«Έχουμε όπλο»

Η Football League έχει όπλο και άμυνες για να προστατεύσει τα μέλη της σύμφωνα με τον Λεωνίδα Λεουτσάκο.

Για τα οικονομικά προβλήματα στη Football League, τα σενάρια αναδιάρθρωσης και τα ύποπτα ματς μίλησε στον ΣΠΟΡ FM Πάτρας ο Λεωνίδας Λεουτσάκος. Και όπως υποστήριξε, η διοργανώτρια έχει όπλο και άμυνες για να προστατεύσει τα μέλη της. Αναλυτικά ανέφερε:

Για το πόσο επαγγελματική είναι η Football League:

«Είναι μια κατηγορία που, ειδικά αυτό τον χρόνο, είχε πάρα πολλά προβλήματα τα οποία τα βρήκε. Γιατί τις προηγούμενες χρονιές, υπήρχαν έσοδα, υπήρχαν και τηλεοπτικά κανάλια που ενδιαφέρονταν, υπήρχαν πολλοί παράγοντες που ήθελαν να δώσουν χρήματα για το πρωτάθλημα αυτό. Φέτος πέσαμε σε μια δύσκολη συγκυρία, δεν υπήρχαν χορηγίες, δεν υπήρχαν λεφτά. Όπως είδατε το πρωτάθλημα άργησε να ξεκινήσει. Άλλες χρονιές υπήρχαν άλλα προβλήματα, όχι οικονομικά. Τώρα ήταν οικονομικά και υπαρξιακά.

Υπήρχε περίπτωση να μην ξεκινήσει καθόλου και να μην υπάρχει λίγκα. Βρέθηκαν κάποια χρήματα. Πήραν μια απόφαση οι πρόεδροι με κόστος των ομάδων να μην πάρουν και να γίνει μια εξυγίανση από φέτος σε θέμα προσωπικού, σε θέμα χρημάτωνκαι για να μπορεί του χρόνου το πρωτάθλημα να είναι καλύτερο και βιώσιμο».

Για τους ορκωτούς λογιστές στη Football League και αν έχει οικονομικό πρόβλημα η Ένωση:

«Από εμάς δεν υπήρχε κάτι τέτοιο. Εμείς μπήκαμε σε μια δύσκολη καμπή. Τα λεφτά που έχει βρει η Ένωση από χορηγιές πάνε αποκλειστικά στο προσωπικό και στην εξυγίανση της λίγκας. Δόθηκαν αποζημιώσεις, κάποιοι άνθρωποι έφυγαν, αλλά δεν έχασαν ούτε μία δραχμή. Πήραν όλα τους τα δεδουλευμένα μέχρι και της τελευταίας δραχμής. Αυτό φάνταζε πολύ δύσκολο να γίνει».

Για τον τρόπο διεξαγωγής του επόμενου πρωταθλήματος:

«Στην Ελλάδα υπάρχουν δύο επαγγελματικές κατηγορίες, η Super League και η Football League. Εγώ θεωρώ ότι η μία με την άλλη είναι παρεμφερής. Η μία είναι αιμοδότης της Super League, είτε από παίκτες, είτε από οτιδήποτε και της Εθνικής Ελλάδος. Μην ξεχνάτε ότι όλοι οι ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές περνούν από τη Β' Εθνική. Για να βρεθεί μία λύση και να είναι βιώσιμη η Β' Εθνική, το έχω πει και το λέω συνέχεια. Αν δεν κάτσουμε όλοι μαζί, είτε ΕΠΟ λέγεται, είτε Υπουργός, είτε Super League, είτε Football League και να λύσουμε αυτά τα προβλήματα, που είναι παρεμφερή για όλο το ποδόσφαιρο, πώς θα βρεθεί λύση;».

Πρέπει να είναι επαγγελματική η Β' Εθνική;

«Πρέπει να είναι και δεν μπορούμε να λειτουργούμε αλλιώς, αφού είναι μέσω UEFA η ύπαρξη δύο επαγγελματικών κατηγοριών. Ημιεπαγγελματικό δεν υπάρχει, να ξέρετε. Παλιά είχαμε έναν αιμοδότη του ποδοσφαίρου, ο οποίος ήταν κρατικός, που λεγόταν ΟΠΑΠ. Και βοηθούσε, έτσι; Όχι μόνο το ποδόσφαιρο, βοηθούσε και όλα τα αθλήματα. Αυτή τη στιγμή ο αιμοδότης δεν υπάρχει. Και για τη Β' Εθνική είναι ένα πολύ μεγάλο μείον.

Αν δείτε τα έσοδα ομάδων της Super League με αυτά στη Football League είναι πολύ μεγάλη απόκλιση. Πρέπει να βρεθεί κάποιος χορηγός που να εμπιστευθεί το προϊόν. Γι' αυτό κάναμε αγώνα φέτος».

Θα δίνατε εσείς λεφτά σε ένα προϊόν με πολλά προβλήματα;

«Να σας κάνω μια ερώτηση; Ανυπόληπτη είναι μόνο η Football League; Εδώ υπάρχουν πρόεδροι και στη Super League που έχουν βγει και έχουν καταγγείλει Θεούς και δαίμονες, έτσι; Το ανυπόληπτο ποιο είναι; Ότι έπεσε μια ομάδα με φοβερές περγαμηνές, η Παναχαϊκή πήγε στη Γ' Εθνική και έκανε έναν αγώνα έντιμο;

Έχετε δει ποιες ομάδες αποχώρησαν πέρυσι και φέτος; Οι ομάδες που έχουν έρθει από τη Super League. Οι ομάδες που έχουν μείνει στην κατηγορία κάνουν τον αγώνα τους και επιβιώνουν όπως μπορούν με όποια προβλήματα».

Σε σχόλιο ότι πάντα αποφασίζουν οι άλλοι ποιος θα ανέβει και πώς θα ανέβει κάθε χρόνο και αν έχει όπλο η Football League:

«Έχουμε όπλο, δεν έχουμε απαντήσει εμείς. Εμείς απλά αυτή τη στιγμή να ξέρετε κοιτάμε να κλείσουμε κάποιες χορηγίες και να κλείσουμε τα μέτωπα τα οικονομικά που έχουμε από τώρα. Δεν καθόμαστε. Προσπαθούμε να κλείσουμε τα οικονομικά μέτωπα από τώρα και τη χορηγία για του χρόνου για να ξέρουμε πάνω κάτω πού είμαστε και τι έχουμε. Από εκεί και πέρα όπλα και άμυνα έχουμε για να ξέρετε.

Περιμένουμε, επειδή δεν είμαστε πρώτοι, για να ανοίξουμε κάτι το οποίο δεν μας ανήκει, να βρεθούμε όλοι μαζί. Η Πολιτεία, η ΕΠΟ και ο φορέας. Να είστε σίγουροι ότι έχουμε τα όπλα μας για να μπορούν οι ομάδες να αμυνθούν».

Ένας χορηγός όταν δεν ξέρετε πόσες ομάδες θα έχει το πρωτάθλημα, δεν τον έχετε σε αμφιβολία;

«Εμείς πάμε με τα δεδομένα αυτά, τα λογικά δεδομένα που έχουμε. Είμαστε 18 ομάδες. Σ' αυτά τα δεδομένα πάμε και με αυτά βαδίζουμε. Αυτά λέει και η προκήρυξη και ο ΚΑΠ. Και εμείς έχουμε την άμυνά μας. Πρέπει να προστατεύσουμε και αυτούς που έρχονται από κάτω και αυτούς που θα μείνουν».

Για τη φημολογία περί δύο ομίλων:

«Όταν έγινε συμβούλιο της Super League, πήρε απόφαση πόσες ομάδες ανεβαίνουν και πόσες θα πέφτουν. Κι εμείς κάναμε τότε ένα συμβούλιο και πήραμε κάποια απόφαση, αλλά αυτό είναι ανεπίσημο. Και η Super League η απόφαση που έχει πάρει είναι ανεπίσημη. Δεν μας έχει φωνάξει η ΕΠΟ. Όλοι μαζί θα αποφασίσουμε. Κι εμείς έχουμε τις ενστάσεις μας».

Πότε θα ξεκαθαρίσει το τοπίο;

«Το βασικό είναι να υπάρχει διοίκηση στην ΕΠΟ. Ακόμα δεν υπάρχει διοίκηση. Υπάρχει μια διοικούσα επιτροπή που προσπαθεί να κρατήσει το ελληνικό ποδόσφαιρο. Θα πρέπει να αποφασιστεί πότε θα γίνουν εκλογές, με ποιον θα μιλάμε και θα αποφασίσουμε. Αν πάνε μακριά, τον Σεπτέμβριο οι εκλογές, πώς θα αποφασίσουν; Άρα πάμε με τα δεδομένα που έχουμε. Εκτός αν κάνει κάτι διαφορετικό η Πολιτεία και μας καλέσει. Σας το ξαναλέω. Κι εμείς έχουμε άμυνα σαν Β’ Εθνική. Δεν θα αφήσουμε τις ομάδες μας χωρίς προστασία. Δεν μπορεί να γίνει αυτό».

Για τους «ύποπτους» αγώνες και στο στοίχημα στη Β' Εθνική:

«Πέρυσι είχε 27 φακέλους με «ύποπτα» και έχουν αθωωθεί όλες οι ομάδες. Αυτός είναι διασυρμός που γίνεται για τη Β’ Εθνική. Εγώ δεν το δέχομαι, όμως γιατί φέτος ο αριθμός των Ελλήνων παικτών σε σχέση με τον αριθμό που έπαιξε στη Super League, αν δείτε τα στοιχεία θα καταλάβετε ότι η Β' Εθνική έχει μεγάλο μερίδιο Ελλήνων. Δίνουμε μάχη εμείς γι’ αυτό. Να μην πανηγυρίζουμε όταν κάνουμε έναν ξένο παίκτη Έλληνα και παίζει στην Εθνική. Μην φτάσουμε σε αυτό το σημείο και πανηγυρίζουμε κιόλας. Εκεί έχουμε φτάσει. Ψάχνουμε να βρούμε Έλληνα παίκτη με κιάλι.

Η Β' Εθνική έχει τεράστια απόκλιση ξένους με Έλληνες. Εμείς τα κρατάμε αυτά τα στοιχεία. Δεν μπορώ να φανταστώ ότι το κακό του ποδοσφαίρου είναι η Football League. Δεν το δέχομαι αυτό. Καλά τα λέει η εταιρεία αυτή, αλλά στο τέλος πάνε όλοι και αθωώνονται. Η Sportradar φακέλους έχει πάει για άλλες κατηγορίες; Τι γίνεται; Και πού φτάνουν;

Εδώ παίζουν ευρωπαϊκές ομάδες και διαφημίζουν στοιχηματικές εταιρείες. Πέρυσι ως Αχαρναϊκός ζητήσαμε να μην είμαστε στο κουπόνι και δεν ήμασταν καθόλου. Υπάρχουν δικλείδες που μπορείς να διασφαλίζεις το προϊόν σου. Από τη στιγμή που υπάρχουν στοιχηματικές εταιρείες, που υπάρχει η Sportradar που είναι για το καλό του ποδοσφαίρου, μπορεί να σε ενημερώσει έστω και μισή ώρα πριν το παιχνίδι ότι υπάρχει επικίνδυνος στοιχηματισμός και να μην γίνει. Να γίνει την επόμενη μέρα.

Υπάρχουν δικλείδες πολλές, τις συζητάμε. Το θέμα είναι αν θέλουν. Γιατί δεν είναι μόνο οι πρόεδροι, είναι και οι παίκτες, είναι και ο ΠΣΑΠ. Πρέπει να βρεθεί μία χρυσή τομή, γιατί τώρα με την κρίση βολεύει το ποδόσφαιρο να επανέλθει εκεί που ανήκει».

Το σενάριο των δύο ομίλων υφίσταται;

«Συζητείται, τι να σας πω. Είναι κάτι που δεν εξαρτάται από εμάς. Δεν δεν βρούμε μόνιμα έσοδα και δεν βοηθήσει η Πολιτεία, δεν θα βοηθήσουν οι δύο όμιλοι. Για να γίνουν δύο όμιλοι των 12 ομίλων, που σαφώς θέλουμε κι εμείς, θα πρέπει να υπάρχουν και κάποια έσοδα που θα βοηθήσουν τις ομάδες. Δεν μπορεί μόνιμα ο πρόεδρος να πληρώνει από την τσέπη του αν δεν έχει έσοδα από εισιτήρια, από κάτι. Μοιραίως θα υπάρχουν κι άλλα πράγματα. Πρέπει να βρεθούν πόροι.

Κάποιοι πρόεδροι το έχουν καταλάβει και το έχουν συνειδητοποιήσει ότι πρέπει να γίνουν και κάποια πράγματα. Δεν είπαμε να καλύψει το 100%. Όταν ένας πρόεδρος ξέρει ότι θα πάρει ένα 30 με 40% και τα υπόλοιπα θα τα βάλει από την τσέπη του είναι διαφορετικά. Τώρα είναι ευκαιρία να αλλάξουν κάποια πράγματα. Αν δεν αλλάξουν, δυστυχώς, θα επανέλθουμε σε ώρα μηδέν. Κι εμείς ευχόμαστε μέσα στις επόμενες 10 μέρες να έχει ξεκαθαρίσει το τοπίο και να είμαστε πιο έτοιμοι».

ΑΠΟΔΟΣΗ: FL News

[googlead][/googlead]

Last modified onΠαρασκευή, 26 Μάιος 2017 23:38

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep