«Δεν γίνεται κάθε πόλη και ομάδα»

Ο Γιώργος Μποροβήλος εξέφρασε άποψη για 16 ομάδες στη Football League.

Την άποψή του ότι το πρωτάθλημα της Football League θα πρέπει να διεξαχθεί την επόμενη σεζόν με 16 ομάδες εξέφρασε ο πρόεδρος της Super League, Γιώργος Μποροβήλος. Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό Αθλητικό Metropolis σημείωσε ότι την απόφαση θα την πάρει η ΕΠΟ, όμως τόνισε πως δεν γίνεται κάθε πόλη να έχει και μία ομάδα, είτε για λόγους ιστορίας, είτε για γεωγραφικούς λόγους.

Για τον ιδανικό αριθμό ομάδων στη Super League είπε:
«Μεταβατικά θα πάμε στις 16 που είναι σίγουρα καλύτερος από τις 18. Από εκεί και πέρα θα συζητήσουμε με ποιες προϋποθέσεις θα πάμε παρακάτω. Είναι ένα αντικείμενο που πρέπει να δουλευτεί συλλογικά και να δούμε, επίσης, με ποιον τρόπο θα διεξάγεται ένα τέτοιο πρωτάθλημα. Επειδή με ρωτάτε για την προσωπική μου άποψη, γνώμη μου είναι να πάμε αρχικά με 14 και βλέπουμε. Να δούμε στην πράξη πως θα είναι ένα τέτοιο πρωτάθλημα και αν θα προσελκύει το ενδιαφέρον φιλάθλων και χορηγών».

Για τη μείωση των ομάδων στη Football League:
«Τα δύο πρωταθλήματα είναι συγκοινωνούντα δοχεία. Κατά την προσωπική που άποψη δεν μπορεί η FootballLeagueνα διεξάγεται με δύο ομίλους έχοντας 30 ή 40 ομάδες. Ένα τέτοιο πρωτάθλημα γεννά παθογένειες. Ένα πρωτάθλημα με 16 ομάδες σε πρώτη φάση θα μπορούσε να κινηθεί σε σωστά πλαίσια.

Δεν ξέρω τι θα αποφασίσει η ΕΠΟ στο κομμάτι αυτό. Δεν γίνεται κάθε πόλη να έχει και μία ομάδα, είτε για ιστορικούς ή, γεωγραφικούς λόγους. Αν θέλουμε να λέμε ότι έχουμε επαγγελματικό ποδόσφαιρο δεν θα πρέπει να κάνουμε χάρες σε οποιοδήποτε άλλο επίπεδο».

Για το αίτημα του Άρη:
«Πέρα από αυτά που είπαμε σημαντικό ρόλο παίζουν οι κανονισμοί τους οποίους δεν μπορεί κανείς να τους ερμηνεύει και να τους εφαρμόζει κατά το δοκούν. Θα μας πει η νομική υπηρεσία προκειμένου να μην παρεκκλίνουμε από αυτό που είναι νομικά δίκαιο. Αν κανονιστικά είναι δίκαιο και σωστό δεν θα αφαιρέσουμε το δικαίωμα κάθε ομάδα να υπερασπιστεί τα δίκαιά της και τα συμφέροντά της».

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep