«Μαξιλάρι που έπεσαν όλοι πάνω του»

Ο Γιώργος Στούπας μίλησε για τη Football League, για την αναδιάρθρωση και αναφέρθηκε στην ημερομηνία έναρξης του πρωταθλήματος της νέας σεζόν.

Συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Libero 107,4 έδωσε ο υπεύθυνος των οικονομικών της Football League και πρόεδρος του Ηρακλή Ψαχνών, Γιώργος Στούπας. Αναφέρθηκε στον «φτωχό συγγενή», τη Football League, την οποία χαρακτήρισε «μαξιλάρι στο οποίο έπεσαν όλοι πάνω».
Τι είπε για το πότε θα ξεκινήσει το νέο πρωτάθλημα και ποια η εκτίμησή του για τον αριθμό των ομάδων που θα παίξουν στο νέο πρωτάθλημα.

Για την οικονομική κατάσταση στη Football League: «Η κατάσταση είναι γνωστή σε όλους. Είμαστε ο φτωχός συγγενής του ποδοσφαίρου».

Για το θέμα του αριθμού των ομάδων της Football League: «Εμείς παίξαμε πριν από λίγα χρόνια με 18 ομάδες, μετά έγιναν 21 και εν συνεχεία 28. Ολα έγιναν εις βάρος μας. Οι νόμοι πρέπει να εφαρμοστούν, εφόσον δεν υπάρχουν άλλες νομικές απόψεις. Εχουμε ένα σημαντικό ΔΣ αύριο. Η Football League είναι είναι μαξιλάρι, στο οποίο έπεσαν όλοι πάνω. Ηταν άθλος που έγινε φέτος το πρωτάθλημα. Δεν υπάρχει επίσημη πρόθεση κάποιων ομάδων ότι δεν θα παίξουν στην Β' Εθνική. Οταν θα γίνει αυτό, τότε θα μιλάμε επί του υπαρκτού. Μέχρι τότε, κάνουμε σενάρια μόνο».

Για την διορία κατάθεσης συμμετοχών στην Football League: «Μέχρι πέρυσι οι συμμετοχή ήταν έως τα τέλη Ιουλίου».

Για την επικύρωση της βαθμολογίας και πότε γίνεται: «Μια εβδομάδα ή δέκα μέρες μετά το τέλος του πρωταθλήματος, εφόσον δεν εκκρεμούν δικαστικές αποφάσεις».

Για το τι έγινε πέρυσι, σε ανάλογη περίπτωση κενών στην κατηγορία: «Από την προκήρυξη προκύπτουν 20 ομάδες. Πάντα το συμφέρον είναι καθοριστικός παράγοντας για τηνάποψη του καθενός. Πέρυσι ξεκινήσαμεμε 28, δύο όμιλοι των 14. Στην πορεία Δόξα και Άρης αποχώρησαν και το πρωτάθλημα συνεχίστηκε με 16 ομάδες. Τοτε δεν υπήρχε αντικατάσταση, από την στιγμή που οι δύο ομάδες αποσύρθηκαν την τελευταία στιγμή, ενώ καμία ομάδα της Γ` Εθνικής δεν ζήτησε να ανέβει».

Για τις εισηγήσεις της Football League στην ΕΠΟ: «Συνήθως δεν είναι δεσμευτικές. Ξέρουμε το πρόβλημα, είμαστε η διοργανώτρια αρχή αλλά δεν ακουγόμαστε. Από που και ως που η ΕΠΟ ενδιαφέρεται για το πόσες ομάδες θα αγωνιστούν στην Football League;».

Για το γεγονός ότι κάποιοι αντιμετωπίζουν το ζήτημα του Άρη ανταγωνιστικά: «Οταν ο Άρης έρθει στην Football League, απαλλαγμένος από οποιοδήποτε χρέος, δεν συζητάμε για την 1η θέση. Εχει δυναμική και κόσμο. Ολα αυτά είναι στο μυαλό του καθενός, που μερικές φορές κοιτάει και στο στενό προσωπικό συμφέρον. Ο καθένας το βλέπει από την δική του γωνία».

Για το πότε υπολογίζει ότι θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα: «Πιστεύω θα ξεκινήσει πολύ πιο γρήγορα σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές. Σε περίπτωση που εφαρμοστεί η προκήρυξη με 20 ομάδες, η 20ή του Αυγούστου είναι καταλυτική ημερομηνία για να ξεκινήσει τοπρωτάθλημα».

Για το τι θεωρείο ίδιος πως πρέπει να γίνει: «Ας ξεκινήσει το πρωτάθλημα με 20 ομάδες και να γίνει σταδιακή μείωση αργότερα».

Για τα οικονομικά των ομάδων της Football League: «Από την λίγκα δεν μπορεί να ζήσει κανείς. Θα πρέπει να έχουν χρηματοδότες. Σίγουρα υπάρχουν ομάδες με οικονομικά προβλήματα και αρνητικούς ισολογισμούς».

Για το θέμα των τηλεοπτικών: «Με τον ΟΤΕ θα ενεργοποιηθεί εκ νέου η συμφωνία και για την νέα χρονιά».

Για τα χρήματα του ΟΠΑΠ: «Στον ΟΠΑΠ έχουμε κάνει επίσημες προτάσεις, άρτιες. Εχουμε καταθέσει έναν πλήρη φάκελο με ανταποδοτικότητα. Ζητάμε για την προβολή του προϊόντος, να παίρνουμε το αντίστοιχο αντίτιμο. Όχι όπως είναι η τωρινή κατάσταση, που παίρνουμε κάποια χρήματα χαριστικά».

Last modified onΠέμπτη, 04 Ιούνιος 2015 18:03

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep