Εξελίξεις στο «μικρό Coriopolis»

Την ενοχή των Θωμά Μητρόπουλου, Κώστα Ριαβόγλου και την αθώωση των Κωτούλα και Αμανατίδη πρότεινε η εισαγγελέας

Στην τελική ευθεία έχει μπει η δίκη της έφεσης για το σκάνδαλο Coriopolis, που συγκλόνισε την ποδοσφαιρική Ελλάδα το καλοκαίρι του 2011. Τη Δευτέρα (23/1) η εισαγγελέας της έδρας του Πενταμελούς Εφετείου Κακουργημάτων, Βιργινία Σακελλαροπούλου, πρότεινε να κηρυχτούν ένοχοι ο Θωμάς Μητρόπουλος ως ιδιοκτήτης του Ηλυσιακού και ο Κωνσταντίνος Ριαβόγλου του Αγροτικού Αστέρα.

Παράλληλα, πρότεινε την αθώωση του προπονητή της Αναγέννησης Καρδίτσας τότε, Περικλή Αμανατίδη και του πρώην ιδιοκτήτη της Αναγέννησης Καρδίτσας, Διονύση Κωτούλα, οι οποίοι σε πρώτο βαθμό είχαν καταδικαστεί σε ποινή φυλάκισης δύο ετών με τριετή αναστολή για δωροδοκία.

Η δίκη αφορά την έφεση που είχαν καταθέσει οι τέσσερις πρώτοι καταδικασθέντες του σκανδάλου των στημένων αγώνων του 2011. Το δικαστήριο αναμένεται να ανακοινώσει την απόφασή του την Παρασκευή (27/1), ενώ μία την Πέμπτη θα αγορεύσουν οι συνήγοροι των κατηγορουμένων.

Ο Θωμάς Μητρόπουλος, ως πρόεδρος του Ηλυσιακού τότε, είχε καταδικαστεί σε πρώτο βαθμό σε ποινή φυλάκισης 3 ετών και χρηματική ποινή 30.000 ευρώ για δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση, ενώ ο πρόεδρος του Αγροτικού Αστέρα, Κωνσταντίνος Ριαβόγλου σε ποινή φυλάκισης 4,5 ετών και χρηματική ποινή 40.000 ευρώ για δωροληψία και δωροδοκία κατ’ εξακολούθηση και για παράνομο στοιχηματισμό.

Οι πρωτόδικες καταδικαστικές αποφάσεις αφορούσαν έξι παιχνίδια τα οποία είχαν κριθεί από το δικαστήριο ως χειραγωγημένα:

-Καβάλα-Αγροτικός Αστέρας 4-1
-Αγροτικός Αστέρας-Καβάλα 0-3
-Αναγέννηση Καρδίτσας-Καβάλα 3-0
-Ηλυσιακός-Αγροτικός Αστέρας 3-2
-Ηλυσιακός-Εθνικός 3-2
-Ολυμπιακός Βόλου-Ηλυσιακός 0-1

Πηγή: sdna.gr

Last modified onΤρίτη, 24 Ιανουάριος 2017 12:15

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep