Ελπίδα... σωτηρίας για δύο

Φωνές, απειλές για αγωγές και μόνη ψήφος υπέρ της επικύρωσης από την Παναχαϊκή στο ΔΣ της διοργανώτριας.

Μεγάλο θα είναι και το φετινό καλοκαίρι για τη Football League. Ο... καπνός ότι επικύρωση δεν επρόκειτο να γίνει την Τρίτη (12/07) είχε βγει λίγα 24ωρα πριν το ΔΣ, όμως για να αποφασιστεί ότι τελικά αυτή δεν ήταν εφικτή έπρεπε να περάσουν 2,5 ώρες επεισοδιακού συμβουλίου με φωνές για τα «ύποπτα», αλλά και για νομικές κινήσεις ομάδων. Υπήρξαν, μάλιστα και προαναγγελίες αγωγών από τον Ποτή Τσιριμπή έπειτα από τη δικαίωση της Παναχαϊκής στην Επιτροπή Εφέσεων. Το flnews έδωσε το «παρών» στα γραφεία της διοργανώτριας και σας παρουσιάζει το ρεπορτάζ...

Περίπου τρεις ώρες πριν την έναρξη του ΔΣ ο Πανελευσινιακός ενημερώθηκε ότι το Δικαστικό Τμήμα της Επιτροπής Δεοντολογίας αποφάσισε τον υποβιβασμό του για την υπόθεση της καταγγελίας δωροδοκίας του Γιώργου Λαμπρόπουλου. Οι «Σταχυοφόροι» κατέθεσαν αμέσως έφεση, όμως για την απόφαση αυτή δεν είχε λάβει καμία γνώση η διοργανώτρια, αφού η συγκεκριμένη επιτροπή κοινοποιεί μόνο στις ΠΑΕ. Το μόνο έγγραφο που έφτασε ήταν της ΕΠΟ, η οποία ενημέρωνε ότι υπάρχει εκκρεμοδικία για την ΠΑΕ Πανελευσινιακός κατά της απόφασης υποβιβασμού, χωρίς, φυσικά, να μπαίνει σε λεπτομέρειες. Μάλιστα, εξακριβώθηκε μία ώρα μετά το τέλος του συμβουλίου ότι δεν επρόκειτο για εισήγηση, αλλά για απόφαση...

Στις 14:50 ακολούθησε η καταγγελία της Ζακύνθου για το μετοχικό κεφάλαιο της ΠΑΕ Πανελευσινιακός (είναι μέτοχος ο προπονητής, Θανάσης Δημόπουλος, όμως δεν δηλώνεται με αυτή την ιδιότητα), οπότε τα μέτωπα που δεν επέτρεπαν την επικύρωση έγιναν δύο. Οι πιέσεις, πάντως, για να γίνει η επικύρωση την Τρίτη (12/07) και την Παρασκευή εκλογές ήταν μεγάλες, αφού η 15η Ιουλίου είναι καταληκτική βάσει καταστατικού.

«Αν κάνουμε εκλογές μετά τις 15 Ιουλίου θα μπορεί ο καθένας να προσβάλει τις αποφάσεις του συμβουλίου», έλεγαν κάποιοι, ενώ αναζητούνταν φόρμουλα πριν το συμβούλιο για να διαπιστωθεί αν στις αρχαιρεσίες πρέπει να μετάσχουν τα νέα μέλη... Εννοείται ότι ο υποψήφιος, Στέλιος Σφακιανάκης που έδωσε το «παρών» ήθελε πάση θυσία να γίνουν εκλογές την Παρασκευή.

Αντιδράσεις και... ελπίδα για δύο

Η κίνηση της Ζακύνθου να καταθέσει ένσταση σε βάρος του Πανελευσινιακού προκάλεσε αντιδράσεις και, μάλιστα, ο εκπρόσωπος της Παναχαϊκής, Ποτής Τσιριμπής έλεγε ότι: «Δεν είναι δυνατόν να μην έρχεται στο συμβούλιο για να πάρει θέση και την ίδια στιγμή να κάνει καταγγελίες για να μην επικυρώσουμε. Αν είναι έτσι να αρχίσω να κάνω κι εγώ καταγγελίες για τα μετοχικά κεφάλαια». Οι πληροφορίες του flnews αναφέρουν ότι οι ψήφοι κατά της επικύρωσης ήταν 10-1, με μοναδική ΠΑΕ που ψήφισε υπέρ να είναι αυτή της Πάτρας! Ακόμα και η ομάδα της Ελευσίνας, η οποία ήθελε να τελειώσει το θέμα της τελικής κατάταξης, ψήφισε κατά.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του flnews, στο συμβούλιο εκπροσώπους είχαν οι Αγροτικός Αστέρας, Αναγέννηση Καρδίτσας, Αχαρναϊκός, Πανελευσινιακός, Απόλλων Σμύρνης, Καλλιθέα, Κισσαμικός, Παναχαϊκή, Παναιγιάλειος, Πανσερραϊκός, Λαμία. Το «παρών» έδωσε και ο πρόεδρος του Αιγινιακού, Γιώργος Καρανικόλας.

Το πλάνο της διοργανώτριας που δεν πέρασε ήταν η επικύρωση με υποσημείωση. Τι σημαίνει αυτό; Ότι αν υποβιβάζονταν ομάδες ή αφαιρούνταν βαθμοί, τότε οι θέσεις θα καλύπτονταν. Δηλαδή αν υποβιβάζονταν δύο ΠΑΕ που είναι πάνω από τις Ζάκυνθο, Παναχαϊκή, τότε οι δύο τελευταίες θα έμεναν στην κατηγορία. Στην περίπτωση που υπήρχε απόφαση και για τρίτη ΠΑΕ, τότε το κενό δεν επρόκειτο να καλυφθεί. Κανείς, βέβαια, δεν αποκλείει κάτι τέτοιο να επανέλθει στο ενδεχόμενο εκκρεμοδικιών, είτε στις 15, είτε στις 21 Ιουλίου, οπότε θα γίνει επικύρωση και εκλογές. Εξάλλου, αν η Επιτροπή Δεοντολογίας εμπλέξει κι άλλες ομάδες, τότε είναι βέβαιο ότι θα ακολουθήσουν εφέσεις ή και προσφυγές στο Διαιτητικό Δικαστήριο.

Η λίγκα θα συνεδριάσει εκ νέου την Παρασκευή (15/07) και αν δεν έχουν τελεσιδικήσει αποφάσεις, που είναι και το βέβαιο, θα μεταφέρει το συμβούλιο επικύρωσης και εκλογών για τις 21 Ιουλίου για λόγους ανωτέρας βίας. Τότε, αναμένεται να έχουν πάρει και αριθμό πρωτοκόλλου από το ΓΕ.ΜΗ. οι Άρης, Αιγινιακός, ΟΦΗ, Σπάρτη, ώστε να μετάσχουν στη διαδικασία και αν θέλουν να βάλουν υποψηφιότητα εκπρόσωποί τους για τη θέση του προέδρου ή των αντιπροέδρων.

Τσιριμπής: «Θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν»

Εμφανώς ικανοποιημένος από τη δικαίωση της Παναχαϊκής στην Επιτροπή Εφέσεων ήταν ο Ποτής Τσιριμπής. Μάλιστα, σε πηγαδάκι μετά το τέλος έλεγε: «Τώρα θα τρέχουν και δεν θα φτάνουν. Θα κάνουμε αγωγές σε όλους που δεν μας άφηναν για δύο μήνες να παίζουμε μπάλα. Βαθμολογικά θα μείνουμε, σας το λέω. Πάει το -12. Η Παναχαϊκή θα σωθεί, αλλά εγώ δεν πρόκειται να την κρατήσω».

Μάλιστα, ο Τσιριμπής ιδιαίτερα ευδιάθετος θυμήθηκε το 1-1 της Παναχαϊκής στη Ριζούπολη και παρουσία του γενικού αρχηγού του Απόλλωνα, Αντώνη Λεβεντογιάννη του είπε: «Θυμάμαι που μας έβριζε ο Δημητρίου και μας ρώταγε τι καταλάβαμε που πήραμε τον πόντο, αλλά δεν με είχε δει που ήμουν πίσω του. Αυτός τι ήταν εκεί; Υπηρεσιακός;». Ο Λεβεντογιάννης του απάντησε: «Τιμ μάνατζερ» και ο εκπρόσωπος του Αγροτικού Αστέρα που άκουγε τη συζήτηση, του είπε: «Έχετε λεφτά δίνετε για τιμ μάνατζερ, τεχνικούς διευθυντές...». «Προσφέρουμε κοινωνικό έργο», είπε ο Λεβεντογιάννης και αποχώρησε.

Αίσθηση για... καμπάνες

Η απόφαση της Επιτροπής Δεοντολογίας για τον Πανελευσινιακό ήταν το κύριο θέμα συζήτησης στο συμβούλιο. Εκφράστηκε, πάντως, από πολλούς η άποψη πως άμεσα θα ακολουθήσουν νέες... καμπάνες για ομάδες. Την Τρίτη (12/07) κοινοποιήθηκαν αθωωτικές αποφάσεις, αλλά για αρκετά ακόμα παιχνίδια το Δικαστικό Τμήμα δεν έχει ενημερώσει. Και η αίσθηση που υπάρχει στη Θεμιστοκλέους είναι ότι η συγκεκριμένη επιτροπή θα απασχολήσει άμεσα.

Υποψηφιότητες ως Τετάρτη

Ο Στέλιος Σφακιανάκης έκανε γνωστή στα μέλη του συμβουλίου την υποψηφιότητά του για την προεδρία, αλλά ακόμα είναι άγνωστο αν θα βρεθεί αντίπαλος με τον Σπύρο Καλογιάννη. Ο ίδιος μπορεί προ ημερών να διέρρεε ότι δεν πρόκειται να κατέβει, όμως την Τρίτη υποστήριξε παρουσία των μελών ότι ακόμα δεν έχει αποφασίσει τι θα πράξει. Το πιθανότερο, βέβαια, είναι να ανακοινώσει ότι θα θέσει υποψηφιότητα μέχρι την Τετάρτη (13/07), οπότε και εκπνέει η σχετική προθεσμία.

Εάν οι αρχαιρεσίες γίνουν στις 21 Ιουλίου, τότε υποψηφιότητες θα γίνονται δεκτές μέχρι 19/07. Απαιτείται βιογραφικό, τίτλοι σπουδών και 10ετή πείρα στον χώρο του ποδοσφαίρου, ενώ δεν είναι υποχρεωτικό ο υποψήφιος να είναι μέλος του ΔΣ ή μέτοχος ΠΑΕ.

Διαβάστε ακόμα...
Αναβολή επικύρωσης
«Θέλετε πλέι οφ ή όχι;»

Last modified onΤετάρτη, 13 Ιούλιος 2016 20:18

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep