Το On Line Academy των FIFPro, ΠΣΑΠ

Ένα από τα μεγαλύτερα προβλήματα που καλείται να διαχειριστεί κάποιος ποδοσφαιριστής είναι η «επόμενη ημέρα», από τη στιγμή που θα κρεμάσει τα παπούτσια του και θα πέσουν οι τίτλοι τέλους της καριέρας του.

Το συγκεκριμένο ζήτημα απασχολεί έντονα τη FIFPro (Παγκόσμιος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών) και γι' αυτό από το 2011 έχει δημιουργήσει, σε συνεργασία με το University College of Northern Denmark, το πρόγραμμα On Line Academy, που δίνει τη δυνατότητα στα μέλη της να φοιτήσουν δωρεάν στον τομέα του Sport Management, αλλά και να παρακολουθήσουν μαθήματα άλλων κλάδων, όπως π.χ. στον τουρισμό.

Το συγκεκριμένο πρότζεκτ δεν απαιτεί κατ’ ιδίαν παρουσία, αλλά τα μαθήματα διεξάγονται μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας, ειδικά σχεδιασμένης για αυτόν το σκοπό, και αυτόματα, δίνεται η δυνατότητα παρακολούθησης των εξαμήνων σε ποδοσφαιριστές-σπουδαστές από όλες τις χώρες.

Στην Ελλάδα ο Π.Σ.Α.Π. στηρίζει το σχετικό εγχείρημα και είναι χαρακτηριστικό πως από το 2017 και μετά, τέσσερις ποδοσφαιριστές (οι Θανάσης Βέντζιος, Γιάννης Μπράχο, Αλέξανδρος Αρναρέλλης, Στέλιος Τσουκάνης), φοίτησαν και πήραν πτυχίο από το On Line Academy. Μάλιστα πρόσφατα άρχισε η διαδικασία υποβολής αιτήσεων για το επόμενο σπουδαστικό έτος, η οποία θα ολοκληρωθεί στις 4 Μαρτίου.

Last modified onΠέμπτη, 21 Φεβρουάριος 2019 21:16

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep