Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

"Ηταν καθαρή προβοκάτσια"

Ο πρόεδρος του Εθνικού Αστέρα Βασίλης Αδαμάκης μίλησε στον Sentra Fm για όσα έγιναν την Τετάρτη το μεσημέρι στο γήπεδο της Καισαριανής και οδήγησαν στην διακοπή του αγώνα με τον ΠΑΟΚ.


Λίγο μετά την έναρξη με ενημέρωσαν ότι μπήκε το αυτοκίνητο του Ζαγοράκη και σαράντα, πενήντα άτομα εκμεταλλεύθηκαν το άνοιγμα της κεντρικής πόρτας και έσπρωξαν τους ανθρώπους. Φώναζαν συνθήματα διάφορα, απείλησαν τους ανθρώπους στην είσοδο. Σε καμία περίπτωση αυτοί δεν ήταν οπαδοί του Εθνικού Αστέρα, ήταν σκευωρία προσχεδιασμένη. Μέχρι να κινητοποιηθεί η Αστυνομία, να πάνε οι δυνάμεις των ΜΑΤ επάνω είχε γίνει το μοιραίο.


Ο πρόεδρος του Εθνικού Αστέρα Βασίλης Αδαμάκης τόνισε πως όλα όσα έγιναν στον αγώνα του Εθνικού Αστέρα με τον ΠΑΟΚ ήταν προβοκάτσια και υπάρχουν όλα τα στοιχεία για να το αποδείξει η ομάδα της Καισαριανής στην υπερασπιστική της γραμμή. "Υπάρχουν οι μαρτυρίες των Αστυνομικών που είδαν τα 40 - 50 άτομα να μπαίνουν και να τους λένε πως είναι από τη Θύρα 7. Το κάθισμα έπεσε στην πλάτη του επόπτη τη στιγμή που η μπάλα ήταν αλλού και δεν υπήρχε κάποια αντίδραση για υπόδειξη".

Αναλυτικά τα όσα είπε στον Sentra FM ο πρόεδρος του Εθνικού Αστέρα:

Πριν από το παιχνίδι είχατε κάποια ένδειξη για το ότι προετοίμαζαν κάτι;
Τίποτε, τίποτε. Είχαμε κάνει μάλιστα και μια βράβευση πριν την έναρξη του αγώνα σε δύο παλαίμαχους, τον Μπάμπη Μαστρογιάννη, Βασίλη Εξαρχο και ήταν γιορτινή η ατμόσφαιρα. Οταν ξεκίνησε το παιχνίδι ήταν όλα καλά. Λίγο μετά την έναρξη με ενημέρωσαν ότι μπήκε το αυτοκίνητο του Ζαγοράκη και σαράντα, πενήντα άτομα εκμεταλλεύθηκαν το άνοιγμα της κεντρικής πόρτας και έσπρωξαν τους ανθρώπους. Φώναζαν συνθήματα διάφορα, απείλησαν τους ανθρώπους στην είσοδο. Οι άνθρωποι που ήταν στην πόρτα μου είπαν πως πριν μπουν λόγω της εισόδου του Θοδωρή Ζαγοράκη τους έλεγαν να τους ανοίξουν, να τους αφήσουν να περάσουν, πως είναι από την Θύρα 7 και άλλα τέτοια που εγώ δεν θέλω να πιστέψω γιατί η Θύρα 7 είναι κάτι ιερό. Σε καμία περίπτωση αυτοί δεν ήταν οπαδοί του Εθνικού Αστέρα, ήταν σκευωρία προσχεδιασμένη. Μέχρι να κινητοποιηθεί η Αστυνομία, να πάνε οι δυνάμεις των ΜΑΤ επάνω είχε γίνει το μοιραίο. Μέσα σε δέκα λεπτά.

 

Είναι δύσκολο να "αποδείξεις" στην αθλητική δικαιοσύνη πως είναι προβοκάτσια. Πιστεύω θα δικαιωθούμε διότι υπάρχουν και μαρτυρίες. Υπάρχουν Αστυνομικοί που ήταν κάτω στην είσοδο και θα καταθέσουν. Το κάθισμα πέφτει σε άσχετο χρόνο, η μπάλα ήταν σε άλλο σημείο του γηπέδου και δεν έγινε για κάποια λάθος υπόδειξη.

Ηταν κάθετος στην διακοπή του αγώνα ο διαιτητής Βοσκάκης;

Ο γιατρός του αγώνα έβαλε κάποια αλοιφή στην ωμοπλάτη του βοηθού, περίμενε κάποια ώρα και του είπε πως αισθάνεται λίγο καλύτερα. Τον εξέτασε πάλι, είχε την μελανιά πίσω στην πλάτη. Θεωρώ πως ήταν λίγο παρατραβηγμένο το ότι διεκόπη ο αγώνας. Αυτή είναι η γνώμη μου. Στιγματίζεται τώρα μια ομάδα με μεγάλη ιστορία. Θα έχω επαφή τώρα με τους δικηγόρους. Η Πολιτεία θα πρέπει να ανταποκριθεί πάνω στο κομμάτι της βίας στα γήπεδα. Δεν μπορεί μια ομάδα να στιγματίζεται για τις ενέργειες κάποιων ανεγκέφαλων και όχι μάλιστα οπαδούς δικούς της.

Δεν είναι εύκολα φέτος. Μας λένε από εβδομάδα σε εβδομάδα και ήδη διαλύονται ομάδες. Δεν ξέρουμε και εμείς πόσο θα αντέξουμε. Στο προηγούμενο παιχνίδι οι ποδοσφαιριστές είχαν προειδοποιήσει. Δεν γίνεται να προχωράμε με έναντι ούτε οι ποδοσφαιριστές, ούτε εμείς. Εχουν οικογένειες και δεν μπορούν να προγραμματίσουν την ζωή τους. Πρέπει να δούμε τι θα γίνει για να επιβιώσει η κατηγορία.

Εχει καθοριστεί η υπερασπιστική αγωγή του Εθνικού Αστέρα;

Σίγουρα ξέρουμε πως είναι προβοκάτσια. Εκεί θα σταθούμε, αλλά είναι δύσκολο να το "αποδείξεις" στην αθλητική δικαιοσύνη. Πιστεύω θα δικαιωθούμε διότι υπάρχουν και μαρτυρίες. Υπάρχουν Αστυνομικοί που ήταν κάτω στην είσοδο και θα καταθέσουν. Αυτό γίνεται σε άσχετο χρόνο, η μπάλα ήταν σε άλλο σημείο του γηπέδου και δεν έγινε για κάποια λάθος υπόδειξη του.
Η άποψη σας για τα άσχημα δεδομένα της κατηγορίας;

Δεν είναι εύκολα φέτος. Δεν υπάρχει ανταπόκριση από την Πολιτεία. Μας λένε από εβδομάδα σε εβδομάδα και ήδη διαλύονται ομάδες. Δεν ξέρουμε και εμείς πόσο θα αντέξουμε την προσπάθεια μας. Στο προηγούμενο παιχνίδι πρωταθλήματος είχαν κάνει δηλώσεις οι ποδοσφαιριστές μας και είχαν προειδοποιήσει για όσα συμβαίνουν στην κατηγορία. Δεν γίνεται συνέχεια να προχωράμε με έναντι εμείς, ούτε οι ποδοσφαιριστές. Δεν μπορεί να συνεχιστεί έτσι, διότι και εκείνοι έχουν οικογένειες και δεν μπορούν να προγραμματίσουν την ζωή τους. Πρέπει να τα βάλουμε κάτω να δούμε τι θα γίνει αν θέλουμε να επιβιώσει η κατηγορία.

Last modified onΠέμπτη, 22 Δεκέμβριος 2011 18:38

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep