«Υπομονή, θα ξεκινήσουμε»

Ο πρόεδρος της ΕΠΣ Σερρών, Σάκης Χατζηπαντελής, προανήγγειλε ανοιχτό διάλογο με τα σωματεία ώστε να ληφθεί η καλύτερη λύση για την έναρξη των πρωταθλημάτων.

Ο κ.Χατζηπαντελής φιλοξενήθηκε στην εκπομπή του τηλεσχολιαστή και παλαίμαχου ποδοσφαιριστή του Πανσερραικού, Τάκη Βάβαλη, αναλύοντας το πλάνο για την ομαλή επάνοδο αθλητών και ομάδων στη δράση.

Παράλληλα αναφέρθηκε στο χρονικό της διακοπής, το οικονομικό μέρισμα που έλαβαν αρκετές ομάδες και τα επόμενα βήματα με τη διοργάνωση σεμιναρίων. Τέλος έδωσε τις ευχές του για την εορταστική περίοδο.

Αρχικά ζητήθηκε από τον κ.Χατζηπαντελή να κάνει το απολογισμό της χρονιάς: “Θέλαμε να ξεκινήσουμε με τις καλύτερες προϋποθέσεις αλλά η κατάσταση δεν μας το επέτρεψε. Σταμάτησε το ποδόσφαιρο την περασμένη άνοιξη, κάναμε προσπάθειες με τα σωματεία που αντιμετώπιζαν οικονομικά και αγωνιστικά προβλήματα. Προσωπικά εγώ, όπως και όλη η ΕΠΣΣ κάναμε μεγάλες θυσίες για τις ομάδες. Το ευχάριστο είναι ότι τα περισσότερα σωματεία το προηγούμενο διάστημα πήραν μια οικονομική ενίσχυση, θα λάβουν και οι υπόλοιπες μέσα στον Ιανουάριο μόλις ολοκληρώσουν κάποια διαδικαστικά θέματα. Μαζί με Αθήνα και Θεσσαλονίκη, είμαστε από τις ΕΠΣ που οι περισσότερες ομάδες έλαβαν την οικονομική αρωγή. Υπάρχουν άξια παιδιά στην Ένωση που βοηθούν με κάθε τρόπο τα σωματεία και τους ευχαριστώ θερμά για την προσφορά τους και δημόσια. Θα ακολουθήσουν και σεμινάρια από προπονητές και γυμναστές που θα αναλύουν τους ομαλούς τρόπους των αθλητών στις αγωνιστικές υποχρεώσεις”.

Η συζήτηση συνεχίστηκε με τοποθέτηση για την επόμενη μέρα των πρωταθλημάτων: “Αυτό είναι ένα πολύ σημαντικό θέμα που αφορά και τους παράγοντες. Παίξαμε φέτος 5 αγωνιστικές στην Α1 και 4 στην Α2 και στο Κύπελλο βρισκόμαστε στους 32. Θα περιμένουμε τους ειδικούς να μας κατευθύνουν για να δούμε πως θα συνεχιστούν τα πρωταθλήματα. Θα καλέσουμε εναλλάξ την κάθε κατηγορία και τους παράγοντες όταν το επιτρέψουν οι συνθήκες, να συζητήσουμε τις ιδέες που θα παρουσιαστούν για την ομαλή διεξαγωγή των αγώνων. Σε κοινή γραμμή θα πάρουμε την καλύτερη απόφαση και για την υγεία των ποδοσφαιριστών.

Ποια ενημέρωση έχει για την Football League, την Γ’ Εθνική και τι να περιμένουν Πανσερραϊκός και Παραλίμνιο: “Οι πληροφορίες που έχουμε είναι τα πρωταθλήματα θα ξεκινήσουν κανονικά. Όμως δεν γνωρίζουμε τι προβλήματα θα προκύψουν. Σε αυτές τις κατηγορίες υπάρχουν παίκτες επαγγελματίες και παράγοντες που επενδύουν αρκετά χρήματα. Τα έξοδα τρέχουν, πρέπει να βοηθηθούν και αυτοί οι άνθρωποι. Εμείς από την πλευρά μας πιέζουμε όσο μπορούμε για να έχουμε δράση αλλά δεν είναι της δικής μας δικαιοδοσίας, τον λόγο έχουν οι λοιμωξιολόγοι”.

Η ευχή του για τις γιορτές: “Καλά Χριστούγεννα και καλή πρωτοχρονιά σε όλο το κόσμο και ειδικά στους ποδοσφαιριστές και στους παράγοντες. Τους συστήνω, αν και είναι δύσκολο, να κάνουν υπομονή μέχρι να ξεκινήσουν τα πρωταθλήματα”.

Last modified onΤρίτη, 22 Δεκέμβριος 2020 21:17

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep