Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Και ένοχοι και ελεύθεροι

Ένοχοι κρίθηκαν από το δικαστήριο πέντε από τους έντεκα κατηγορούμενους για τους «στημένους αγώνες» ποδοσφαίρου.

Μάκης Ψωμιάδης, Κωνσταντίνος Ριαβόγλου, Θωμάς Μητρόπουλος, Διονύσης Κωτούλας και Περικλής Αμανατίδης κρίθηκαν ένοχοι, σε αντίθεση με τους Γιάννη Παπακώστα (ως προπονητής της Καβάλας), Γιώργο Χριστοβασίλη (με την ιδιότητα του μεγαλομετόχου του ΠΑΣ Γιάννινα), Βαγγέλη Αγγελή (ως παράγοντας του ΠΑΣ), Δημήτρη Δημητρίου (ως πράκτορας) και Γιώργο Χαβενετίδη (μπουκ), που κρίθηκαν αθώοι λόγω αμφιβολιών. Αθώος και ο Σταύρος Ψωμιάδης, ως πρόεδρος της Καβάλας.

Οι αποφάσεις που πήρε το δικαστήριο έχουν ως εξής:

Μάκης Ψωμιάδης: Ένοχος για απόπειρα εκβίασης κατ' επάγγελμα και συνήθεια σε βαθμό κακουργήματος. Ένοχος επίσης για δωροδοκία και δωροληψία κατ’ εξακολούθηση (για ματς Καβάλα-Αγροτικός Αστέρας, Αναγέννηση Καρδίτσας-Καβάλα και Αγροτικός Αστέρας-Καβάλα) και παράνομο στοιχηματισμό.

Κωνσταντίνος Ριαβόγλου (πρώην πρόεδρος του Αγροτικού Αστέρα): Ένοχος για δωροδοκία και δωροληψία κατ’ εξακολούθηση (για τα ματς Καβάλα-Αγροτικός Αστέρας, Ηλυσιακός-Αγροτικός Αστέρας και Αγροτικός Αστέρας-Καβάλα) και παράνομο στοιχηματισμό (στο παιχνίδι Αγροτικός Αστέρας - Διαγόρας).

Θωμάς Μητρόπουλος (ως πρόεδρος του Ηλυσιακού): Ένοχος για δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση (Ηλυσιακός-Εθνικός, Ηλυσιακός-Αγροτικός Αστέρας και Ολυμπιακός Βόλου-Ηλυσιακός).

Διονύσης Κωτούλας (πρώην πρόεδρος της Αναγέννησης Καρδίτσας): Ένοχος για δωροδοκία (στο Αναγέννηση Καρδίτσας-Καβάλα).

Περικλής Αμανατίδης (ως προπονητής της Αναγέννησης Καρδίτσας): Ένοχος για δωροδοκία (στο Αναγέννηση Καρδίτσας-Καβάλα).

Η πρόεδρος της έδρας προτείνε ποινές για τους πέντε καταδικασθέντες και οι δικηγόροι ζήτησαν να αναγνωριστούν ελαφρυντικά, προκειμένου να "μαλακώσουν" οι τιμωρίες.

Η εισαγγελέας, Βιργινία Σακελαροπούλου, πρότεινε από την πλευρά της να μην γίνει δεκτό κανένα ελαφρυντικό για τους Μάκη Ψωμιάδη και Θωμά Μητρόπουλο, χαρακτηρίζοντας τον δεύτερο "σκοτεινή φυσιογνωμία της παρούσας διαδικασίας". Οι συνήγοι των δύο έγιναν... έξαλλοι, ειδικά του δεύτερου, Νίκος Αντωνιάδης, και η έδρα αποσύρθηκε για να αποφασίσει.

Οι ποινές φυλάκισης που πρότεινε η εισαγγελέας

Στον Μάκη Ψωμιάδη επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 4,6 ετών (κατά συγχώνευση*) και 35.000 ευρώ πρόστιμο, τα οποία έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα σε περίπτωση άσκησης έφεσης. Η ποινή μετατρέπεσαι σε χρηματικό πρόστιμο πέντε ευρώ ημερησίως, αλλά θα εξακολουθήσει να είναι προσωρινά κρατούμενος για την υπόθεση της υπεξαίρεσης χρημάτων από την ΠΑΕ ΑΕΚ.

* Να σημειώσουμε ότι από την ποινή των 4,6 ετών αφαιρούνται περίπου δύο χρόνια, λόγω προφυλάκισης του Μάκη Ψωμιάδη τόσο σε Ελλάδα όσο και σε ΠΓΔΜ.

Στον Κωνσταντίνο Ριαβόγλου επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 4,6 ετών και 40.000 ευρώ πρόστιμο, τα οποία έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα σε περίπτωση άσκησης έφεσης.

Στον Θωμά Μητρόπουλο επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 3 ετών και 30.000 ευρώ πρόστιμο, τα οποία έχουν ανασταλτικό χαρακτήρα σε περίπτωση άσκησης έφεσης.

Στον Διονύση Κωτούλα επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών, με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

Στον Περικλή Αμανατίδη επιβλήθηκε συνολική ποινή φυλάκισης 2 ετών, με τριετή αναστολή και δικαίωμα έφεσης.

Όλες οι ποινές είναι εφέσιμες στο πενταμελές εφετείο κακουργημάτων.

Πηγή: soccerplus.gr

Last modified onΠέμπτη, 05 Δεκέμβριος 2013 17:10

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep