Εκδικάστηκε η έφεση της Ζακύνθου

Συζητήθηκε στην ΕΠΟ η έφεση της Ζακύνθου κατά της απόφασης μηδενισμού της στον αγώνα με τη Ρόδο.

Η αθλητική δικαστής της Super League 2 έχει τιμωρήσει τη Ζάκυνθο με μηδενισμό, αφαίρεση 3 βαθμών και πρόστιμο 8.000 ευρώ, γιατί στο παιχνίδι της 6ης Μαρτίου με τη Ρόδο (5-0) η αποστολή των γηπεδούχων δεν αποτελούνταν κατά το ήμισυ από ποδοσφαιριστές με δικαίωμα συμμετοχής στις ελληνικές εθνικές ομάδες. Παρά τον υποβιβασμό της ομάδας του Ιονίου, η ΠΑΕ κατέθεσε έφεση και αυτή συζητήθηκε την Τρίτη (03/05) στην ΕΠΟ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του FL News, ο δικηγόρος της Ζακύνθου, Λάμπρος Μπίρδας ανέφερε δύο λόγους έφεσης και τόνισε μεταξύ άλλων:

«Δεν μπορεί να ξεπεραστεί το γεγονός ότι δεν καταβλήθηκε το παράβολο στη διοργανώτρια, αλλά στην ΕΠΟ. Με τη λογική αυτή να καταβάλαμε κι εμείς το παράβολο της έφεσης στη FIFA. Καταβλήθηκε εκπρόθεσμα και η ένσταση έπρεπε να έχει απορριφθεί.

Ο δεύτερος λόγος έφεσης αφορά στο αυτοδιοίκητο του ποδοσφαίρου. Αν φτάσουμε στο σημείο η Πολιτεία να ορίζει τους κανονισμούς του πρωταθλήματος, δεν μπορούμε να μιλάμε για αυτοδιοίκητο. Ο νόμος 2725/99 λέει ότι μπορεί να δίνει οδηγίες τροποποίησης μόνο για τον πειθαρχικό κώδικα. Αν δεν υπήρχε η διάταξη του νόμου και είχαμε μόνο τη διάταξη της προκήρυξης, θα πηγαίναμε στον ΚΑΠ που δεν υπάρχει κύρωση και δεν θα συζητούσαμε.

Δεν γίνεται ο νόμος να ορίζει τους κανονισμούς των αγώνων. Η απόφαση είναι αντίθετη με τον νόμο Μποσμάν. Ήμουν σίγουρος ότι η έφεση του ΠΑΟΚ θα γινόταν δεκτή για τη φερόμενη πολυιδιοκτησία στο CAS, γιατί άπτονταν σε θέματα αυτοδιοίκητου του ποδοσφαίρου. Η απόφαση ήταν πολιτειακού οργάνου και το CAS είπε ότι θέλει ν' αποφασίζει ποδοσφαιρικό όργανο. Τους κανονισμούς πρέπει να τους ορίζει η ομοσπονδία. Εμείς δεν θα πάμε στο CAS, αλλά είμαι βέβαιος ότι θα έχει αυτή την άποψη».

Η νομικός της Ρόδου, Δόξα Τσαγκαράκη ανέφερε αρχικά για το παράβολο:

«Ο σκοπός της κατάθεσης παραβόλου είναι για να αποφεύγεται η άσκοπη προσφυγή στα δικαιοδοτικά όργανα. Εκ παραδρομής και από αβλεψία κατατέθηκε στην ΕΠΟ την ίδια ημέρα της ένστασης. Μόλις έγινε αντιληπτό κατατέθηκε γραπτό αίτημα και μεταφέρθηκε το ποσό στον σωστό λογαριασμό».

Και συμπλήρωσε για την ένσταση:

«Το άρθρο 29 της προκήρυξης προβλέπει ότι το ήμισυ των δηλωθέντων στο φύλλο αγώνα πρέπει να έχουν δικαίωμα συμμετοχής σε ελληνική εθνική ομάδα. Στην προκήρυξη γίνεται ευθεία αναφορά στον νόμο 4809. Η αναδιάρθρωση εκτός των άλλων αυτό τον σκοπό είχε, την ελληνοποίηση των επαγγελματικών κατηγοριών. Οι δύο τελευταίες αλλαγές που έγιναν παραποίησαν τις διατάξεις του νόμου».

Οι δύο πλευρές πήραν προθεσμία για υπομνήματα ως το μεσημέρι της Τετάρτης (04/05).

Last modified onΤετάρτη, 04 Μάιος 2022 17:18

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep