«Να βγουν άμεσα οι αποφάσεις»

Γρήγορες αποφάσεις από τη δικαιοσύνη ζητά ο Πέτρος Μαρτσούκος για τα στημένα.

Στη «Δίκη στο Open» φιλοξενήθηκε ο πρόεδρος της Super League 2 Πέτρος Μαρτσούκος και μίλησε για το νέο πρωτάθλημα και την υπόθεση των χειραγωγημένων αγώνων.

Αναλυτικά όσα είπε ο Πέτρος Μαρτσούκος:

Για το γεγονός ότι όλοι οι αγώνες της Super League 2 θα μαγνητοσκοπούνται για να είναι και στη διάθεση των αρχών: «Πήραμε σήμερα την απόφαση, δώσαμε και την άδεια στην εταιρία να μας φέρει τις κάμερες οι οποίες θα είναι ιδιοκτησία της Λίγκας και θα μαγνητοσκοπούνται οι αγώνες ώστε να είναι στη διάθεση οποιασδήποτε αρμόδιας αρχής μας το ζητήσει».

Για το ότι φέτος το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει την ημερομηνία που προγραμματίστηκε: «Αυτό είναι το αυτονόητο, θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο. Αλλά κάναμε και κάτι άλλο. Δεν δεχτήκαμε ομάδες από Γ’ Εθνική να καλύψουν τις θέσεις των ομάδων που αποχώρησαν γιατί θα ήταν χρονοβόρο. Για τον Αλμωπό Αριδαίας βγήκε μία απόφαση για να μη συμμετέχει. Έκανε έφεση και περιμένουμε την τελεσίδικη απόφαση από την ΕΠΟ μέχρι την Παρασκευή (22/9)».

Αν οι «υγιείς» μένουν μέσα και οι «άρρωστοι» βγαίνουν έξω: «Αυτό το λέμε από την πρώτη μέρα. Και θα θέλαμε από τους εισαγγελείς και τα δικαστήρια, αυτή η «καραμέλα» με τα χειραγωγημένα και τις ομάδες να τελειώσει όσο γίνεται πιο γρήγορα, να βγουν αποφάσεις. Για να ξέρουμε με ποιες ομάδες να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα».

Πώς θα χτυπήσει το παράνομο στοίχημα η Super League 2: «Η Λίγκα από τη μεριά της έχει ξεκινήσει να κάνει τα πράγματα πρέπει να κάνει ώστε να σταματήσει αυτό που γίνεται με τους χειραγωγημένους αγώνες. Αλλά πρέπει ο παράγοντας να «χτυπηθεί» στην τσέπη. Αν του κοπούν τα έσοδα που έχει από το στοίχημα, από τα τηλεοπτικά ή οποιουσδήποτε άλλους χορηγούς, νομίζω ότι θα το ξανασκεφτεί αν παίξει στοίχημα και να μειωμένα έσοδα. Και πρέπει να γίνουν ακόμα διάφορες δράσεις με τον ΠΣΑΠΠ με το υπουργείο για να το καταλάβουν και οι ποδοσφαιριστές. Γιατί και αυτοί δεν είναι άμοιροι ευθυνών, γιατί για να χειραγωγηθεί ένα παιχνίδι, αυτός που θα το χειραγωγήσει στο τέλος είναι ο ποδοσφαιριστής, ο φυσικός αυτουργός. Να καταλάβουν και αυτά τα παιδιά ότι δεν πρέπει να συνομιλούν και να πλησιάζονται από ανθρώπους που έχουν σκοπό να χειραγωγήσουν παιχνίδια.

Είπα για την «καραμέλα» με την έννοια ότι πρέπει να βγουν τα πορίσματα. Μην αργούμε με 7-8 χρόνια. Βεβαίως και δεν είμαστε σε μία κοινωνία αγγέλων. Αυτός που θα βάλει το χέρι στο μέλι να φύγει. Είμαι αυτής της άποψης γι αυτό θέλω να γίνονται γρήγορα οι διαδικασίες. Να βγούνε γρήγορα οι αποφάσεις και ας έχουμε και πρωτάθλημα με 5 ομάδες αλλά να είναι οι καθαρές. Γιατί λέμε όμως μόνο για τη Super League 2; Αυτό είναι το παράπονό μου από τα σάιτ και τις τηλεοράσεις. Είστε η μοναδική εκπομπή που έβγαλε φακέλους και για τη Super League 1. Όλα τα άλλα σάιτ, εκπομπές και δημοσιογράφοι χτυπούν μόνο τη Super League 2. Αυτό είναι θέμα όλου του ποδοσφαίρου, μην πω και όλου του αθλητισμού. Λένε ότι ακόμα και στο τένις στήνονται παιχνίδια. Το άκουσα και αυτό. Και στο μπάσκετ και στο βόλεϊ, στο τοπικό στα ερασιτεχνικά δεν στήνονται;»

Αν θα μειωθούν οι ομάδες της Super League 2: «Ήδη φέτος πέφτουν 10 ομάδες, 5 από κάθε όμιλο. Αυτή είναι γενναία πτώση, δεν νομίζω ότι έχει ξαναγίνει στα χρονικά. Επίσης, ούτε του χρόνου αν κάποια ομάδα δεν κατεβεί, δεν θα δεχτούμε να αναπληρωθεί από ομάδα από τη Γ’ Εθνική. Από τη Γ’ Εθνική θα έρθουν μόνο οι 4 ομάδες που θα είναι πρωταθλήτριες στους ομίλους τους. Σε δύο χρόνια θα είμαστε 18 ομάδες σε ενιαίο όμιλο».

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep