Ανάλυση αγώνα: Ιωνικός - Τρίκαλα 1-1

Ο Στάθης Δούπκαρης ,πιστοποιημένος αναλυτής και απόφοιτος του Ινστιτούτου Αθλητικής Ανάλυσης, αναλύει τον αγώνα Ιωνικός-Τρίκαλα για την 3η αγωνιστική της Super League 2. 

 

Ανάλυση Ιωνικού-Τρίκαλα

(3η αγωνιστική SL 2)

12 2

Αρχικές διατάξεις

 

Ο Ιωνικός παρατάχθηκε στο παιχνίδι με διάταξη 1-4-2-3-1 με τον Πλατέλλα να ξεκινάει στην δεξιά πλευρά με αντίθετο πόδι, τον Μάναλη στα αριστερά ,ενώ ο Ρόλε βρισκόταν σε ελεύθερο ρόλο πίσω από τον Κάστρο.

Στο 2ο ημίχρονο με την είσοδο του Κουιρουκίδη η διάταξη έγινε 1-4-4-2.

1I

 

Οι φιλοξενούμενοι ξεκίνησαν και αυτοί σε διάταξη 1-4-2-3-1 με τον Πέλκα να κινείται μπροστά από τον Παπαγεωργίου και τον Ριζογιάννη , στις δύο πτέρυγες ο Σκόνδρας και ο Νατέρ , ενώ στην κορυφή της επίθεσης ο Σταματής .

2I

 

Φάση επίθεσης Ιωνικού / Φάση άμυνας Τρίκαλα

 Ο Ιωνικός στην φάση επίθεσης προσπάθησε να εκμεταλλευτεί όλο το πλάτος του γηπέδου

3I

 

Ο Ρόλε κινήθηκε σε ελεύθερο ρόλο άλλοτε σαν οργανωτής γυρίζοντας μέτρα πίσω στο γήπεδο ,είτε ως κρυφός επιθετικός.

 

4I

 

Τα Τρίκαλα στην φάση άμυνας είχαν διάταξη 1-4-4-2,οι γραμμές τους βρισκόντουσαν κοντά ,με κύριο μέλημα τους η αποτροπή του αντιπάλου να δημιουργήσει από τον άξονα

5I

 

Φάση επίθεσης Τρίκαλα/Φάση άμυνας Ιωνικού

Οι φιλοξενούμενοι στην φάση επίθεσης είχαν σαν στόχο κυρίως τον Σταματή. Είτε από buildup, είτε όταν πήγαιναν σε άμεσο παιχνίδι. Το highpress του Ιωνικού δεν τους επέτρεψε να δημιουργήσουν εύκολα παιχνίδι από πίσω.

6I

Ενώ στην επιθετική μετάβαση τα Τρίκαλα δημιούργησαν αρκετές προϋποθέσεις , εκμεταλλευόμενοι την αμυντική ανισορροπία των γηπεδούχων.

 

 Στατικές φάσεις

 Στις στατικές φάσεις του Ιωνικού εκτελεστές ήταν ο Πλατέλλας και ο Ρόλε ,ενώ στα αμυντικά τους κόρνερ οι γηπεδούχοι είχαν μεικτή ζώνη άμυνας.

Στα Τρίκαλα εκτελεστής των φάουλ ήταν ο Παπαγεωργίου ,ενώ στα επιθετικά κόρνερ επέλεξαν να εκτελέσουν με κοντινή μεταβίβαση.

7I

 

Στα αμυντικά κόρνερ και οι 11 ήταν στην μεγάλη περιοχή , παίζοντας ζώνη.

8I

 

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep