Το ματς της ημέρας

ΟΦΗ και Απόλλων Σμύρνης συγκρούονται στο πρώτο από τα ντέρμπι κορυφής που «σημαδεύουν» το φινάλε της Stoiximan.gr Football League.

Αν σε κάτι συμφωνούν όλοι στη Stoiximan.gr Football League είναι ότι τα ντέρμπι μεταξύ των ομάδων της πρώτης πεντάδας θα κρίνουν εν τέλει την υπόθεση - άνοδος. Και η ώρα της πρώτης μάχης έφτασε. Στην αυλαία της 28ης αγωνιστικής, το Σάββατο (29/04, 17:00 ΕΡΤ3), ο πρωτοπόρος Απόλλων Σμύρνης δοκιμάζεται στο «Γεντί Κουλέ» απέναντι στον ΟΦΗ, που δίνει μάχη για να προλάβει την 3η θέση σε ένα ματς με έντονη μηρωδιά Α' Εθνικής, αφού οι δύο αντίπαλοι έχουν συγκρουστεί στη μεγάλη κατηγορία 52 φορές.

Οι Κρητικοί ξεκίνησαν τη φετινή σεζόν ως ένα από τα μεγάλα φαβορί για την επιστροφή στο φυσικό τους χώρο. Ωστόσο, ο κακός σχεδιασμός του καλοκαιριού έβγαλε αδυναμίες και το τρένο χάθηκε. Επιχείρησαν να καλύψουν το χαμένο έδαφος και τις 10 τελευταίες αγωνιστικές βρίσκονται στην 4η θέση. Αντίθετα, η «Ελαφρά Ταξιαρχία» επιβεβαίωσε τον χαρακτηρισμό του φαβορί από το ξεκίνημα. Μόλις για τρεις αγωνιστικές βρέθηκε εκτός δυάδας, είναι η μόνη αήττητη στο πρωτάθλημα και η διαφορά εννέα πόντων από την 3η θέση επτά στροφές πριν το φινάλε δείχνει ότι ο στόχος μόνο με... αυτοχειρία θα χαθεί.

Η ομάδα του Ηρακλείου βρίσκεται στο κυνήγι της 3ης θέσης, με την ελπίδα αυτή να δώσει άνοδο, όμως θέλει να βγει νικήτρια από το ντέρμπι με τους «κυανόλευκους» και για λόγους γοήτρου. Στα έως τώρα ματς με τις ομάδες της πρώτης πεντάδας μετρά 4 ήττες και μία ισοπαλία, στη Ριζούπολη. Αν κάπου έχει τα πρωτεία είναι στην ειδική βαθμολογία του πρώτου ημιχρόνου. Ο ΟΦΗ είναι ο μόνος που δεν έχει δεχτεί γκολ στο «Γεντί Κουλέ» σε πρώτο 45λεπτο (16-0 τέρματα) και έχει απολογισμό 9-4-0. Προέρχεται από σερί έξι νικών και από το άνετο 3-0 σε βάρος του Αχαρναϊκού.

Από την άλλη πλευρά, όμως και ο Απόλλων Σμύρνης είναι εντυπωσιακός εκτός έδρας. Με 35 πόντους σε 13 εξόδους είναι πρώτος στην ειδική βαθμολογία των αγώνων εκτός, αλλά και αήττητος στο πρώτο 45λεπτο των αναμετρήσεων μακριά από τη Ριζούπολη (14-1 τέρματα και 8-5-0). Έχει επικρατήσει της Λαμίας (εντός) και των Τρικάλων (εκτός), ενώ παραχώρησε ισοπαλίες σε ΟΦΗ και Άρη εντός έδρας. Και οι «κυανόλευκοι», πάντως, προέρχονται από επτά διαδοχικές νίκες, ενώ την περασμένη αγωνιστική ξεπέρασαν άνετα (4-0) το εμπόδιο της ουραγού Καλλονής.

Ένα ακόμα κοινό στοιχείο του ντέρμπι στο Ηράκλειο είναι ότι οι δύο ομάδες θα αναμετρηθούν χωρίς προβλήματα της τελευταίας στιγμής. Ο προπονητής του ΟΦΗ, Νίκος Παπαδόπουλος άφησε για αγωνιστικούς λόγους εκτός αποστολής τους Ράντι, Αντουκόρ, ενώ στο αντίπαλο στρατόπεδο το ίδιο ισχύει και για τους Ταΐρη, Μπαρμπόσα, Χιντζίδη, Κρητικό και Κάσσο. Σε γνώριμα λημέρια θα βρεθούν οι Αλέξης Περογαμβράκης, Αντώνης Πετρόπουλος, που θα επιστρέψουν ως αντίπαλοι των «μελανόλευκων».

Η επιλογή Χ2 στη Stoiximan.gr (https://www.stoiximan.gr/match-odds/OFI-Crete-Apollon-Smirnis-948723) προσφέρεται σε απόδοση 1.62.

Δείτε κι άλλες επιλογές για το παιχνίδι της αγωνιστικής στο Stoiximan.gr (https://www.stoiximan.gr/match-odds/OFI-Crete-Apollon-Smirnis-948723)

[googlead][/googlead]

Last modified onΣάββατο, 06 Μάιος 2017 03:10

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep