Μόλις έξι της προσεχούς SL2 με άδεια!

Με περιορισμούς ενίσχυσης ΑΕΛ, Καλαμάτα, ΠΟΤ Ηρακλής, Ηλιούπολη, ΑΣΑ, Διαγόρας, ΟΦΙ, Αλμωπός, Απόλλων Πόντου και Παναχαϊκή!

Η συνέπεια αποτελεί... μειοψηφία στη Super League 2, κάτι που φάνηκε από την ανακοίνωση του Πρωτοβάθμιου Οργάνου Αδειοδότησης που εκδόθηκε την Πέμπτη (22/06). Άδεια Super League πήραν Νίκη Βόλου, Πανσερραϊκός, Κηφισιά, Καλλιθέα και Super League 2 οι Απόλλων Σμύρνης, Χανιά, Μακεδονικός, Ηρακλής Λάρισας (έχει υποβιβαστεί), Αιγάλεω. Έχουν ήδη εξασφαλίσει άδεια εδώ και αρκετό καιρό οι Ιωνικός, Λεβαδειακός που υποβιβάστηκαν από τη Super League.

Ποιοι κατέθεσαν φακέλους και απέτυχαν στη διαδικασία; Οι ΠΑΕ ΑΕΛ, Καλαμάτα, ΠΟΤ Ηρακλής, Ηλιούπολη, Αναγέννηση Καρδίτσας και ΠΑΟ Ρουφ (έχει υποβιβαστεί). Από τις ομάδες που έμειναν στην κατηγορία δεν κατέθεσαν ούτε φάκελο οι Διαγόρας Ρόδου, ΟΦ Ιεράπετρας, Αλμωπός Αριδαίας, Απόλλων Πόντου και Παναχαϊκή!

Για την Καλαμάτα ό,τι και να πει κανείς είναι λίγο, αφού για μία ακόμα χρόνια ερασιτεχνικοί χειρισμοί τη βάζουν σε μπελάδες. Θα κατατεθεί έφεση και αν στο δευτεροβάθμιο όργανο δεν αλλάξουν τα δεδομένα (η λογική λέει ότι δεν υπάρχουν πιθανότητες ανατροπής). Εξάλλου, προ δύο ετών το Αιγάλεω είχε «κοπεί» για ένα ποσό πολύ χαμηλότερο από αυτό της Μαύρης Θύελλας και εν μέσω πανδημίας.

Ο Αχιλλέας Νταβέλης της ΑΕΛ δεν φρόντισε ώστε να τακτοποιηθούν οι οφειλές ως 31 Μαρτίου και μαζί με τις υπόλοιπες ΠΑΕ που δεν πήραν άδεια οι περιορισμοί θα είναι οι εξής:

Απαγόρευση μεταγραφών άνω των 25 ετών πλην τριών.
Απεριόριστοι Έλληνες κάτω των 25 ετών.
Απεριόριστοι αλλοδαποί κάτω των 23 ετών.
Ανανεώσεις συμβολαίων ως 30 Ιουνίου.

Αναλυτικά:

«Το Πρωτοβάθμιο Όργανο Αδειοδότησης της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας, κατά τη διήμερη συνεδρίασή του, εξέτασε τους φακέλους 15 ΠΑΕ της Super League 2 και έλαβε τις ακόλουθες αποφάσεις.

Χορηγεί άδεια Super League 1 για την περίοδο 2023-24 στις ακόλουθες ΠΑΕ:

ΝΙΚΗ ΒΟΛΟΥ, ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ, ΚΗΦΙΣΙΑ, ΚΑΛΛΙΘΕΑ.

Χορηγεί άδεια Super League 2 για την περίοδο 2023-24 στις ακόλουθες ΠΑΕ:

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ, ΚΙΣΣΑΜΙΚΟΣ, ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟΣ, ΑΙΓΑΛΕΩ, ΗΡΑΚΛΗΣ ΛΑΡΙΣΑΣ.

Δεν χορηγεί άδεια Super League 2 για την περίοδο 2023-24 στις ακόλουθες ΠΑΕ:

ΑΕΛ, ΠΟΤ ΗΡΑΚΛΗΣ, ΚΑΛΑΜΑΤΑ, ΗΛΙΟΥΠΟΛΗ, ΠΑΟ ΡΟΥΦ, ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ.

Κατά των ανωτέρω απορριπτικών αποφάσεων μπορεί να ασκηθεί έφεση εντός προθεσμίας τριών εργασίμων ημερών από την κοινοποίησή τους».

Last modified onΠαρασκευή, 23 Ιούνιος 2023 16:37

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep