Αδελφοποιημένοι ΟΦΗ, Κισσαμικός

Καλές σχέσεις έχουν ΟΦΗ και Κισσαμικός, καθώς έχουν «αδελφοποιηθεί» από το 1992

Για πρώτη φορά θα βρεθούν αντιμέτωποι σε επίσημο παιχνίδι Κισσαμικός και ΟΦΗ τη Δευτέρα (31/10, 17:00) για την πρεμιέρα της Football League. Ωστόσο, οι σχέσεις των δύο ομάδων είναι πολύ καλές και από το 1992 έχουν αδελφοποιηθεί. Η ομάδα του Καστελίου είχε πάντα καλές σχέσεις με τους συλλόγους του Ηρακλείου και το 1992 οι διοικήσεις του Κισσαμικού και του ΟΦΗ είχαν εξαιρετικές σχέσεις. Συνδετικός κρίκος ανάμεσα στις δύο ομάδες ήταν τότε ο Χάρης Κοντοπυράκης που αν και Χανιώτης ήταν ένθερμος υποστηρικτής του ΟΦΗ.

Πριν από 24 χρόνια, αποφασίστηκε να γίνει ένα φιλικό ανάμεσα στις δύο ομάδες, αλλά και να αδελφοποιηθούν. Τότε ο ΟΦΗ έκανε μεγάλες πορείες στην Α’ Εθνική, ενώ ο Κισσαμικός αγωνιζόταν στο τοπικό πρωτάθλημα των Χανίων. Συμβολή στο φιλικό είχαν οι τότε νομάρχες Ηρακλείου και Χανίων. Στα Χανιά νομάρχης ήταν ο Ηρακλειώτης Αντώνης Γρηγοράκης και στο Ηράκλειο ο Χανιώτης (με καταγωγή από τα Σφακιά) Στράτος Παπαδάκης.

Στο φιλικό παιχνίδι ο Γρηγοράκης αγωνίστηκε συμβολικά για λίγο με τον Κισσαμικό και ο Παπαδάκης, ο οποίος δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή, με τον ΟΦΗ. Μάλιστα οι εφημερίδες της εποχής στα Χανιά είχαν προβάλει το γεγονός και είχε ενημερωθεί σχετικά ο τότε πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, που απευθυνόμενος στον νομάρχη Ηρακλείου του είπε: «Ξέρω πως είσαι καλός νομάρχης αλλά βλέπω ότι είσαι και καλός ποδοσφαιριστής!». Ο Αντώνης Γρηγοράκης ήταν και νομικός σύμβουλος του ΟΦΗ για τρεις δεκαετίες και είχε καθοριστική συμβολή και στη χρονιά που η ομάδα είχε υπαχθεί στο άρθρο 44.

Η συνεργασία των δύο ομάδων πέρασε σε άλλο επίπεδο όταν λίγα χρόνια αργότερα έγινε η πρώτη μεταγραφή νεαρού ποδοσφαιριστή από την Κίσσαμο το 2000 στην πρώτη ομάδα του ΟΦΗ. Πρόκειται για τον αμυντικό Κώστα Φραγκιουδάκη, ο οποίος αγωνίστηκε στην Α’ Εθνική με τους «ασπρόμαυρους» και στη συνέχεια έκλεισε την καριέρα του στον Κισσαμικό, στον οποίο πλέον διατηρεί πόστο.

Τα τελευταία χρόνια ο Κισσαμικός έκανε άλματα… προόδου, φτάνοντας να αγωνίζεται φέτος για δεύτερη σεζόν στη Football League. Και οι παίκτες που αγωνίστηκαν στις δύο ομάδες είναι αρκετοί. Πρόκειται για τον Κώστα Σταυρακάκη που έγραψε ιστορία βέβαια στον ΟΦΗ και ακολούθησαν οι Μιχάλης Φραγκουλάκης, Μηνάς Τζανής και Δημήτρης Ραπτάκης.

ΠΗΓΗ: neakriti.gr

Last modified onΚυριακή, 30 Οκτώβριος 2016 11:10

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep