«Σε ομηρία λόγω Ροκάκη»

Ο Πέτρος Μαρτσούκος θεωρεί ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης θα λύσει άμεσα το θέμα της χρηματοδότησης από το Στοίχημα.

Στην εκπομπή της ΕΡΤ3 «Ο κόσμος των σπορ» φιλοξενήθηκε ο Πέτρος Μαρτσούκος και εμφανίστηκε βέβαιος ότι ο Λευτέρης Αυγενάκης θα τον συναντήσει άμεσα και θα λύσει το θέμα της εκταμίευσης των χρημάτων από το Στοίχημα. Επεσήμανε ότι η προσφυγή Ροκάκη δεν είχε καμία τύχη και υποστήριξε ότι αν είχαν έρθει τα λεφτά δεν θα είχαν αποχωρήσει Ηρόδοτος και Απόλλων Λάρισας. Υπενθυμίζεται, βέβαια, ότι η SL2 είχε συναινέσει, ώστε να μην πάρουν χρήματα οι ομάδες που δεν είχαν πιστοποιητικό συμμετοχής.

Αναλυτικά:

Για την απόρριψη της προσφυγής Ροκάκη:

«Ήταν αυτονόητο από την πρώτη στιγμή. Την έκανε για τους δικούς του λόγους και δεν είχε καμία τύχη να δικαιωθεί. Απεναντίας έβαλε 26 ομάδες σε οικονομική ομηρία, γιατί δεν μπορούσαμε να δούμε τον κύριο Αυγενάκη και να εκταμιευτούν τα χρήματα από το Στοίχημα».

Αν θα κανονιστεί συνάντηση με τον Αυγενάκη:

«Αυτό που επείγει είναι να μας δεχτεί, που θα μας δεχτεί σίγουρα για να λύσουμε το πρόβλημα και να πάρουν οικονομική ανάσα οι ομάδες. Δεν μπορεί να μην είναι δεδομένο ότι θα γίνει συνάντηση».

Αν θα επδιώξει επαφές και με άλλα στελέχη της Κυβέρνησης:

«Πρωταρχικός σκοπός είναι να μιλήσουμε τον αρμόδιο υπουργό, τον κύριο Αυγενάκη. Μετά θα δούμε τι ενέργειες θα κάνουμε. Θεωρώ ότι δεν θα πάει πιο πάνω το θέμα, θα το λύσει ο κύριος Αυγενάκης. Δε νομίζω ότι έχει κάποιο θέμα με μένα ή με τις ομάδες της λίγκας για να μη δώσει τα χρήματα».

Αν φοβάται ότι οι εκλογές μπορεί να επηρεάσουν τη διαδικασία:

«Όχι, δεν έχει καμία σημασία. Τα χρήματα έχουν εκταμιευτεί από το Υπουργείο Οικονομικών, τα έχει πάρει το υπουργείο και με μία ΚΥΑ μπορούν να δοθούν άμεσα στις ομάδες».

Ποιο ποσό πρέπει να εκταμιευτεί:

«Αυτό που έχει περισσέψει εκτιμώ ότι είναι 2.5 εκατ. ευρώ».

Για τη δήλωση του Χουάν Ραμόν Ρότσα και αν έχει δίκαιο ότι είναι η χειρότερη λίγκα στην Ευρώπη:

«Έχετε κάνει ένα λάθος. Δεν βάλατε όλη τη δήλωσή του. Δεν είπε μόνο για τη λίγκα. Είπε ότι το πρόβλημα υπάρχει γιατί δεν έχουν δώσει τα χρήματα αυτοί που τα έταξαν. Αναφέρεται στο σκεπτικό που έχουν οι άλλοι για τη λίγκα, όχι εμείς. Δεν τα έχουμε τα λεφτά. Αν τα είχαμε, θα τα δίναμε».

Λέει ακόμα ότι οι παίκτες πεινάνε:

«Βεβαίως. Αυτό το σεβόμαστε και μας λυπεί πάρα πολύ. Πρέπει να το δει ο κύριος Αυγενάκης και να είναι όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο ραντεβού μαζί μας».

Αν έχει κάποιες σκέψεις πώς μπορεί να βελτιωθεί η κατάσταση:

«Αν είχαμε πάρει τα χρήματα, οι ομάδες δεν θα είχαν φύγει από το πρωτάθλημα. Πρέπει να κάτσουμε στο ίδιο τραπέζι ο κύριος Αυγενάκης ή όποιος είναι Υπουργός, η ΕΠΟ και η SL2 να φτιάξουμε μια βιώσιμη κατηγορία με ένα πάρα πολύ καλό προϊόν. Να είναι για όλους χωρίς άγχος πότε θα ξεκινήσει το πρωτάθλημα, τι χρήματα θα πάρουν και να κάνουν όλοι τον προγραμματισμό τους».

Αν στο μέλλον θα υπάρχουν 18 ομάδες:

«Ναι, εκεί θα φτάσουμε σε περίπου δύο χρόνια».

Απόδοση: FL News

Last modified onΠέμπτη, 13 Απρίλιος 2023 11:28

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep