Νέος ΚΑΠ, νέο μπάχαλο

Ακόμη πιο δύσκολος έγινε ο γρίφος για το πόσες και ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα της Football League. Ακόμη πιο δύσκολος έγινε ο γρίφος για το πόσες και ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν στο νέο πρωτάθλημα της Football League.

Η ΕΠΟ άνοιξε παράθυρο ανόδου για τους δευτεραθλητές και έκανε ακόμη πιο δύσκολο τον γρίφο για το ποιες ομάδες θα συμμετάσχουν τελικά στην Football League της σεζόν 2017-18.

Oι ομάδες που τερμάτισαν στην δεύτερη θέση των ομίλων της Γ’ Εθνικής - ΑΟ Χαλκίς, Ιωνικός, ΑΕ Καραϊσκάκης, Δόξα Δράμας - μπορούν να καλύψουν τις κενές θέσεις που θα προκύψουν στο νέο πρωτάθλημα και αυτό μεγαλώνει την λίστα των διεκδικητών.

Οι αλλαγές στον Κανονισμό Αγώνων Ποδοσφαίρου που ανακοινώθηκε το απόγευμα της Τετάρτης (26/7) από την ΕΠΟ αλλάζει ολοκληρωτικά τα δεδομένα για τις ομάδες που έχουν δικαίωμα να διεκδικήσουν την είσοδο τους στην Football League της ερχόμενης περιόδου.

Πλέον οι ομάδες που τερμάτισαν στην δεύτερη θέση των ομίλων της Γ’ Εθνικής μπορούν να καλύψουν τις κενές θέσεις που θα προκύψουν στο νέο πρωτάθλημα και αυτό μεγαλώνει την λίστα των διεκδικητών, αλλά δημιουργεί και πολλά προβλήματα για την υλοποίηση της απόφασης.

Μέχρι τώρα υπάρχουν ερωτηματικά για πολλές από τις ομάδες που έχουν δικαίωμα συμμετοχής, αφού η έλλειψη πόρων έχει οδηγήσει αρκετές ΠΑΕ να εξετάζουν την διάλυση τους και τη συμμετοχή τους στην Ερασιτεχνική Γ’ Εθνική.
Πλέον για να συμπληρωθεί το παζλ των 18 μονομάχων της νέας χρονιάς θα χρειαστεί αρκετός χρόνος, βασικά βήματα και αν το τελευταίο πρωτάθλημα άρχισε την τελευταία εβδομάδα του Οκτωβρίου, κανείς δεν ξέρει τι θα γίνει με αυτό.

Με αυτή τη ρύθμιση στην ΕΠΟ προεξοφλούν τα μπαράζ ανάμεσα στους δευτεραθλητές της Γ’ Εθνικής. Αυτό θα συμβεί για να υπάρξει “σειρά προτεραιότητας” για την κάλυψη των θέσεων, αφού δεν θα είναι απαραίτητα τέσσερις οι κενές θέσεις ώστε να ανέβουν όλοι. 

Ο νέος ΚΑΠ προβλέπει στο άρθρο 4 – παράγραφος 5 -πως: “Αν μια, ή περισσότερες ομάδες που δικαιούται να αγωνιστούν στην Β’ Κατηγορία παραιτηθούν για οποιονδήποτε λόγο από την συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα που ακολουθεί, ή δεν δηλώσουν συμμετοχή... ή αν μια, ή περισσότερες από τις δικαιούμενες να προβιβασθούν ομάδας από την Γ’ Ερασιτεχνική στην Β’ Επαγγελματική κατηγορία δεν καταφέρουν να συστήσουν ΠΑΕ... τότε το δικαίωμα για προβιβασμό αποκτούν οι τέσσερις (4) αμέσως επόμενες στην σειρά κατάταξης – μετά τον προβιβασμό των προβλεπόμενων – του μίνι πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας και σύμφωνα με την σειρά κατάταξης τους και με τους ίδιους κανόνες.

Αν και μετά και την εξάντληση των ανωτέρω δυνατοτήτων, ο αριθμός των προβλεπόμενων ομάδων δεν έχει καλυφθεί, τότε αποκτούν το δικαίωμα οι υποβιβαστείσες από την Β’ κατηγορία ομάδες”.

Με αυτή τη ρύθμιση στην ΕΠΟ προεξοφλούν τα μπαράζ ανάμεσα στους δευτεραθλητές της Γ’ Εθνικής που είναι ο Ιωνικός, ο ΑΟ Χαλκίς, η ΑΕ Καραϊσκάκης και η Δόξα Δράμας. Αυτό θα συμβεί για να υπάρξει “σειρά προτεραιότητας” για την κάλυψη των θέσεων, αφού δεν θα είναι απαραίτητα τέσσερις οι κενές θέσεις ώστε να ανέβουν όλοι.

Μέχρι τις 4 Αυγούστου θα πρέπει να έχουν δηλώσει συμμετοχή οι ομάδες που καλύπτουν τώρα τις 18 θέσεις για το νέο πρωτάθλημα και τότε θα καθοριστεί ο αριθμός των κενών θέσεων ώστε να προχωρήσουν οι διαδικασίες για τα μπαράζ ανόδου.

Η καταλυτική ημερομηνία για να διαπιστωθεί αν θα υπάρξουν κενά για το πρωτάθλημα της Football League 2017-18 είναι η 4η Αυγούστου, αφού μέχρι τότε θα πρέπει να έχουν δηλώσει συμμετοχή οι ομάδες που καλύπτουν τώρα τις 18 θέσεις. Αν υπάρξουν απώλειες θα πρέπει πρώτα να καθοριστεί ο αριθμός των κενών θέσεων και μετά να αποφασιστεί αν θα γίνουν μπαράζ ανόδου μέσα στον Αύγουστο ανάμεσα στις τέσσερις ομάδες που πήραν την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής.

όποιος σύλλογος επικρατήσει θα πρέπει να τελειώσει άμεσα τις διαδικασίες δημιουργίας ΠΑΕ, να μπορεί να καλύψει το κεφάλαιο των 300.000 Ευρώ που είναι απαραίτητο και στη συνέχεια να δημιουργηθεί η λίστα με τις ομάδες που θα συμμετάσχουν ώστε η διοργανώτρια να μπορεί να κάνει το νέο της Διοικητικό Συμβούλιο και να προχωρήσει στην κλήρωση

Όποιοι σύλλογοι επικρατήσουν στα μπαράζ θα πρέπει να τελειώσουν άμεσα τις διαδικασίες δημιουργίας ΠΑΕ, να καλύψουν το κεφάλαιο των 300.000 Ευρώ και έτσι να δημιουργηθεί η λίστα με τις ομάδες που θα συμμετάσχουν ώστε να προκύψει το νέο Δ.Σ. της διοργανώτριας και να γίνει κλήρωση.

Αυτά όλα για να συμβούν θα απαιτηθεί χρόνος και φυσικά μέχρι τότε κανείς δεν θα γνωρίζει με πόσες και κυρίως με ποιες ομάδες θα διεξαχθεί η νέα Football League. Φυσικά υπάρχει το νομικό θέμα του αν μπορεί να εφαρμοστεί ο νέος ΚΑΠ για το πρωτάθλημα της περιόδου 2017-18, αλλά αυτό σύμφωνα με έγκυρους νομικούς κύκλους μπορεί να ξεπεραστεί, αφού η ανακοίνωση του νέου ΚΑΠ έχει προηγηθεί της προκήρυξης για το νέο πρωτάθλημα, οπότε αυτή πρέπει να γίνει σύμφωνα με τα νέα δεδομένα. 

[googlead][/googlead]

Last modified onΤετάρτη, 26 Ιούλιος 2017 20:03

1 comment

  • Ηλιαδης Νικος
    Ηλιαδης Νικος Τετάρτη, 26 Ιούλιος 2017 20:10 Comment Link

    Στη συνεχεια αυτων που σας εγραψα πριν το πιο λογικο θα ηταν να εμεναν οι δυο ομαδες που εχουν ετοιμη παε κ οχι αυτο το μπαχαλο οπως πολυ σωστα γραψατε!ομως εκλογες στην επο ερχονται συμφερει περισσοτερο το μπαχαλο!!

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep