Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 64

Σταδιακά 20 ομάδες

Το flnews.gr ήταν παρών στο Δ.Σ της Football League όπου συζητήθηκε η αναδιάρθρωση και η μείωση των ομάδων σε 20 από το 2016-17.

Περίπου μιάμιση ώρα διήρκησε το Δ.Σ. της διοργανώτριας αρχής, στο οποίο το «παρών» έδωσαν 20 ΠΑΕ μαζί με τον εκπρόσωπο της Επισκοπής, ο οποίος ωστόσο δεν είχε δικαίωμα ψήφου. Απουσίαζε ο μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας.

Κύριο θέμα συζήτησης ήταν το πώς θα γίνει η αναδιάρθρωση της Football League. Αποφασίστηκε την σεζόν 2014-15, το πρωτάθλημα να έχει 28 ομάδες και στο τέλος αυτής να υποβιβαστούν οκτώ και να ανέβουν τέσσερις, ώστε τη σεζόν 2015-16 να έχει 24 ομάδες.

Στο τέλος της περιόδου 2015-16 θα πέσουν οκτώ ομάδες στη Γ' Εθνική και θα ανέβουν τέσσερις, ώστε το πρωτάθλημα της σεζόν 2016-17 να διεξαχθεί με 20. 

ΦΕΤΟΣ 2014-15 2015-16 2016-17
ΟΜΑΔΕΣ FOOTBALL LEAGUE 28 28  24   20
ΑΝΟΔΟΣ ΑΠΟ Γ' ΕΘΝΙΚΗ 6  4
ΥΠΟΒΙΒΑΣΜΟΣ ΣΕ Γ' ΕΘΝΙΚΗ 6   8 

Επίσης, έγινε γνωστό ότι πριν τη διεξαγωγή των φετινών πλέι οφ, οι οκτώ ομάδες που θα συμμετέχουν στο μίνι πρωτάθλημα θα περάσουν τη διαδικασία της αδειοδότησης από την ΕΕΑ, προκειμένου να πληρούν τις προϋποθέσεις για τη συμμετοχή τους στη Super League, κάτι άλλωστε που είχε γίνει και πριν δύο χρόνια.

Ακόμη, ζητήθηκε να μην βγαίνουν προς τα ΜΜΕ οι παράγοντες των ομάδων και να μιλούν για ματς που αφορούν τρίτους, όπως συνέβη δηλαδή στο ματς της 2ης αγωνιστικής με τον «πόλεμο» ανακοινώσεων των Αλέξη Κούγια και Δημήτρη Καραγιάννη, ενώ σε ισχύ είναι και οι ρήτρες βίας. Αν κάποια ομάδα εμπλέκεται σε στημένα ή σε επεισόδια, τότε αυτομάτως θα την πληρώνει η ομάδα και θα κόβεται η επιχορήγηση από τον ΟΠΑΠ.

Τέλος, το πρωτάθλημα Νέων αποφασίστηκε να ξεκινήσει στις 3 Νοεμβρίου.

Η ανακοίνωση που εξέδωσε η διοργανώτρια ανέφερε: 

«Κατά τη σημερινή συνεδρίαση της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ, υπήρξε ενημέρωση από τον πρόεδρο κ. Σπύρο Καλογιάννη για τις συμβάσεις των τηλεοπτικών και της ΟΠΑΠ Α.Ε. Έγινε ειδική μνεία και εκτενής ανάγνωση του Π. Κ., σε ότι αφορά τις ρήτρες βίας και διαφάνειας που περιλαμβάνονται στις συμβάσεις με την ΟΠΑΠ Α.Ε. Επίσης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τις σχέσεις Διοργανώτριας και ΠΣΑΠ.

Σε ότι αφορά την αναδιάρθρωση για τα επόμενα δυο χρόνια, η βούληση της FOOTBALL LEAGUE ΟΠΑΠ είναι ο αριθμός των ομάδων που θα συμμετέχουν στο πρωτάθλημα την αγωνιστική περίοδο 2016-2017 να είναι 20. Το έγγραφο απεστάλη στην ΕΠΟ.

Η έναρξη του Πρωταθλήματος Νέων ορίστηκε για τις 3-11-2013. 

Τέλος αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί εκδήλωση για κοινωφελείς σκοπούς, έως το τέλος Δεκεμβρίου».

Last modified onΠέμπτη, 10 Οκτώβριος 2013 17:37

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep