Μαρτσούκος: «Δεν έχουμε στημένα»

Ο Πέτρος Μαρτσούκος δήλωσε ότι όλες οι ομάδες θα πάρουν χρήματα από το Στοίχημα. Τα «βέλη» σε Ζούλα, Αυγενάκη, το pay per view που δεν απέδωσε και ο κεντρικός χορηγός.

Συνέντευξη στον τηλεοπτικό σταθμό Blue Sky και την εκπομπή «Παράθυρο στα σπορ» έδωσε ο πρόεδρος της Super League 2, Πέτρος Μαρτσούκος. Αναφέρθηκε στην άδικη αντιμετώπιση που είχε η λίγκα από τον πρώην υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον πρόεδρο της ΕΡΤ Α.Ε., Κωνσταντίνο Ζούλα, ενώ υποστήριξε ότι είναι άνευ ουσίας να μιλά κανείς για φετινά «ύποπτα», γιατί κατά την άποψή του δεν έχει γίνει τίποτα.

Ο Μαρτσούκος δήλωσε ότι έχει πολύ καλή συνεργασία με τον νέο υφυπουργό Αθλητισμού, παραδέχτηκε ότι δεν απέδωσε το pay per view και άφησε ανοικτό το ενδεχόμενο συμφωνίας με κεντρικό χορηγό την προσεχή σεζόν. Αναλυτικά είπε:

Πώς είναι η χρονιά;

«Κάναμε το αυτονόητο. Τα πρωταθλήματα πρέπει να ξεκινούν στην ώρα τους για να μπορούν και οι ομάδες να είναι έτοιμες αγωνιστικά και ν' ανταπεξέλθουν οι ποδοσφαιριστές. Η Super League 2 στερείται εσόδων».

Για τη φορολογία του Στοιχήματος και το τηλεοπτικό:

«Ο κύριος Αυγενάκης όταν έκανε την αναδιάρθρωση έβαλε 34 ομάδες και είπε ότι σε όποιο πάροχο πηγαίνουμε θα έχουμε τριετές συμβόλαιο από τον Νόμο. Δεν υπάρχει μονοετές για τα τηλεοπτικά. Ο κύριος Ζούλας δεν τήρησε τον Νόμο του Κράτους. Και όχι μόνο αυτό. Ούτε καν μας δέχτηκε σε ραντεβού λες και η ΕΡΤ ήταν η Ζούλας ΑΕ.

«Ο κύριος Ζούλας δεν τήρησε τον Νόμο του Κράτους. Και όχι μόνο αυτό. Ούτε καν μας δέχτηκε σε ραντεβού λες και η ΕΡΤ ήταν η Ζούλας ΑΕ»

Για τη φορολογία του Στοιχήματος δεν φταίει ο κύριος Βρούτσης. Ο κύριος Αυγενάκης από μία ΚΥΑ που είχε 17% ψηφισμένη, σε μία νύχτα πήγε και έδωσε τιμωρητικά στη Super League 2 5%. Σαν το παιδάκι που του λες θα κάτσεις στη γωνία και δεν θα μιλάς γιατί έκανες ένα λάθος, έβαλες πρόεδρο τον Μαρτσούκο. Ξεκάθαρα.

Στον κύριο Λεουτσάκο έδινε 70 χιλιάδες ευρώ, αλλά στο ταμείο ήταν να πάρει η κάθε ομάδα 105 χιλιάδες. Ή να παραιτηθεί ο κύριος Λεουτσάκος και να έχουμε της αρεσκείας μας πρόεδρο. Αυτά είναι και στα πρακτικά όταν είχε πάει στον κύριο Αυγενάκη η πενταμελής επιτροπή. Δεν δεχόταν ούτε τον κύριο Λεουτσάκο σαν πρόεδρο, ούτε εμένα μετά.

Ο κύριος Βρούτσης είναι πάνω στα προβλήματα της SL2 και γενικά στα προβλήματα του αθλητισμού. Προσπαθεί να τα λύσει. Είμαστε σε πολύ καλό κλίμα. Ο άνθρωπος ακούει».

Για το εξώδικο που διεκδικεί η λίγκα 600.000 ευρώ:

«Ο κύριος Αυγενάκης από μία ΚΥΑ που είχε 17% ψηφισμένη, σε μία νύχτα πήγε και έδωσε τιμωρητικά στη Super League 2 5%. Σαν το παιδάκι που του λες θα κάτσεις στη γωνία και δεν θα μιλάς γιατί έκανες ένα λάθος, έβαλες πρόεδρο τον Μαρτσούκο. Ξεκάθαρα»

«Αυτή είναι μια άλλη ιστορία. Ενώ δεν μας τα έδινε, όταν είδε ότι κακώς τα κρατά, πήγε και τα έδωσε σε ένα χρέος που είχαμε εμείς στο ΟΑΚΑ. Κι εδώ έχει κάνει λάθος ο κύριος Ζούλας. Αυτά δεν ήταν δικά μας χρήματα, ήταν των ομάδων».

Πότε θα δουν τα χρήματα από το Στοίχημα:

«Πιστεύω ως τις 10-15 Φεβρουαρίου».

Αν οι ομάδες που εμπλέκονται σε φακέλους με «ύποπτα» ματς λάβουν τα χρήματα:

«Όταν είδε ο κύριος Ζούλας ότι κακώς κρατά τα χρήματα, πήγε και τα έδωσε σε ένα χρέος που είχαμε εμείς στο ΟΑΚΑ. Κι εδώ έχει κάνει λάθος. Αυτά δεν ήταν δικά μας χρήματα, ήταν των ομάδων»

«Πιστεύω ότι οι παλιοί φάκελοι έχουν τελειώσει και οι ομάδες δεν εμπλέκονται σε στημένα και ειδικά της φετινής περιόδου. Και για τα παλιά δεν έχουμε ούτε διώξεις. Για τη νέα χρονιά είναι δύο φάκελοι για τους οποίους είναι άνευ ουσίας να μιλάμε, γιατί δεν έχει γίνει τίποτα».

Φέτος σας έκανε πρόταση η ΕΡΤ;

«Ο κύριος Ζούλας δεν μας δέχτηκε καν σε ραντεβού. Δεν σήκωνε καν το τηλέφωνό του. Είχε κάνει έναν χρόνο, αλλά ο Νόμος έλεγε ότι δεν ισχύει και έπρεπε η συμφωνία να είναι τριετής».

«Ως τις 10-15 Φεβρουαρίου θα πάρουν οι ομάδες χρήματα από το Στοίχημα. Για τα παλιά δεν έχουμε ούτε διώξεις. Για τη νέα χρονιά είναι δύο φάκελοι για τους οποίους είναι άνευ ουσίας να μιλάμε, γιατί δεν έχει γίνει τίποτα»

Ποιες ομάδες θα προβιβαστούν και αν θα αντέξουν στη μεγάλη κατηγορία:

«Οι ομάδες που πρωταγωνιστούν είναι έτοιμες για τη Super League και μπορούν να σταθούν εκεί».

Ποιος ο στόχος και ποιες αδυναμίες θέλει να βελτιωθούν:

«Υπάρχει περίπτωση ονοματοδοσίας του πρωταθλήματος την επόμενη χρονιά»

«Θέλει βελτίωση και στις γηπεδικές εγκαταστάσεις. Τα περισσότερα γήπεδα είναι δημοτικά, στερούνται προβολέων, κερκίδων. Ο κύριος Βρούτσης στο πρώτο ραντεβού που είχαμε κάνει, μας είπε ότι θα δώσει μεγάλη βάση στην ασφάλεια των γηπέδων και στη βία. Είναι ένας άνθρωπος που όταν βάλει κάτι στο μυαλό του θα το καταφέρει. Είναι σε πολύ καλά βήματα και δεν κάνει πίσω».

Για την αναδιάρθρωση που συνοδεύτηκε από οικονομικά προβλήματα:

«Από τη στιγμή που έκοψε τα χρήματα... Η κάθε ομάδα είχε υπολογίσει ότι θα έπαιρνε από τη φορολογία του Στοιχήματος περίπου 250 χιλιάδες. Αυτές έγιναν 70 και μετά 100».

Αν το pay per view έχει φέρει τα αναμενόμενα αποτελέσματα:

«Όχι, δεν έχει αποδώσει».

Πόση διάρκεια έχει η συμφωνία με το Action 24:

«Από φέτος οι Β’ ομάδες πέφτουν. Αν έκαναν καλό ή όχι στο πρωτάθλημα, θα μου επιτρέψετε να μην το πω δημόσια»

«Έχουμε υπογράψει για έναν χρόνο και πριν τελειώσει η αγωνιστική περίοδος θα κάνουμε και για δεύτερο αν χρειαστεί».

Αν υπάρχει περίπτωση κεντρικής χορηγίας με ονοματοδοσία όπως τα προηγούμενα χρόνια:

«Θα το δούμε από τη νέα χρονιά. Υπάρχει».

Αν οι ομάδες Β' προσέφεραν:

«Από φέτος πέφτουν. Αν έκαναν καλό ή όχι, θα μου επιτρέψετε να μην το πω δημόσια».

Συμπλήρωσε, τέλος:

«Υπάρχει όραμα για τον αθλητισμό. Θα πάμε προς το καλύτερο. Πιστεύω ότι ο νέος υπουργός θα αλλάξει πράγματα. Εμείς ως SL2 φέτος έχουμε ένα πάρα πολύ καλό και ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Θέλουμε το ίδιο και του χρόνου. Να μην υπάρχουν σκιές, το Υπουργείο και η Πολιτεία να δείξουν επιείκεια ως προς τα οικονομικά».

Απόδοση: FL News

Last modified onΣάββατο, 03 Φεβρουάριος 2024 12:31

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep