Χρήματα παικτών στα χέρια του Υπουργού

Δέσμιοι της διάλυσης της ΕΕΑ οκτώ πρώην ποδοσφαιριστές του Πανσερραϊκού, απευθύνουν έκκληση στο Υπουργείο για να πάρουν τα δεδουλευμένα τους.

Η κατάπτωση των εγγυητικών αποτέλεσε την τελευταία ελπίδα... πληρωμών των δεδουλευμένων για ποδοσφαιριστές που είδαν τις ομάδες τους να υποβιβάζονται στη Γ' Εθνική. Και αν αυτοί των Παναιγιαλείου, Αναγέννησης Καρδίτσας με δικαστικές ενέργειες πρόλαβαν και πήραν μέρος των χρημάτων που διεκδικούσαν, δεν ισχύει το ίδιο για οκτώ πρώην ποδοσφαιριστές του Πανσερραϊκού, οι οποίοι όχι μόνο είναι... δέσμιοι της διάλυσης της Επιτροπής Επαγγελματικού Αθλητισμού, αλλά στα επανειλημμένα ερωτήματά τους, δεν παίρνουν καμία απάντηση!

Η ΕΕΑ συνεδρίασε για τελευταία φορά την 1η Νοεμβρίου και έκτοτε η τύχη της αγνοείται. Λανθασμένα τότε είχε αναφερθεί ότι δεν ήταν ευδιάκριτο αν μπορεί να συνεδριάσει χωρίς πρόεδρο και αναπληρωτή πρόεδρο. Υπάρχει, άλλωστε, υπουργική απόφαση 38439/2007, η οποία αναφέρει ότι αυτό μπορεί να γίνει αν το ζητήσουν δύο τουλάχιστον μέλη και με πρόεδρο το μεγαλύτερο σε ηλικία μέλος.

Οι Δημήτρης Πολίτης, Μποριβόγιε Ρίστιτς, Κώστας Τσαμούρης, Γιάννης Βοσκόπουλος, Λάζαρος Ορφανίδης, Τάσος Κρητικός, Βαγγέλης Αναστασόπουλος, Ντούσαν Στέβιτς ενίσχυσαν τον Πανσερραϊκό ως το φινάλε της περσινής σεζόν. Από τον Ιούλιο, λοιπόν, έχουν κινήσει νομικές διαδικασίες, πήραν στα χέρια τους αποφάσεις του Ειρηνοδικείου Αθηνών, αλλά για μία... υπογραφή δεν μπορούν να πάρουν τα χρήματα τους!

«Έχουμε κάνει τρία δικαστήρια από το καλοκαίρι. Έχουμε στα χέρια μας αποφάσεις του Ειρηνοδικείου, αλλά συνεχίζουμε να ταλαιπωρούμαστε τόσους μήνες και δεν παίρνουμε απάντηση στα διαρκή ερωτήματα που έχουμε απευθύνει», ανέφεραν στο FL News οι πρώην ποδοσφαιριστές του Πανσερραϊκού και απηύθυναν έκκληση στον Υφυπουργό Αθλητισμού, Γιώργο Βασιλειάδη:

«Κάνουμε έκκληση στον κύριο Βασιλειάδη. Οι συνάδελφοί μας από τον Παναιγιάλειο και την Αναγέννηση Καρδίτσας πρόλαβαν και πήραν τα χρήματά τους κι εμείς περιμένουμε μία υπογραφή, αλλά η ΕΕΑ δεν συνεδριάζει. Είναι άδικο. Κάναμε το καθήκον μας, δεν δημιουργήσαμε πρόβλημα. Είμαστε οικογενειάρχες και πληρώναμε τα ενοίκια από την τσέπη μας. Αν δεν συνεδριάσει η ΕΕΑ ως το τέλος του χρόνου θα χάσουμε τα χρήματά μας».

Το άρθρο 78 του αθλητικού νόμου προβλέπει ότι οι ΠΑΕ καταθέτουν εγγυητικές για την καλή εκτέλεση των υποχρεώσεών τους πρώτα απέναντι στους αθλητές, όμως αυτό προφανώς δεν ισχύει για τους «8». Η εγγυητική λήγει στις 31 Δεκεμβρίου και μετά επιστρέφεται στο φυσικό πρόσωπο που την κατέθεσε. Προφανώς στο Υπουργείο δεν συμπεριλαμβάνουν τα αιτήματά τους στα εκκρεμή θέματα που δεν χωρούν αναβολής, με αποτέλεσμα τα χρήματα των παικτών να βρίσκονται στα χέρια του Υπουργού.

Οι αιτήσεις των ποδοσφαιριστών έχουν κατατεθεί από τον Ιούλιο, όμως το Υπουργείο όχι μόνο δεν τοποθετεί πρόεδρο στην ΕΕΑ, αλλά δεν δίνει και απάντηση στα διαρκή ερωτήματα που έχουν απευθύνει εγγράφως. Έφτασαν έτσι στο σημείο να απευθύνουν δημόσια έκκληση, ελπίζοντας κάτι να αλλάξει τις τελευταίες ημέρες του χρόνου και να μη γίνει σκάνδαλο εις βάρος τους.

Οι εγγυητικές κατατίθενται για να πληρώνονται οι εργαζόμενοι, αλλά στην περίπτωση του Πανσερραϊκού έχουν κατατεθεί για να... επιστραφούν πίσω λόγω της διάλυσης της ΕΕΑ! Αν συμβεί κάτι τέτοιο, φυσικά και θα πρόκειται για σκάνδαλο.

Last modified onΣάββατο, 22 Δεκέμβριος 2018 14:53

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep