«Στο τραπέζι και η διακοπή των πρωταθλημάτων»

Ανοιχτό άφησε ο Λευτέρης Αυγενάκης το ενδεχόμενο οριστικής διακοπής των πρωταθλημάτων.

Ο υφυπουργός αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, έδωσε συνέντευξη στα «Παραπολιτικά 90,1» και μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στο ενδεχόμενο οριστικής διακοπής των πρωταθλημάτων.

Συγκεκριμένα ανέφερε: «Το θέμα των πρωταθλημάτων αν θα πρέπει να διακοπεί ή όχι είναι πάνω στο τραπέζι ήδη με επικοινωνίες που έχω με τη League 1-2, τη League του μπάσκετ και του βόλεϊ, έχει αρχίσει να αναπτύσσεται μια τέτοια συζήτηση».

Πρόσθεσε: «Ο αθλητισμός αποτελεί μια μεγάλη βιομηχανία, είναι ένας μεγάλος κύκλος οικονομικός ο οποίος απασχολεί εκατοντάδες χιλιάδες. Για πρώτη φορά τα μέτρα στήριξης περιλαμβάνουν και τα Σωματεία, τις Ομοσπονδίες αλλά και τους απασχολούμενους έμμεσα και άμεσα γύρω από το χώρο του αθλητισμού. Καλύπτει δηλαδή το σύνολο της αθλητικής οικογένειας.

Έχουμε μερικές εξαιρέσεις όπου υπάρχουν κάποιοι ΚΑΔ, άσχετοι ομολογουμένως με τα αντικείμενα κάποιων αθλητικών φορέων για αυτό το λόγο σπεύδουμε σήμερα μετά από μια επεξεργασία που κάναμε να στείλουμε μια συγκεκριμένη πρόταση προς τους συναρμόδιους υπουργούς μήπως και αυτές τις ελάχιστες περιπτώσεις, καταφέρουμε και αυτές να τις συμπεριλάβουμε.

Όπως επίσης σπεύδουμε σήμερα με την επιστολή αυτή να ζητήσουμε αν είναι διατεθειμένοι να κάνουν και κάποιες εξαιρέσεις από την οικονομική ενίσχυση των 800 € για τους επαγγελματίες αθλητές. για παράδειγμα τους καλαθοσφαιριστές ή ποδοσφαιριστές που έχουν υψηλά συμβόλαια».

Last modified onΤρίτη, 31 Μάρτιος 2020 15:07

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep