Η παράλογη συνήθεια...

Προετοιμασία 90 ημερών (!) θα συμπληρώσουν φέτος ομάδες της Football League, αλλά αντέχει ακόμη το περσινό... ρεκόρ.

Δεν είναι πρωτόγνωρο, αλλά αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να θεωρείται και φυσιολογικό. Στο μαγικό κόσμο της Football League υπάρχουν ομάδες που θα συμπληρώσουν -άκουσον άκουσον- 90 μέρες προετοιμασίας! Διάστημα παράλογο που καταδεικνύει βέβαια τα προβλήματα μίας κατηγορίας που "φυτοζωεί" εδώ και χρόνια και δεν μπορεί να βρει κανονικό βηματισμό σε θέματα οργάνωσης...

Πώς προκύπτει το γεμάτο τρίμηνο προετοιμασίας; Η Παναχαϊκή είχε προγραμματίσει την πρώτη της συγκέντρωση στις 18 Ιουλίου και πέντε ακόμα στις 24 Ιουλίου: Απόλλων Λάρισας, Απόλλων Πόντου, Παναιγιάλειος, ΑΟ Τρίκαλα, Παναχαϊκή και Βέροια. Άρα στις 21 Οκτωβρίου, την παραμονή έναρξης του νέου πρωταθλήματος (μιας και η σέντρα αποφασίστηκε να γίνει στις 22/10) θα συμπληρώσουν 90 και πλέον μέρες σε περίοδο προετοιμασίας.

Τι να πουν όμως και οι περσινές ομάδες του Απόλλωνα Σμύρνης και του ΟΦΗ; Στις 18 Ιουλίου 2016 μαζεύτηκαν πρώτη φορά και η πρεμιέρα τους στο πρωτάθλημα καταγράφηκε στις 31 Οκτωβρίου! Δηλαδή 105 μέρες προετοιμασίας με 14 φιλικά τότε για τους Κρητικούς και 12 για την "ελαφρά ταξιαρχία"! Απίστευτο κι όμως ελληνικό.

Το τρομερό της ιστορίας, πάντως, είναι πως ο Απόλλων προβιβάστηκε ως πρωταθλητής, ενώ ανέβηκε και η Λαμία που άρχισε προετοιμασία μία μέρα αργότερα (στις 19/7).

Οπότε υπάρχει και ένα παρήγορο προηγούμενο επιτυχίας για τις ομάδες που μπήκαν φέτος στην αφετηρία από 24 Ιουλίου. Το θέμα, ωστόσο, είναι να μην γίνει συνήθεια το παράλογο...

[googlead][/googlead]

Last modified onΠαρασκευή, 29 Σεπτέμβριος 2017 18:19

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep