«Διαβεβαίωση από ΕΕΑ»

Ο Στέλιος Σφακιανάκης θεωρεί ότι αν το πρωτάθλημα ξεκινήσει, θα πετύχει καλύτερη συμφωνία με την ΕΡΤ.

Πρόβλημα πιστοποιητικών δεν υφίσταται στη Football League. Αυτό υποστήριξε ο Στέλιος Σφακιανάκης με δηλώσεις του στην ΕΡΑ Σπορ το απόγευμα της Δευτέρας (17/10). Μάλιστα, ο πρόεδρος της διοργανώτριας τόνισε ότι η ΕΕΑ τον έχει διαβεβαιώσει ότι θα δώσει παράταση στις ΠΑΕ να προσκομίσουν όσα έγγραφα λείπουν.

Αναλυτικά ο Σφακιανάκης δήλωσε:

Για το γεγονός ότι είναι το μοναδικό πρωτάθλημα στον κόσμο που δεν έχει ξεκινήσει μέχρι τώρα:
«Είναι τόσο δυσχερείς οι οικονομικές συνθήκες και οι συγκυρίες που βιώνει το πρωτάθλημα της Football League, που επιτέλους αρχίζει το Σάββατο με την πλειοψηφία των ομάδων να το υποστηρίζουν αυτό. Θα είναι ένα πρωτάθλημα εντυπωσιακό όσον αφορά τα αγωνιστικά, αλλά πάρα πολύ δύσκολο στα οικονομικά».

Για το γεγονός ότι επτά ομάδες ήταν αντίθετες με την σέντρα του πρωταθλήματος και αρκετές ομάδες δεν έχουν απαραίτητο πιστοποιητικό:
«Για το πιστοποιητικό έχω μιλήσει με την επιτροπή. Έχουν πάρει αυτές που έχουν πάρει και οι υπόλοιπες θα κριθούν την Πέμπτη. Από εκεί και πέρα μου έχει δοθεί διαβεβαίωση ότι όσες υπολείπονται κάποια χαρτιά, θα πάρουν κάποιο χρόνο προκειμένου να τα προσκομίσουν».

Για το σκεπτικό των επτά ομάδων που δεν ήθελαν τη σέντρα του πρωταθλήματος:
«Οι επτά ομάδες λένε ότι άμα δεν έχουν έσοδα από τα εμπορικά και τηλεοπτικά που να καλύπτουν τις ανάγκες τους, να μην προχωρήσουμε. Πιστεύω θα είναι πιο εύκολο να βρεθούν πόροι εμπορικοί και τηλεοπτικοί, να βελτιωθεί η πρόταση που έχει κάνει η ΕΡΤ. Άλλη δυναμική έχει ένα πρωτάθλημα που δεν ξεκινάει και άλλη ένα που ξεκινάει».

Για το γεγονός ότι η Σουπερ Λιγκ οφείλει χρήματα στην Football League:
«Μου έστειλαν ως απάντηση ένα εξώδικο που δεν είναι ό,τι πιο ευπρεπές. Απορρίπτει μέχρι και συνάντηση, θεωρεί ότι δεν υφίσταται υποχρέωση. Ο κ. Στράτος αρνείται ότι η Σουπερ Λιγκ οφείλει χρήματα και όχι μόνο αυτό. Υποστηρίζει ότι υποχρέωση προκύπτει όταν έχει κέρδη ο συνεταιρισμός. Αυτό δεν προκύπτει από πουθενά και είναι περίεργο».

Για το πώς σκέφτεται να κινηθεί απέναντι στη Σουπερ Λιγκ:
«Εμείς θα απαντήσουμε, δεν απαντήσαμε μέσα στο Σαββατοκύριακο. Θα στείλουμε στις ΠΑΕ το σχέδιο για να το δουν και να έχουν γνώση, και μετά θα στείλω τις απαντήσεις».

Για τα τηλεοπτικά της πρεμιέρας:
«Θα μιλήσουμε με την ΕΡΤ, δεν μπορούμε να αποφασίσουμε μόνοι μας. Μπορεί να δείξει και δύο ματς! Μέχρι τώρα μας λέει για ένα».

Για το πρόβλημα αξιοπιστίας του πρωταθλήματος:
«Έχω κάνει πρόταση για έναν δικαστικό, και αν στέρξει την προσπάθεια του το Υπουργείο για να είναι εν ενεργεία, το οποίο θα επιλαμβάνεται της Sportradar, θα εκτιμάει τα χειραγωγημένα. Αν πάει σε πειθαρχική επιτροπή, θα παραπέμπεται ή θα μένει στο αρχείο. Αυτό όμως δεν μπορεί να το κάνει παράγοντας. Όλο αυτό το θέμα δημιούργησε μία ανάσχεση στο τηλεοπτικό. Θα το αποτρέψουμε από την αρχή».

Last modified onΠέμπτη, 12 Οκτώβριος 2017 14:08

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep