«Βαριά» τιμωρία για την ΑΣΑ!

Η πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ δεν αναγνώρισε λόγους ανωτέρας βίας στην Αναγέννηση Καρδίτσας για τη μη διεξαγωγή του αγώνα Κυπέλλου με τον Αιολικό. Αφαίρεση βαθμών και «τσουχτερό» πρόστιμο.

Βαρύς έπεσε ο πέλεκυς της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΟ στην Αναγέννηση Καρδίτσας για τη μη διεξαγωγή του αγώνα Κυπέλλου με τον Αιολικό στις 27 Σεπτεμβρίου. Οι Θεσσαλοί είχαν ισχυριστεί ότι δεν ταξίδεψαν στη Μυτιλήνη για λόγους ανωτέρας βίας, όμως οι ισχυρισμοί δεν έγιναν δεκτοί. Η τιμωρία; Σύμφωνα με το άρθρο 17παρ.2 του Κ.Α.Π. βαριά.

Πρωτόδικα, λοιπόν, η ΑΣΑ χάνει το παιχνίδι στα χαρτιά (3-0 ά.α.) της αφαιρούνται 5 βαθμοί από το τρέχον πρωτάθλημα, άλλοι 5 από το προσεχές στο οποίο θα συμμετάσχει, ενώ της επιβλήθηκε και πρόστιμο 25.000 ευρώ. Το εισιτήριο της πρόκρισης, φυσικά, πηγαίνει στον Αιολικό, εκεί όπου στην 4η φάση θα αντιμετωπίσει τον Λεβαδειακό εκτός έδρας.

Η απόφαση:

«Η Πειθαρχική Επιτροπή της ΕΠΟ έλαβε κατά την τελευταία της συνεδρίαση τις ακόλουθες αποφάσεις.

Επιβάλλει σε βάρος της ΠΑΕ ΑΣΑ 1904 (Αναγέννηση Καρδίτσας), τις κάτωθι πειθαρχικές κυρώσεις: α) Κατακύρωση του αγώνα μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ ΑΕΠΣ Αιολικός–ΠΑΕ ΑΣΑ 1904, που είχε οριστεί να διεξαχθεί στις 27.09.2023, στο πλαίσιο της 3ης Φάσης του Κυπέλλου Ελλάδος, υπέρ της ΠΑΕ ΑΕΠΣ Αιολικός, με τέρματα 0-3, β) αφαίρεση 5 βαθμών από την τρέχουσα και 5 βαθμών από την επόμενη αγωνιστική περίοδο, από το πρωτάθλημα που συμμετέχει, γ) το τυχόν μερίδιό της από τηλεοπτικά δικαιώματα περιέρχεται στην ΕΠΟ, δ) αποκλεισμό από τους αγώνες των διασυλλογικών διοργανώσεων της UEFA για τη συγκεκριμένη ποδοσφαιρική περίοδο και ε) χρηματική ποινή 25.000 ευρώ. (αγώνας της 27.9.2023, Αιολικός-Αναγέννηση Καρδίτσας, για την 3η φάση του Κυπέλλου Ελλάδος, που δεν διεξήχθη διότι δεν προσήλθε να αγωνισθεί η φιλοξενούμενη ομάδα)».

Οι Κιτρινόμαυροι σκοπεύουν να καταθέσουν έφεση την Τετάρτη (18/10), οπότε θα ξεκαθαρίσει το τοπίο. Το άρθρο με το οποίο επιβλήθηκε η ως άνω ποινή στην ΠΑΕ:

aasaaio

Last modified onΤρίτη, 17 Οκτώβριος 2023 17:01

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep