Στο ίδιο τραπέζι

Πρώτο συμβούλιο στη Football League παρουσία ΕΠΟ, ΚΕΔ και ΠΣΑΠ. Επιτροπή για ασφαλιστικό - προσφυγές.

Στις 22 Οκτωβρίου πάει στη σέντρα το πρωτάθλημα της Football League όπως αποφάσισαν τα μέλη του στο ΔΣ της Πέμπτης (28/09). Η ημερομηνία αυτή, βέβαια, ήταν μονόδρομος εξαιτίας της εκκρεμότητας που υπάρχει με τη χορήγηση πιστοποιητικών συμμετοχής από την ΕΕΑ. Έτσι, η κουβέντα αναλώθηκε περισσότερο στα θέματα των διεκδικήσεων, των εσόδων, του ασφαλιστικού και των προσφυγών. Το FL News έδωσε το «παρών» στα γραφεία της διοργανώτριας και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

Ως βήμα προόδου μπορεί να χαρακτηριστεί το γεγονός ότι βρέθηκαν στο ίδιο τραπέζι η λίγκα, η ΕΠΟ (μέσω του εκπροσώπου, Λεωνίδα Θωμαΐδη), η ΚΕΔ (παρόντες οι Βίτορ Μέλο Περέιρα, Σταύρος Τριτσώνης) και ο ΠΣΑΠ (ο αντιπρόεδρος, Γιώργος Γεωργίου, ο γενικός γραμματέας, Βασίλης Παπαδόπουλος και ο ταμίας, Γιάννης Λαζανάς). Σημειώνεται ότι υπήρξε ανταπόκριση από όλα τα μέλη, καθώς όλες οι ΠΑΕ εκπροσωπήθηκαν πλην της Βέροιας. Το «παρών» έδωσαν και οι Δόξα Δράμας (Γιάννης Μπύρος), Καραϊσκάκης (Δημήτρης Γεωργίου).

Πληρωμή διαιτητών από τη Football League

Οι Περέιρα, Τριτσώνης άκουσαν τους προβληματισμούς των μελών του συμβουλίου και εξέφρασαν την βεβαιότητά τους για καλύτερες διαιτησίες φέτος. Ως διευκόλυνση των ΠΑΕ η Football League πρότεινε να πληρώνει η ίδια τα έξοδα των διαιτητών κάθε μήνα μέσω της χορηγίας που θα κλείσει. Τα χρήματα από την ΕΡΤ, άλλωστε θα πάνε στις αποζημιώσεις των υπαλλήλων και τα λειτουργικά έξοδα της διοργανώτριας.

Επιτροπή για ασφαλιστικό - προσφυγές

Η αντιπροσωπεία του ΠΣΑΠ εξέφρασε την απόλυτη ικανοποίησή της που έδωσε το «παρών» στο ΔΣ και την ελπίδα η συνεργασία αυτή να συνεχιστεί. Εννοείται ότι την κουβέντα μονοπώλησε το θέμα της ασφάλισης, που θα πρέπει να έχει λυθεί ως την έναρξη του πρωταθλήματος.

Για τον λόγο αυτό οι Μπακάλαρος (Παναχαϊκή), Μπλέτσας (Αναγεννηση Καρδίτσας), Σβαρνόπουλος (Αιγινιακός), Χατζηιωάννου (Απόλλων Πόντου) συνθέτουν πλέον την επιτροπή, η οποία μαζί με ένα ακόμα μέλος θα έχει επαφές με το συνδικαλιστικό όργανο των ποδοσφαιριστών, προκειμένου να καταλήξουν σε ό,τι αφορά στο ασφαλιστήριο, αλλά και να συνεργαστούν στο θέμα των προσφυγών.

«Αξιόπιστο προϊόν με σοβαρούς ανθρώπους»

Εννοείται ότι κατά τη διάρκεια του συμβουλίου υπήρξαν φωνές σχετικά με την έλλειψη εσόδων και αναφέρθηκε για μία ακόμα η ανάγκη να διεκδικήσει η Ένωση τα χρήματα που έχει λαμβάνειν από τη Super League και του Solidarity Payment από την ΕΠΟ.

«Εσείς με βάλατε σε αυτή τη θέση, εσείς θα μου πείτε και να φύγω», είπε ο πρόεδρος, Λεωνίδας Λεουτσάκος, τονίζοντας ότι παλεύει για να βρει χορηγία. «Με όποιους μιλάω τονίζω ότι το προϊόν μας είναι αξιόπιστο, με δυνατά ονόματα και σοβαρούς παράγοντες. Αξίζει να επενδύσουν σε αυτό. Ξεκινώντας το πρωτάθλημα θα προσελκύσει ενδιαφερόμενους, αφού θα είναι άκρως ανταγωνιστικό».

Κλήρωση στα γραφεία

Παρά τις ενστάσεις ομάδων όπως ο ΟΦΗ τα μέλη της Football League αποφάσισαν την έναρξη στις 22 Οκτωβρίου. Η κλήρωση, άλλωστε, θα γίνει την Πέμπτη (05/10, 15:00) στα γραφεία της διοργανώτριας για λόγους οικονομίας. Ο Λεουτσάκος τόνισε ότι δεν μπορούσε το πρωτάθλημα να ξεκινήσει νωρίτερα λόγω των εκκρεμοτήτων στην ΕΕΑ, ενώ σημειώθηκε ότι θα δοθεί παράταση σε ό,τι αφορά στην κατάθεση της εγγυητικής. Εννοείται ότι πλην του θέματος της ΕΕΑ, δεν έχουν ολοκληρώσει τις διαδικασίες σύστασης ΠΑΕ οι Δόξα Δράμας, Καραϊσκάκης.

[googlead][/googlead]

Last modified onΠαρασκευή, 29 Σεπτέμβριος 2017 19:09

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep