Παγκόσμιος θρήνος

Ο Ντιέγκο Μαραντόνα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 60 ετών.

Μαύρη ημέρα για το παγκόσμιο ποδόσφαιρο η 25η Νοεμβρίου. Σε ηλικία 60 ετών ο κορυφαίος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών, Ντιέγκο Μαραντόνα άφησε την τελευταία του πνοή από ανακοπή και βύθισε στη θλίψη την οικογένεια του αθλητισμού σε όλο τον πλανήτη.

Ο θεός του ποδοσφαίρου στις αρχές του μήνα είχε υποβληθεί σε επέμβαση στον εγκέφαλο και πήρε εξιτήριο λίγες ημέρες μετά. Ωστόσο, η εφημερίδα «Clarin» της πατρίδας του αποκάλυψε ότι έφυγε από τη ζωή: «ενώ ήταν στο σπίτι του στο Σαν Αντρές του Μπουένος Άιρες. Μετά την επέμωαση, ιατρικό προσωπικό υπήρχε στην οικεία του για να επιβλέπει την κατάστασή του, όμως δεν κατάφερε να αποτρέψει το μοιραίο.

Σύμφωνα με τα ΜΜΕ της πατρίδας του, ο Μαραντόνα αντιμετώπισε σοβαρό καρδιοαναπνευστικό πρόβλημα, αν και τις τελευταίες ημέρες η κατάστασή του παρουσίαζε βελτίωση.

Ο γεννημένος στις 30 Οκτωβρίου 1960 θρύλος του ποδοσφαίρου ξεκίνησε την καριέρα του στην Αργεντίνος Τζούνιορς σε ηλικία 16 ετών. Ακολούθησε η Μπόκα, η Μπαρτσελόνα, η Νάπολη και ολοκλήρωσε σε Σεβίλλη, Νιούελς Ολντ Μπόις. Έκλεισε την καριέρα του στη Μπόκα Τζούνιορς, ενώ το 1986 κατέκτησε το Παγκόσμιο Κύπελλο με την Αργεντινή στο Μεξικό.

Last modified onΤετάρτη, 25 Νοέμβριος 2020 21:15

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep