Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 70

Κατέθεσαν τα «θεσμικά» αιτήματα

Τα "θεσμικά" αιτήματα που έθεσαν στον υπουργό Αθλήτισμού οι άνθρωποι της Football League μοιάζει να παίρνουν έγκριση και πλέον όλα να παίρνουν τον δρόμο τους. Τα "θεσμικά" αιτήματα που έθεσαν στον υπουργό Αθλήτισμού οι άνθρωποι της Football League μοιάζει να παίρνουν έγκριση και πλέον όλα να παίρνουν τον δρόμο τους.

Η συνάντηση της επιτροπής της Football League με τον υπουργό Αθλητισμού Γιάννη Ιωαννίδη τελείωσε χωρίς δηλώσεις από καμία πλευρά και με ένα πακέτο θεσμικών αιτημάτων που εξετάζεται θετικά από το υπουργείο.

Τα αιτήματα της Football League αφορούν την άνοδο τεσσάρων ομάδων, το συμβόλαιο με την κρατική τηλεόραση, την αύξηση της χορηγίας του ΟΠΑΠ, τις προσφυγές και το θέμα της αποζημίωσης των διαιτητών.

Αμέσως μετά το τέλος του διοικητικού συμβουλίου της Football League - το οποίο αποφάσισε την είσοδο στο πρωτάθλημα του Ολυμπιακού Βόλου, της Καβάλας και του Ηρακλή – αντιπροσωπία έφυγε με προορισμό την γενική γραμματεία Αθλητισμού ώστε να συναντήσουν εκεί τον υπουργό Αθλητισμού. Τα αιτήματα που μπήκαν στο περιτύλιγμα του «θεσμικού» είχαν κυρίως οικονομικό χαρακτήρα και αφορούν διάφορες παράπλευρες παροχές προς τις ομάδες της Football League.

Η είσοδος των τριών ομάδων επιβαρύνει αρκετά τον προϋπολογισμό των ομάδων που έχουν τρία ταξίδια παραπάνω και ένα μήνα παραπάνω λειτουργικά έξοδα λόγω της αύξησης των αγωνιστικών. Αυτά πρέπει να καλυφθούν με διάφορους τρόπους και έτσι η Football League έβαλε και άλλα θέματα που την απασχολούσαν και ήταν στο συρτάρι.

ΤΑ ΑΙΤΗΜΑΤΑ

 

άνοδος τεσσάρων ομάδων στην Super League και τον υποβιβασμό δύο

αύξηση των χορηγιών από τον ΟΠΑΠ

είσοδος των αγώνων στο κουπόνι του Πάμε Στοίχημα

μετάδοση των αγώνων από κρατικό κανάλι με τηλεοπτικό συμβόλαιο

μείωση των εξόδων διαιτησία που είναι γύρω στις 3.000 ευρώ ανά ματς

στις προσφυγές να επιδικάζονται μόνο τα δεδουλευμένα

Ακόμη και τώρα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Football League εκφράζουν την άποψη πως πρέπει να υπάρχει ομοφωνία, ή τέτοια «ανταλλάγματα» που να μπορεί να καμφθεί η στάση των «τεσσάρων» που ψήφισαν αρνητικά στην είσοδο των ομάδων στο πρωτάθλημα. Αυτοί είναι ο Απόλλων Σμύρνης, η Νίκη Βόλου, η ΑΕΛ και η Παναχαϊκή.

Τα περισσότερα από αυτά τα αιτήματα ακούστηκαν λογικά στον υπουργό Αθλητισμού, ο οποίος δεν θέλησε να κάνει δηλώσεις, αλλά φάνηκε αισιόδοξος για το τέλος αυτής της διαδικασίας και την συμφωνία όλων για την «μερική αποκατάσταση» των τριών ομάδων.

Οι αντιρρήσεις βέβαια υπάρχουν ακόμη στο συμβούλιο της Football League, με τα τέσσερα δηλωμένα μέλη να εκφράζουν την αντίθεση τους σε αυτή τη διαδικασία και να απειλούν με τη μη επικύρωση της απόφασης. Από την άλλη πλευρά υπάρχει η ανακοίνωση, για την είσοδο των τριών ομάδων στην Football League που πλέον μοιάζει με τετελεσμένο γεγονός και το χαρτί που μπορούν να παίξουν είναι η αποχή από το πρωτάθλημα.

Οι αντιρρήσεις βέβαια υπάρχουν ακόμη στο συμβούλιο της Football League, με τα τέσσερα δηλωμένα μέλη να εκφράζουν την αντίθεση τους σε αυτή τη διαδικασία και να απειλούν με τη μη επικύρωση της απόφασης.

Ακόμη και τώρα μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Football League εκφράζουν την άποψη πως πρέπει να υπάρχει ομοφωνία, ή τέτοια «ανταλλάγματα» που να μπορεί να καμφθεί η στάση των «τεσσάρων» που ψήφισαν αρνητικά στην είσοδο των ομάδων στο πρωτάθλημα. Αυτοί είναι ο Απόλλων Σμύρνης, η Νίκη Βόλου, η ΑΕΛ και η Παναχαϊκή.

Last modified onΠαρασκευή, 28 Δεκέμβριος 2012 22:08

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep