«Οργανωμένο έγκλημα»!

Η απολογία της Λαμίας για την ένσταση της Αναγέννησης Καρδίτσας και οι καταγγελίες για... εκ των υστέρων συμπλήρωση του Φ.Α.

Η υπόθεση του φερόμενου ως «ύποπτου» αγώνα μεταξύ του Ολυμπιακού Βόλου και του Εθνικού Σερρών δεν διήρκησε περισσότερο από 10 λεπτά. Κάτι τέτοιo, πάντως, δεν ίσχυε στην εκδίκαση της Πέμπτης (12/03) σχετικά με την ένσταση που έχει καταθέσει η Αναγέννηση Καρδίτσας για αντικανονική συμμετοχή του Χουσεΐν Μουμίν στον αγώνα με τη Λαμία. To flnews.gr βρέθηκε στον αθλητικό δικαστή και σας παρουσιάζει τις θέσεις των δύο ομάδων, αλλά και το αίτημα της Λαμίας για αυτοπρόσωπη παρουσία των διαιτητών και του παρατηρητή, που έπεσε στο κενό... Η εκδίκαση ξεκίνησε στις 11.00 και με μία διακοπή 20 λεπτών ολοκληρώθηκε στις 12.20.

Σημειώνεται ότι σε πηγαδάκι πριν την έναρξη της εκδίκασης ο νομικός της Αναγέννησης, Λάμπρος Μπίρδας τόνιζε προς τους συναδέλφους του της Λαμίας ότι η υπόθεση πρέπει να κλείσει άμεσα, γιατί αν αυτό δεν γίνει, τότε η Λαμία κινδυνεύει με αφαίρεση βαθμών από τα play off, κάτι που είχε γίνει πέρυσι με τον ΠΑΟΚ!

Την ομάδα της Φθιώτιδας εκπροσώπησαν οι δικηγόροι, Νίκος Κυρκούδης, Κίμων Ευαγγελάτος, ενώ από πλευράς ΠΑΕ παραβρέθηκαν οι Σάκης Τσικνής, Χρυσοβαλάντης Μπλέτσας. Η έδρα αρχικά τόνισε ότι ο διαιτητής Κατσικογιάννης (είχε οριστεί στον αγώνα με τον Πιερικό και όσα έγραψε επέφεραν ποινή επτά αγωνιστικών στον Μουμίν), είχε στείλει έγγραφο υπόμνημα, όπως και ο 4ος, Καραλιόλιος και ο παρατηρητής, Μπόνος.

Έκθεση είχε στείλει ο επόπτης, Λάζαρης που φέρεται να δέχτηκε φραστική επίθεση, για τον οποίο ο Κυρκούδης ανέφερε: «Θέλουμε να κληθεί ο κύριος Λάζαρης και όχι να στέλνουν επιστολές. Εδώ υπάρχει οργανωμένο έγκλημα. Πώς στέκεστε σε έγγραφες μαρτυρικές καταθέσεις για ένα τόσο σοβαρό θέμα που μπορεί να έχει συνέπειες για την ΠΑΕ;». 

Από την πλευρά του ο Ευαγγελάτος είπε: «Πρέπει να έρθουν ενώπιόν σας ο Λάζαρης και οι υπόλοιποι. Υπάρχουν λίγα μέσα ανταπόδειξης του φύλλου αγώνα. Οι παρατηρήσεις ήταν μηδέν και συμπλήρωσε τρεις σειρές, όπου λέει πως έγινε σύρραξη. Να κληθεί ο παρατηρητής Μπόνος και ο Λάζαρης, γιατί υπάρχουν αντιφάσεις στα έγγραφα. Να διαβιβαστεί στην ΚΕΔ αίτημα, ώστε να μας πουν πότε εστάλη το φύλλο αγώνα.

Διακοπή 20 λεπτών και αίτημα στο... κενό

Ακολούθως ο νομικός της Αναγέννησης Καρδίτσας, Λάζαρος Μπίρδας σημείωσε ότι ασφαλώς πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις στον διαιτητή αν δεν έστειλε αμέσως το φύλλο αγώνα, αλλά απευθυνόμενος στην έδρα είπε: «Εκ του περισσού ζητήσατε διευκρινίσεις από τους διαιτητές και τον παρατηρητή. Ό,τι υπέγραψαν ισχύει και... τελειώνει εκεί η δουλειά. Να γνωρίζετε ότι αν συνεχίσει να εκκρεμεί η ένσταση, κινδυνεύει να καταστραφεί ο προγραμματισμός του πρωταθλήματος». Παράλληλα, τόνισε ότι εδώ και 3 χρόνια με οδηγία της UEFA, οι ομάδες πρέπει να ενημερώνονται για τις ποινές των αθλητών τους.

Ακολούθησε 20λεπτη διακοπή, προκειμένου ο αθλητικός δικαστής να επικοινωνήσει με τους διαιτητές για να τους καλέσει να παραθέσουν εξηγήσεις. Ωστόσο, λίγο αργότερο ενημερώθηκαν οι αντίδικοι ότι ο Λάζαρης έχει ένα μήνα άδεια λόγω επέμβασης και δεν μπορεί να ταξιδέψει στην Αθήνα.

«Το φύλλο αγώνα συντάχθηκε εν κρπυτώ», σημείωσε ο Κυρκούδης και συνέχισε: «Πώς γίνεται να έχουμε γνώση; Δεν ξέραμε τίποτα και μέσω δόλιων ενεργειών κινδυνεύει η ομάδα να μείνει εκτός πλέι οφ».

«Μόνο στο... Champions League»

Οι δύο νομικοί εκπρόσωποι της Λαμίας έθεσαν ερώτημα στην έδρα, πώς γίνεται να μην υπογράφει κανείς το φύλλο αγώνα κάτι που ισχύει μόνο σε αγώνες Champions League και ο Κυρκούδης ανέφερε: «Το ματς με τον Πιερικό έγινε στις 22 Φεβρουαρίου. Ο διαιτητής υποχρεούται να στείλει το φύλλο αγώνα την ίδια ημέρα και αν δεν υπάρχει fax στο γήπεδο να βρει να το στείλει. Ο Πιερικός δεν έχει fax και πρέπει να τιμωρηθεί με 5.000 ευρώ. Δεν το έστειλε την Καθαρή Δευτέρα, ούτε την Τρίτη και το έστειλε με κούριερ την Τετάρτη. Σε εμάς το φύλλο αγώνα στάλθηκε στιςε 14:29, αλλά εκείνη την ώρα είχαμε παιχνίδι και στα γραφεία δεν ήταν κανείς. Πώς να ξέρουμε ότι ο Μουμίν ήταν τιμωρημένος; Οι ποινές κοινοποιήθηκαν στις 15:29, δηλαδή την ώρα που γινόταν το ματς με την Αναγέννηση Καρδίτσας.

Υποχρεούνται οι ομάδες να υπογράφουν τα φύλλα αγώνων. Τι είμαστε; Champions League; Πώς θα είχαμε γνώση, αφού αποκρυπτόταν το φύλλο αγώνα; Η ποινή επιβάλλεται μετά τη γνώση της ποινής».

Ο πρόεδρος της έδρας παραδέχτηκε ότι: «Είναι λάθος που δεν υπογράφουν οι ομάδες τα φύλλα αγώνων», ενώ ο Κυρκούδης σημείωσε πως οι όποιες παρατηρήσεις έγιναν πολύ αργότερα και αφού η Λαμία είχε φύγει από το γήπεδο του Πιερικού, ενώ έδειξε στην έδρα τις παρατηρήσεις που δεν ήταν «κλεισμένες», ώστε να μην αναγραφεί κάτι επιπλέον.

«Αν γίνει δεκτή η ένσταση θα δημιουργήσετε δεδικασμένο και ο καθένας θα γράφει ό,τι θέλει, όποτε θέλει», είπε ο Ευαγγελάτος και συμπλήρωσε: «Υπήρχε περίπτωση να ξέραμε ότι ήταν τιμωρημένος και να τον βάζαμε να παίξει; Με τέτοια ζητήματα διώχνουμε ανθρώπους όπως ο Παπαϊωάννου που βοηθούν πολύ τη Λαμία και βάζουν τα λεφτά τους».

Μπλέτσας: «Δεν έχει γίνει το παραμικρό»

Ο εκπρόσωπος της διοίκησης, Χρυσοβαλάντης Μπλέτσας είπε: «Ήμουν πίσω από τον διαιτητή στο ματς με τον Πιερικό και δεν συνέβη το παραμικρό. Ο Μουμίν ή κανένας άλλος ποδοσφαιριστής δεν μας είπε ότι έγινε επεισόδιο», με τον πρόεδρο της έδρας να τον ρωτά: «Δηλαδή είναι παλαβός ο διαιτητής;».

Οι δύο πλευρές πήραν προθεσμία ως την Τρίτη (17/03) για την κατάθεση υπομνημάτων.

Last modified onΠέμπτη, 12 Μάρτιος 2015 20:03

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep