Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Αυτοί που δεν πρόλαβαν την παρέλαση

Επτά ομάδες της Football League άλλαξαν προπονητή πριν από την 28η Οκτωβρίου.

Ένα από τα στοιχήματα που συνηθίζουν να βάζουν οι ποδοσφαιρόφιλοι στην έναρξη κάθε Πρωταθλήματος έχει να κάνει με τους προπονητές που θα προλάβουν ή δεν θα προλάβουν την παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου αφού είναι γνωστό ότι οι ελληνικές ομάδες δεν φημίζονται για την υπομονή τους και αλλάζουν εύκολα τεχνικούς.

Αυτή τη χρονιά οι «χαμένοι» της υπόθεσης είναι επτά, καθώς ισάριθμοι σύλλογοι της Football League προχώρησαν σε αντικατάσταση στην τεχνική τους ηγεσία πολύ νωρίς στο Πρωτάθλημα. Μερικές, μάλιστα, άλλαξαν προπονητή πριν από την έναρξή του.

Ο λόγος για τις ΑΕΛ, Πιερικό, Απόλλωνα 1926, Αιγινιακό, Άλιμο, Πανηλειακό και Παναχαϊκή.

Αναλυτικά:

Στον Αιγινιακό, ο Κώστας Νικολαΐδης έφυγε πριν φύγει το καλοκαίρι, συγκεκριμένα στα τέλη Αυγούστου, επειδή διαφώνησε με τη διοίκηση της ΠΑΕ σε θέματα που αφορούσαν την ενίσχυση της ομάδας. Ο Νικολαΐδης, που είχε επιστρέψει στην τεχνική ηγεσία μόλις δύο μήνες νωρίτερα, άφησε τη θέση του στον Αλέκο Θεοδωρίδη.

Στην ΑΕΛ, ο Αλέκος Βοσνιάδης άρχισε τη σεζόν αλλά η συμβίωση με τον Βαγγέλη Πλεξίδα δεν ήταν αρμονική. Ο έμπειρος τεχνικός απολύθηκε την πρώτη εβδομάδα του Σεπτεμβρίου εξαιτίας της εντός έδρας ήττας από τον Ολυμπιακό Βόλου για το Κύπελλο. Έκτοτε τη Λάρισα καθοδηγεί ο Κωνσταντίνος Παναγόπουλος για να συνεχίσει το έργο που άφησε πέρυσι στη μέση.

Ο Πιερικός άλλαξε και αυτός προπονητή. Ο Γιώργος Καμπερίδης αποχώρησε από τον πάγκο το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και σύμφωνα με πληροφορίες, πλήρωσε την εντός έδρας ήττα από τον Τύρναβο για το Κύπελλο. Τον αντικατέστησε ο Μιχάλης Ζιώγας.

Στον Άλιμο, ο Ηλίας Καλοπήτας έχασε τη δουλειά του στα μέσα Σεπτέμβρη μετά τη δεύτερη ήττα για το Κύπελλο από τα Χανιά και τον αντικατέστησε ο μέχρι τότε συνεργάτης του, Σωκράτης Οφρυδόπουλος.

Ο Αλέξης Αλεξίου έφυγε από τον Απόλλωνα 1926 προς τα τέλη του προηγούμενου μήνα, επειδή έχασε σε φιλικό παιχνίδι από τον Αγροτικό Αστέρα. Η διοίκηση της ομάδας της Καλαμαριάς, που ήρθε σε κόντρα με τον Αλεξίου, παρέδωσε τα ηνία στον Θωμά Γράφα.

Ο Λούκα Καβάλο λίγο έλειψε να προλάβει την παρέλαση αλλά τελικά αποχώρησε -μετά από μίνι «σήριαλ»- από τον πάγκο του Πανηλειακού των χιλίων προβλημάτων καθώς δεν έχει δίπλωμα UEFA Pro. Διάδοχός του ο Ηλίας Φυντάνης, που θα αρχίσει προπονήσεις από την Τετάρτη (29/10).

Στην Παναχαϊκή, τέλος, η σεζόν ξεκίνησε με τον Φυντάνη, αλλά το καλοκαίρι αποφασίστηκε η αποχώρησή του και η πρόσληψη του Δημήτρη Σπανού. Ο πρώτος, πάντως, προσλήφθηκε στην ομάδα του Πύργου μία ημέρα πριν την 28η Οκτωβρίου!

Last modified onΤρίτη, 27 Οκτώβριος 2015 00:38

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep