«Θα ελεγχθούν οι εκκαθαρίσεις των ΠΑΕ»

Διευκρινήσεις για την διαδικασία εκκαθάρισης μιας ΠΑΕ και την δημιουργία νέας έδωσε το μέλος της ΕΕΑ Ειρήνη Μαρούπα.

Μιλώντας στο ράδιο 9.84 του Ηρακλείου, η Ειρήνη Μαρούπα μίλησε για την απόφαση που πήρε η ΕΕΑ να κλείσει όλα τα παράθυρα που επέτρεπαν την ύπαρξη δύο ΠΑΕ στην ίδια ομάδα, αφού έμενε ανοικτή η εκκαθάριση και η λύση εκείνης που βρέθηκε χρεωκοπημένη. Πρόκειται για ένα θέμα που απασχολεί τόσο τις ΠΑΕ που υποβιβάζονται, όπως οι Εργοτέλης, Ολυμπιακός Βόλου, όσο και αυτές που θέλουν να επιστρέψουν στα επαγγελματικά σαλόνια (Άρης), αλλά και αυτές που παλεύουν να απαγκιστρωθούν από τα χρέη του παρελθόντος (ΑΕΛ).

Ανέφερε χαρακτηριστικά πως η Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού σε συνεργασία με το Υπουργείο Ανάπτυξης, πρόκειται πολύ σύντομα να εποπτεύσει τις εκκαθαρίσεις όλων των ΠΑΕ που εξακολουθούν να υπάρχουν. «Δεν θα το κάνουμε, απλά για να δούμε τα χαρτιά, αλλά θα καταλογίζουμε και τις ευθύνες, εφόσον υπάρχουν, εκείνων που δημιούργησαν τα χρέη».

Παράλληλα, η κ. Μαρούπα επισήμανε ότι δεν έχει τεθεί ακόμη το θέμα για ομάδες που δημιουργούν νέες ΠΑΕ και προέρχονται από το γήπεδο και από τις ΠΑΕ που εκκαθαρίζονται, υποκαθιστώντας την συνέχεια από το μητρικό σωματείο. «Περιμένουμε το νέο αθλητικό νόμο, για να ολοκληρώσουμε τις δράσεις μας». Χαρακτήρισε, τέλος, πρότυπο εκκαθάρισης την ΑΕΚ. «Μέσα σε τρεις μήνες ολοκλήρωσε την εκκαθάριση της ΠΑΕ, οι άλλες γιατί δεν μπορούν;».

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep