Απολογίες για συνθήματα - επεισόδια

Παναχαϊκή και Αλμωπός Αριδαίας ως γηπεδούχοι κλήθηκαν για τα επεισόδια με το Αιγάλεω και τα συνθήματα με την ΑΕΛ αντίστοιχα.

Ενώπιον του αθλητικού δικαστή θα βρεθούν την Τετάρτη (21/12) Παναχαϊκή και Αλμωπός Αριδαίας για τους αγώνες με Αιγάλεω και ΑΕΛ αντίστοιχα. Στο παιχνίδι της Αγυιάς υπήρξε ρίψη καπνογόνου, ενώ εισήλθαν οπαδοί στον περιβάλλοντα χώρο του γηπέδου. Στην Αριδαία ακούστηκαν αντεθνικά συνθήματα. Αμφότεροι κλήθηκαν με το άρθρο 14 παρ.4β του Π.Κ. το οποίο αναφέρει ότι:

«Η ομάδα που αγωνίζεται εκτός έδρας υπέχει ευθύνη για την απρεπή συμπεριφορά μεταξύ των δικών της φιλάθλων που βρίσκονται στο γήπεδο και ομοίως ενδέχεται να τιμωρηθεί με χρηματικό πρόστιμο και με περαιτέρω κυρώσεις, κατά τα ειδικότερα αναφερόμενα στο επόμενο άρθρο. Οι οπαδοί που καταλαμβάνουν το τμήμα του σταδίου για τους φιλοξενούμενους, θεωρούνται ως οπαδοί της φιλοξενούμενης ομάδος, εκτός εάν αποδειχθεί το αντίθετο.

Η απρεπής συμπεριφορά συμπεριλαμβάνει, ενδεικτικά, τη βία προς πρόσωπα ή αντικείμενα, την πυροδότηση εμπρηστικών συσκευών, την εκσφενδόνιση αντικειμένων, την ανάρτηση πανό ή την εκφώνηση συνθημάτων με προσβλητικό για πρόσωπα ή πολιτικό περιεχόμενο ή την εισβολή προσώπων στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο η φιλοξενούμενη ομάδα δεν τιμωρείται και τιμωρείται η γηπεδούχος αν η πρώτη δεν ζήτησε εισιτήρια από τη δεύτερη και παρά ταύτα η δεύτερη πώλησε εισιτήρια σε φιλάθλους της πρώτης».

Σε ό,τι αφορά στην Παναχαϊκή καλείται για παράβαση του άρθρου 15παρ. 31α του Π.Κ.:

«Η ρίψη πάσης φύσεως αντικειμένου στον κυρίως χώρο του γηπέδου ή από μία κερκίδα σε άλλη, ιδιαίτερα πυρσών, φωτοβολίδων, κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, καπνογόνων και οποιουδήποτε εν γένει εύφλεκτου υλικού πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά τη λήξη του αγώνα απαγορεύεται αυστηρά. Εάν παρά την απαγόρευση συμβεί οποιαδήποτε ρίψη, επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

Ι. Εάν τα αντικείμενα ανήκουν σε αυτά που κατά την κοινή πείρα δεν ήταν πρόσφορα, κατά κανόνα, να προκαλέσουν σωματική βλάβη προσώπου, νόμιμα ευρισκομένου στον αγωνιστικό χώρο:

α) Εφόσον η ρίψη δεν είχε ως αποτέλεσμα την προσωρινή διακοπή ή την προσωρινή αναστολή έναρξης του αγώνα εκ μέρους του διαιτητή, τιμωρείται με χρηματική ποινή από δύο χιλιάδες (2.000) ευρώ έως τριάντα πέντε χιλιάδες (35.000) ευρώ».

και για παράβαση του άρθρου 15παρ.4α:

«Είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Επεισόδια στον εν γένει χώρο του γηπέδου Η είσοδος οπαδών στον αγωνιστικό χώρο του γηπέδου, πριν την έναρξη, κατά την διάρκεια ή μετά την λήξη του αγώνα, όπως και η δημιουργία επεισοδίων στα αποδυτήρια, στις κερκίδες και στον εν γένει χώρο του γηπέδου, επιφέρει τις ακόλουθες πειθαρχικές ποινές:

α) Χρηματική ποινή είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ έως εκατό χιλιάδων (100.000) ευρώ, εφόσον η είσοδος των οπαδών ή τα επεισόδια δεν συνδέονται με βιαιοπραγίες κατά προσώπων ή φθορές ιδιοκτησίας. Εάν η είσοδος περιορίζεται σε ελάχιστα άτομα τότε το μίνιμουμ της χρηματικής ποινής ξεκινά από πέντε χιλιάδες (5.000,00) Ευρώ».

Αναλυτικά οι κλήσεις:

«Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό Όργανο της Ένωσης Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου A2 Εθνικής Κατηγορίας καλεί σε απολογία:

Την Τετάρτη 21.12.2022 και ώρα 12:00 την ΠΑΕ ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ, για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 14 παρ 4β και 15 παρ 3 1α, 15 παρ 4α του Πειθαρχικού Κώδικα και άρθρο 15 του ΚΑΠ της ΕΠΟ (αγώνας με ΠΑΕ Αιγάλεω, 11.12.2022).

Την Τετάρτη 21.12.2022 και ώρα 12:00 την ΠΑΕ ΑΛΜΩΠΟΣ ΑΡΙΔΑΙΑΣ, για παράβαση των διατάξεων των άρθρων 1, 2, 3, 4, 5, 6, 14 παρ 4β και 15 παρ 1γ, του Πειθαρχικού Κώδικα και άρθρο 15 του ΚΑΠ της ΕΠΟ (αγώνας με ΠΑΕ ΑΕΛ, 11.12.2022)».

Last modified onΠαρασκευή, 16 Δεκέμβριος 2022 18:39

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep