«Καμία πρόταση...»

Ο Αντώνης Ρέλλας μίλησε για το μέλλον της Football League και τις συζητήσεις με τη Nova.

Στον ραδιοφωνικό σταθμό «Libero 107,4 Fm» και στην εκπομπή του «AllAboutARIS on AIR» φιλοξενήθηκε ο αντιπρόεδρος της Football League, Αντώνης Ρέλλας. Αναφέρθηκε στα οικονομικά δεδομένα της κατηγορίας, τις συζητήσεις με τη Nova, εξέφρασε την ανησυχία του, γιατί καμία πρόταση για το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου δεν συμπεριλαμβάνει μέσα τη δεύτερη τη τάξει κατηγορία και προέβλεψε τη σέντρα στο τέλος Σεπτεμβρίου. Αναλυτικά ο Ρέλλας ανέφερε:

«Θα ήθελα να συγχαρώ όλες τις ομάδες που ανέβηκαν από τη Γ Έθνική. Ειδικά τις ιστορικές ομάδες όπως ο ΑΡΗΣ και ο ΟΦΗ. Τέτοια ονόματα δίνουν ξεχωριστό χρώμα και ξεχωριστό τόνο στο πρωτάθλημα της Β' Εθνικής, το οποίο είναι πολύ δύσκολο».

Για το αν βγήκε ωφελημένη η Football Leagur από την παρουσία ιστορικών ομάδων σε αυτήν:

«Η κατηγορία βγήκε ωφελημένη συγκυριακά. Δεν γίνεται με την παρουσία ενός χρόνου ομάδων όπως του ΑΡΗ της ΑΕΚ και του ΟΦΗ να αλλάξει τα δεδομένα. Η Football League έχει πολλά οικονομικά προβλήματα που δεν αφήνουν το πρωτάθλημα να γίνει ανταγωνιστικό. Η Σούπερ Λιγκ είναι πρωτάθλημα των πλουσίων και η Football League πρωτάθλημα των φτωχών. Πρέπει να βρεθούν χορηγοί για να γίνει αυτή η κατηγορία βιώσιμη και ανταγωνιστική.

Πρέπει συνολικά και όχι αποσπασματικά να δούμε το πρόβλημα αυτό. Μια ομάδα της Football League είχε από τη χορηγία του ΟΠΑΠ και τα τηλεοπτικά του ΟΤΕ ΤV 200.000 ευρώ συμπεριλαμβανομένου του ΦΠΑ. Είναι πολύ συμβατό για μια ομάδα της Β' Εθνικής ένα μπάτζετ 600-700 χιλιάδων ευρώ μαζί και με την ομάδα της Κ20 που πρέπει να συμμετέχει στο πρωτάθλημα».

Για τον ρόλο ενός μεγαλομετόχου στις ομάδες:

«Πρέπει να υπάρχει ένα άτομο που να βάλει το χέρι στην τσέπη, πρέπει κάθε χρόνο να βάζει και από τον προσωπικό του λογαριασμό ένα ποσό των 300.000 ευρώ. Το ποδόσφαιρο στην Ελλάδα δεν είναι επένδυση. Στο μεράκι και στο χαρακτήρα του Έλληνα που θέλει να έχει μια ομάδα με ιστορία, θα πρέπει να βρεθεί ένας άνθρωπος που θα βάζει στην ομάδα τουλάχιστον 300.000 ευρώ τον χρόνο».

Για το πώς μπορεί να βοηθήσει τα προβλήματα αυτά η καλύτερη οργάνωση των ακαδημιών:

«Πάρα πολλές ομάδες έχουν οργανωθεί γύρω από τις ακαδημίες τους. Εμείς ως Παναιγιάλειος έχουμε Κ20, Κ17, Κ15 και πέρυσι 3 παίκτες της κ20 προβιβάστηκαν στην ανδρική ομάδα. Δεν λύνεται όμως μόνο έτσι το πρόβλημα. Περιμένω μια ευρύτερη συναίνεση στο ποδόσφαιρο. Δεν είδα την πρόταση του κ. Πανόπουλου να συμπεριλαμβάνει μέσα την Football League, να πουν δηλαδή ότι θα τη χρηματοδοτούμε με ένα ποσό που να έχει μια αποδοτικότητα. Είναι άκρως προβληματικό για το ότι καμία πρόταση δεν συμπεριλαμβάνει μέσα τη Football League. Πρέπει να υπάρξει ένα μεικτό σύστημα αλληλοβοήθειας μεταξύ της Σουπερ Λίγκ και της Football League. Υπάρχουν πολλοί αξιόλογοι άνθρωποι στο χώρο της Football League και εγώ πρότεινα να κάτσουμε με τον κ. Μποροβήλο και να συζητήσουμε τι είναι καλύτερο για το ελληνικό ποδόσφαιρο».

Για τις χορηγίες αυτής της χρονιάς στη Football League:

«Επισήμως δεν υπάρχει καμία χορηγία. Έχουμε κάνει κάποιες συζητήσεις με τη Nova για την κάλυψη των τηλεοπτικών, αφού τέλειωσε η σύμβαση με τον ΟΤΕ και είναι επιθυμία του ΟΤΕ να μην ανανεωθεί, καθώς δεν το θεωρεί προσοδοφόρο το πρωτάθλημα της Β' Εθνικής. Υπάρχει κεντρική διαχείριση στο τηλεοπτικό κομμάτι όπως προβλέπει το καταστατικό της Football League.

Όσον αφορά τον κεντρικό χορηγό της κατηγορίας αυτός τα τελευταία χρόνια είναι ο ΟΠΑΠ, έχουμε κάνει κινήσεις και σε άλλες παρόμοιες εταιρείες που κινητοποιούνται στην Ελλάδα και περιμένουμε. Σε αυτό υα βοηθήσει πάρα πολύ το όνομα του ΑΡΗ στη Football League. Όταν η ΑΕΚ έπαιζε στη Football League πήραμε επιδότηση 4.500.000 ενώ πέρυσι πήραμε μόλις 2.500.000 από τον ΟΠΑΠ. Ο ΟΠΑΠ είναι μια τεράστια εταιρεία και έχει μεγάλα οφέλη από το ελληνικό πρωτάθλημα. Πρέπει να στηρίξουμε τον αθλητισμό και ειδικά το ποδόσφαιρο. Πρέπει να υπάρξουν σημαντικές χορηγίες για να μην υπάρχουν τα φαινόμενα που παρατηρούνται τελευταία και αμαυρώνουν την εικόνα του ελληνικού ποδοσφαίρου».

Για το πόσες ομάδες θα ανέβουν στην Σούπερ Λίγκ:

«Η προκήρυξη λέει ότι θα ανέβουν οι 2 πρώτοι και θα πέσουν οι 4. Πρέπει να μπουν και τα νέα μέλη, να γίνουν οι συζητήσεις και να στείλουμε την προκήρυξη στην Σούπερ Λίγκ προς έγκριση, μέχρι τις 15 Ιουλίου. Σε πρόσφατη συνάντηση με την ΕΠΟ, υπήρξε η επιθυμία σταδιακά μέσα στα επόμενα χρόνια η Football League να απαρτίζεται από 14 ομάδες, όπως υπάρχει η πρόθεση να κάνουν και στην Σούπερ Λίγκ. Δεν είναι ωραία εικόνα οι αποχωρήσεις από τις επαγγελματικές κατηγορίες της χώρας. Όταν κάποιες ομάδες αποχωρούν επιβαρύνουν κοστολογικά και τις υπόλοιπες ομάδες του πρωταθλήματος».

Για το πρόγραμμα μεταδόσεων του πρωταθλήματος της Football League:

«Έχει συζητηθεί ήδη το θέμα με τις μεταδόσεις και σε μεγάλο ποσοστό θα υλοποιηθεί η σκέψη, μόλις υπάρξει η συμφωνία με τη Nova».

Για το ποιες ομάδες θα πρωταγωνιστήσουν και για το αν φοβάται κάποια αποχώρηση στην μέση της σεζόν:

«Σίγουρα ΑΡΗΣ και ΟΦΗ έχουν τον πρώτο λόγο και θα έβαζα μέσα σε αυτές και τα Τρίκαλα, την Λαμία και τον Απόλλων Σμύρνης. Αυτή η πεντάδα πιστεύω θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο. Δεν σας κρύβω την ανησυχία μου και φέτος να υπάρξουν φαινόμενα με αποχωρήσεις, αλλά ελπίζω να μην έχουμε τα ίδια φαινόμενα με πέρυσι και να μην σκάσουν οι ομάδες στο μέσον της σεζόν».

Για τα γήπεδα της κατηγορίας:

«Είναι σαφώς καλύτερα τα γήπεδα, ελάχιστα είναι τα γήπεδα που βρίσκονται σε κακή κατάσταση. Είναι σίγουρα πολύ καλύτερες οι προϋποθέσεις τουλάχιστον αναφορικά με το θέμα των αγωνιστικών χώρων».

Για το αν υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις αναφορικά με τις εγκαταστάσεις για να συμμετέχει μια ομάδα της Γ’ Εθνικής στη Football League:

«Οι αρμόδιοι δημοτικοί φορείς έχουν ήδη αναλάβει την βελτίωση του γηπέδου της Σπάρτης και στο κομμάτι του αγωνιστικού χώρου θα είναι έτοιμο για την σεζόν που έρχεται. Τώρα κάποια συγκεκριμένα χαρακτηριστικά δεν υπάρχουν, είναι τα άκρως αναγκαία όπως τα αποδυτήρια, το βοηθητικό κέντρο τα οποία πρέπει να έχουν την απαιτούμενη άδεια. Όλα τα στάδια που θα διεξαχθούν οι αγώνες της Football League έχουν την απαραίτητη άδεια».

Για το αν θα είναι ένας ο όμιλος:

«Ο όμιλος θα είναι ένας».

Για τις διαπραγματεύσεις που κάνει ο ίδιος:

«Τα τρια τελευταία χρόνια έχουμε αξιοπρεπή παρουσία στη Football League και προσπαθούμε να προσελκύσουμε ανθρώπους που αγαπάνε το ποδόσφαιρο και θέλουν να βοηθήσουν».

Αναφορικά με την αδειοδότηση των ομάδων της Football League και από πού προέρχεται η αδειοδότηση:

«Οι αδειοδοτήσεις όχι μόνο για τη Football League αλλά και για την Σούπερ Λίγκ είναι δύο. Η μια είναι κάθε καλοκαίρι που απαιτούνται κάποια δικαιολογητικά για να πάρουν την έγκριση από την ΕΕΑ για την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα και η άλλη είναι τον Απρίλιο-Μάϊο για την αδειοδότηση της επόμενης σεζόν από την Επιτροπή Ελέγχου Αδειοδοτήσεων της ΕΠΟ».

Για το τι ισχύει σε περιπτώσεις σαν του ΑΡΗ:

«Σε πρώτο στάδιο θα δώσει το οκ η ΕΕΑ, θα πρέπει να καλυφθεί το μετοχικό κεφάλαιο που για τη Football League είναι το κατώτατο είναι 300.000 ευρώ. Οι ομάδες που έρχονται δεν έχουν κανένα περιορισμό και θα είναι υπό επιτήρηση ως καινούργιες ΠΑΕ και τον ερχόμενο Ιανουάριο θα καταθέσει ο ΑΡΗΣ τον φάκελό του για να εξεταστεί από την ΕΠΟ για το ερχόμενο πρωτάθλημα. Ο ΑΡΗΣ αφού θα έχει πρωταγωνιστικό ρόλο θα καταθέσει φάκελο για την Σούπερ Λίγκ που είναι άλλα τα κριτήρια».

Για το πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα:

«Το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει την τελευταία εβδομάδα του Σεπτεμβρίου όπως και πέρυσι και θα ολοκληρωθεί στο τέλος του Μαΐου».

Πηγή: allaboutaris.com

Last modified onΠαρασκευή, 01 Ιούλιος 2016 23:19

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep