Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Σαρρής: «Λύση στο Διαιτητικό»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Γιώργος Σαρρής, δήλωσε ότι δεν θα αποφασίσει η ομοσπονδία για το πόσες ομάδες θα ανέβουν και θα πέσουν.

Στο διοικητικό της συμβούλιο η Σούπερ Λίγκα έριξε το μπαλάκι στην Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία, να αποφασίσει αυτή για το πόσες ομάδες θα ανέβουν από τη Football League και πόσες θα υποβιβαστούν από τη Superleague. Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας, Γιώργος Σαρρής, ωστόσο, βγήκε μπροστά και κατέστησε σαφές ότι η απόφαση θα παρθεί από το Διαιτητικό Δικαστήριο, καθώς «η ΕΠΟ θα μπορούσε να πάρει απόφαση μόνο αν δεν είχαν αρχίσει τα πρωταθλήματα». 
Μιλώτας στον ραδιοφωνικό σταθμό NovaΣΠΟΡ FM 94,6, ανέφερε επί του θέματος: «Οι δύο προκηρύξεις της Σούπερ Λίγκας και της Football League δεν περνούν από ΔΣ, αλλά εγκρίνονται προς τη νομιμότητά τους, για το αν τηρούνται ο ΚΑΠ και οι κανονισμοί. Εδώ έχουμε δύο καθόλα νόμιμες προκηρύξεις, που είναι αντίθετες, γιατί η μεν Σούπερ Λίγκα ανέφερε πως πέφτουν δύο ομάδες και η Football League ότι ανεβαίνουν τρεις.
Σε αυτή την περίπτωση, η ΕΠΟ θα μπορούσε να πάρει απόφαση μόνο αν δεν είχαν αρχίσει τα πρωταθλήματα, γιατί ο ΚΑΠ λέει ότι δεν μπορείς να αλλάξεις προκήρυξη ένωσης μεσούσης της περιόδου. Αν η ΕΠΟ έπαιρνε τέτοια απόφαση, οι θιγμένοι θα μπορούσαν να προσφύγουν κατά του ΔΣ της ΕΠΟ. Πλέον προβλέπεται ότι οι διαφορές των ενώσεων πάνε στο Διαιτητικό. Αν δεν πάνε οι ενώσεις, θα τους στείλει η ΕΠΟ. Μπορούμε να τους υποχρεώσουμε να πάνε.
Αν δεν πάνε σκοπεύουμε να το κάνουμε. Νομίζω το δίκαιο είναι να ανέβουν τρεις και να πέσουν τρεις ομάδες. Αν δεν είχαν αρχίσει τα πρωταθλήματα και δεν υπήρχε ο κίνδυνος να προσφύγει κάποια ένωση για παρέμβαση σε προκήρυξη, αλλά επειδή έχουν αρχίσει τα πρωταθλήματα δεν μπορεί να γίνει αυτό. Εδώ μας έχουν πάει στα δικαστήρια για πολύ πιο μικρά πράγματα».

Last modified onΠέμπτη, 21 Νοέμβριος 2013 14:57

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep