«Χορηγοί με... κανόνες»

Ένα από τα πιο γρήγορα και... ήσυχα συμβούλια στη Football League έγινε την Παρασκευή (18/05).

Δικλείδες ασφαλείας θέλει να βάλει η Football League εν όψει της προσεχούς σεζόν και τις προτάσεις της θα τις καταθέσει στην ΕΠΟ. Έδειξε έτσι η διοργανώτρια τη θέληση να μπουν κανόνες και νέα μέτρα, ώστε να προσελκύσει χορηγούς. Και η αλήθεια είναι ότι αρκετά χρόνια είχε να σημειωθεί τόσο... γρήγορη (1 ώρα) και χωρίς φωνές συνεδρίαση παρότι πάρθηκαν σοβαρές αποφάσεις.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της διοργανώτριας, Λεωνίδας Λεουτσάκος μετά το τέλος του συμβουλίου:

«Οι αποφάσεις ήταν ομόφωνες. Όλοι οι πρόεδροι θέλουν να μπουν δικλείδες ασφαλείας και με ομόφωνη απόφαση πήραμε τα μέτρα αυτά για την καλύτερη λειτουργία του πρωταθλήματος, αλλά και για να είναι πιο αξιόπιστο. Κάποια στιγμή, για να μπορούμε να ζητήσουμε έσοδα από χορηγούς, πρέπει να έχουμε μέτρα και κανόνες.

Δεν μπορεί να ξεκινήσει το πρωτάθλημα χωρίς κανόνες και είναι ευκαιρία να το κάνουμε τώρα. Θα ήθελα από τη μεριά μου να ευχαριστήσω τους παρευρισκόμενους προέδρους, γιατί το συμβούλιο έγινε σε άριστο κλίμα. Είναι μια καλή αρχή, ώστε όλα τα συμβούλια να γίνονται σε αυτό το επίπεδο».

Το «παρών» στο συμβούλιο έδωσαν εκπρόσωποι των ΠΑΕ Κισσαμικός (Άρης Λυχναράς), Πανσερραϊκός (Παναγιώτης Γιαννόπουλος), Αιγινιακός (Βασίλης Ζήρνας), Καλλιθέα (Σταύρος Καρακασίδης), Τρίκαλα (Δημήτρης Μπαταγιάννης, Ανδρέας Μπέκιος), Καραϊσκάκης Άρτας (Οδυσσέας Δράκος), Απόλλων Πόντου (Γιώργος Γιακουμίδης), Παναχαϊκή (Κώστας Μπακαλάρος, Δημήτρης Τσαούσογλου), Δόξα Δράμας (Κώστας Ιωσηφίδης), Σπάρτη (Δημήτρης Νικόλαρος), ΟΦΗ (Γιάννης Φασομυτάκης), Εργοτέλης (Γιώργος Τουτζάρης).

Από το ΔΣ απουσίαζαν οι ΠΑΕ Απόλλων Λάρισας, Άρης, Αναγέννηση Καρδίτσας, ενώ το «παρών», αλλά χωρίς δικαίωμα ψήφου έδωσε ο μεγαλομέτοχος του Παναιγιαλείου, Αντώνης Ρέλλας. Σημειωτέον ότι απουσίαζε ακόμα ο νομικός σύμβουλος της διοργανώτριας, Αντώνης Βουγίδης και ο εκπρόσωπος της ΕΠΟ, Λεωνίδας Θωμαΐδης.

Υπάρχουν, βέβαια, ερωτήματα όπως για τον πρώτο κανόνα που μιλά για απαγόρευση συμμετοχής σε όποια ομάδα δεν πάρει άδεια μέχρι και 10 ημέρες πριν τη σέντρα. Και αυτό γιατί αν η λίγκα εννοεί τη διαδικασία αδειοδότησης, αυτή ολοκληρώνεται τον Ιούνιο, άρα περίπου τρεις μήνες πριν την προγραμματισμένη σέντρα, ενώ αν εννοεί τη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής, τότε η απαγόρευση συμμετοχής είναι αυτονόητη.

Συνάντηση με Βασιλειάδη και ΕΡΤ

Στόχος της λίγκας είναι να γίνει άμεσα συνάντηση με τον Υπουργό, Γιώργο Βασιλειάδη, ώστε να ξεκινήσει άμεσα η εξέταση των φακέλων από την Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού για τη χορήγηση πιστοποιητικών συμμετοχής.

Σε ό,τι αφορά στο τηλεοπτικό συμβόλαιο, στη Θεμιστοκλέους ανέφεραν ότι: «Τον πρώτο λόγο έχει η ΕΡΤ και από εκεί και πέρα αναμένουμε προτάσεις για να συζητήσουμε και με άλλους χορηγούς».

Η λίγκα, τέλος, πρέπει έως τις 25 Μαΐου να πάρει πιστοποίηση για την προστασία δεδομένων προσωπικού χαρακτήρα σε εφαρμογή του Κανονισμού (ΕΕ) 2016/679.

Last modified onΚυριακή, 30 Σεπτέμβριος 2018 17:27

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep