόλα αυτά την Τετάρτη (02/10, 14.00) θα συνεδριάσει, ώστε να καταλήξει αν θα αποδεχτεί το μεγάλο «ψαλίδι» ή θα κατεβάσει ρολά. Εννοείται ότι το ποσό θα πέσει ακόμα περισσότερο λόγω της παραγωγής των αγώνων της οποίας το κόστος δεν αναλαμβάνει η ΕΡΤ. Η τελική απόφαση ανήκει, όπως έχει αποδειχτεί, στις ΠΑΕ και όχι μόνο.

Η ΕΡΤ και συγκεκριμένα ο πρόεδρός της, Κωνσταντίνος Ζούλας ήταν ανένδοτος. Δεν θέλει να επενδύσει στο ποδόσφαιρο και προτιμά να το κάνει για σειρές και ταινίες. Εν ολίγοις δεν απασχολεί τη Δημόσια Τηλεόραση το συγκεκριμένο προϊόν καθόλου. «50%, τίποτε διαφορετικό. Αυτό είναι το ποσό που προσφέρουμε, αλλιώς δεν θα πάρετε τίποτα», φέρεται να μεταφέρθηκε στη λίγκα. Σημειώνεται ότι στο 50% είναι η μείωση που προτάθηκε και για τους ΠΑΣ Γιάννινα, Λεβαδειακό, δηλαδή γύρω στις 700 χιλιάδες ευρώ. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να... βολευτούν με ένα ποσό της τάξης των 380 χιλιάδων καθαρά.

Η ανακοίνωση της λίγκας:

«Σας γνωρίζουμε πως την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου και ώρα 14.00, στα γραφεία της Ένωσης (Θεμιστοκλέους 42, 4ος όροφος), θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Super League 2, με Θέματα Ημερήσιας Διάταξης τα εξής:

Τηλεοπτικά δικαιώματα αγωνιστικής περιόδου 2019-2020 – Ενημέρωση σχετικά με τις συναντήσεις με τον Υφυπουργό Αθλητισμού, κ. Λευτέρη Αυγενάκη, και την ΕΡΤ Α.Ε.
Διάφορα Θέματα».

Last modified onΤρίτη, 01 Οκτώβριος 2019 18:54

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep