Χρέη εποχής Καλογιάννη

Χρέη από την εποχή Καλογιάννη βρήκαν στην ΕΠΟ  από την Football League. Χρέη από την εποχή Καλογιάννη βρήκαν στην ΕΠΟ από την Football League.

Προσπάθεια να πάρει μέρος από τα πρόστιμα που πληρώνουν οι ομάδες της Football League στην ΕΠΟ έκανε η διοίκηση της διοργανώτριας, αλλά βρήκε και εκεί χρέος.

[googlead][/googlead]

Η έλλειψη πόρων είναι ένα από τα βασικά προβλήματα που υπάρχει στην Football League και η διοίκηση της διοργανώτριας προσπαθεί να «μαζέψει» χρήματα από κάθε πλευρά ώστε να καλύψει τις ανάγκες της και να είναι εντάξει σε όλες τις υποχρεώσεις της.

Μια από αυτές τις ενέργειες αφορούσε και την συζήτηση με την διοίκηση της ΕΠΟ για την επιστροφή μέρους των χρημάτων από αυτά που πληρώνουν οι ομάδες της Football League σε πρόστιμα.

Μετά από έρευνα που έγινε από τις οικονομικές υπηρεσίες της ΕΠΟ διαπιστώθηκε πως ο λογαριασμός είναι αρνητικός, αφού η διοίκηση της εποχής Σπύρου Καλογιάννη, σε συνεργασία με τον υπεύθυνο του λογιστηρίου Γιώργο Κούνουπα, είχαν αναλάβει εγγράφως χρέη ομάδων της Football League προς την ΕΠΟ και αφού πρώτα είχαν πάρει οι ομάδες όσα τους αναλογούσαν από τηλεοπτικά δικαιώματα και χορηγίες.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι πως υπάρχει ακόμη υποχρέωση που αφορά τον Ιωνικό ύψους 199.000 ευρώ, αλλά και από διάφορες άλλες ομάδες που πλέον βρίσκονται σε τοπικά πρωταθλήματα, όπως ο Αίας Σαλαμίνας με 7.000 ευρώ. Ο Ιωνικός την περίοδο 2010-11 υποβιβάστηκε στη Γ' Εθνική, όμως λόγω των χρεών δήλωσε αδυναμία συμμετοχής και υποβιβάστηκε απευθείας στην πρώτη ερασιτεχνική κατηγορία, την Δ' Εθνική τότε. Με τον υποβιβασμό της ομάδας διαλύθηκε η ΠΑΕ Ιωνικός που είχε δημιουργηθεί το 1989.

Η συζήτηση, πάντως, για την οικονομική ενίσχυση ύψους 200.000 ευρώ υπάρχει ακόμη στο τραπέζι, αλλά όχι με την μορφή δανείου από την ΕΠΟ.

Last modified onΤετάρτη, 18 Απρίλιος 2018 13:32

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep