Οι αριθμοί της πρεμιέρας

  • Written by Γιάννης Σάντολης
  • Published in Θέματα
  • 0 comments
Ο Μάριο Γκούρμα συνδύασε με γκολ τις 160 συμμετοχές του, ενώ ο Νίκος Πουρτουλίδης έφτασε τα 300 επαγγελματικά ματς σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Μάριο Γκούρμα συνδύασε με γκολ τις 160 συμμετοχές του, ενώ ο Νίκος Πουρτουλίδης έφτασε τα 300 επαγγελματικά ματς σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Φωστήρας δέχθηκε γκολ μετά από δύο μήνες, ενώ ηττήθηκε πρώτη φορά μέσα στο 2014. Οκτώ χρόνια είχε η Νίκη Βόλου να δεχθεί τρια γκολ εντός.

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΤΟΛΗΣ

Το σερί της ομάδα του Ταύρου ανήκει πλέον στο παρελθόν και έσπασε από την πρεμιέρα των αγώνων μπαράζ. Παράλληλα η Νίκη Βόλου έχασε πάλι με ανατροπή και τρία γκολ από τον κακό της δαίμονα Αιγινιακό που την είχε υποχρεώσει σε ήττα και για το πρωτάθλημα.

Για πότε μπήκε ο Απρίλιος και άρχισαν τα πλεύ-οφφ! Παρ’ όλ’ αυτά, η στατιστική μας αναζήτηση δεν είναι δυνατόν να σταματήσει και δεν πρόκειται να συμβεί παρά μόνο όταν σταματήσουν και οι αριθμοί… Μάθετε λοιπόν σήμερα πότε έφυγε για τελευταία φορά με σκυμμένο το κεφάλι από το γήπεδο ο Φωστήρας, πότε η Νίκη Βόλου δεχόταν τόσα πολλά τέρματα στην έδρα της και ποιοι παίκτες στρογγύλεψαν αυτήν την εβδομάδα τους προσωπικούς τους αριθμούς…

300

ματς σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες συμπλήρωσε ο Νίκος Πουρτουλίδης από την Νέα Καρβάλη Καβάλας. Στην αναμέτρηση του Ηρακλή με τον Φωστήρα έφτασε τα 250 στην Β' Εθνική, στα οποία έχει σημειώσει 18 γκολ από τα 29 τέρματα που έχει συνολικά. Το πρώτο του παιχνίδι ήταν με τα χρώματα της ΑΕΚ στο Κύπελλο (Δόξα-ΑΕΚ 0-4 στις 17/8/2003). Έχει αγωνιστεί επίσης σε Θρασύβουλο, Αστέρα Τρίπολης, Ηλυσιακό, Πιερικό, Καλαμάτα και Νίκη Βόλου.

 

756

τα λεπτά απαραβίαστης εστίας για τον Φωστήρα, που είχε να δεχθεί τέρμα για ακριβώς δύο μήνες, στις 9/2/2014, όταν ο Φέιγ της Καλλιθέας άνοιγε το σκορ στο «Γρ. Λαμπράκης» για λογαριασμό των γηπεδούχων (τελικό αποτέλεσμα 1-1). Η τελευταία μάλιστα ήττα των «κιτρινόμαυρων» του Ταύρου ήταν σε γιορτινές ημέρες πάλι, στις 22/12/2013 από τον έτερο Ηρακλή, στα Ψαχνά, με 2-1.

 

8

χρόνια και… κάτι ψιλά είχε να δεχθεί και πάλι ως γηπεδούχος τρία τέρματα η Νίκη Βόλου, όταν στις 26/2/2006 ο Εθνικός Αστέρας περνούσε θριαμβευτικά από το «Πανθεσσαλικό» με 3-1 (δύο τέρματα ο Σιαλμάς και ένα ο Μήτσης, ενώ για την Νίκη είχε σκοράρει ο Λιολίδης. Το παράδοξο είναι πως και εκείνη η ήττα προήλθε με ανατροπή. Είναι η δεύτερη φετινή εντός έδρας ήττα για την προσφυγική ομάδα, πάλι από τον ίδιο αντίπαλο, 1-0 ο Αιγινιακός, την 18η αγωνιστική. Επίσης είναι η τέταρτη φορά όπου σημειώνεται «διπλή» νίκη ή ήττα σε μια χρονιά άμα τη θεσπίσει των πλέυ-οφφ. Οι προηγούμενες ήταν: Παναχαϊκή - Πλατανιάς 0-1, 2-3 και Πλατανιάς-Καλλιθέα 1-2, 0-1 το 2011/12 και Ηρακλής -Ολυμπιακός Βόλου. 0-1, 0-1 πέρυσι.

 

Το παρθενικό του τέρμα στην Β’ Εθνική πέτυχε ο Δημήτρης Κωνσταντινίδης του Αιγινιακού στην 7η μόλις συμμετοχή του στο πρωτάθλημα. Το πρώτο του φετινό πέτυχε με τον Ηρακλή Θεσσαλονίκης ο Νίκος Σαββίδης απέναντι στον Φωστήρα. Προηγούμενό του «θύμα» μια άλλη «κιτρινόμαυρη» ομάδα, ο Βύζας στο 3-0 του Ηρακλή στο «Καυταντζόγλειο» σχεδόν έναν χρόνο πριν (14/4/2013).

160

συμμετοχές συμπλήρωσε σε επαγγελματική κατηγορία το «πολυβόλο» του Ολυμπιακού Βόλου, Μάριο Γκούρμα. Ο Αλβανός επιθετικός έκανε ντεμπούτο στις επαφφελματικές κατηγορίες της χώρας μας στον αγώνα Απόλλων Καλαμαριάς - Λεβαδειακός 1-1 στις 11/9/2005, όταν αγωνιζόταν με τα χρώματα της βοιωτικής ομάδας.

 

190

συμμετοχές στην Β’ Εθνική για τον Παναγιώτη Γιατζιτζόγλου του Αιγινιακού, ο οποίος τις συνδύασε με γκολ εναντίον της Νίκης. Ο Κατερινιώτης αμυντικός, που δεν έχει αγωνιστεί σε άλλον σύλλογο εκτός του νομού Πιερίας, πρωτόπαιξε στην κατηγορία στις 22/10/2007 με την φανέλλα του Πιερικού στην εκτός έδρας ήττα των «μελανόλευκων» από την Καλλιθέα (1-0).

 

130

οι συμμετοχές πλέον (60 στην Β’ και 70 στην Γ’) για τον Μανώλη Αποστολίδη, τερματοφύλακα της Νίκης Βόλου. Η πρώτη του ήταν την τελευταία αγωνιστική του 2008/09 όταν υπερασπίστηκε την εστία της Καβάλας στο 2-2 με τον Ιωνικό στην Νεάπολη. 80 παρουσίες στην κατηγορία συμπλήτωσε ο τερματοφύλακας Σπύρος Βρονταράς της Κέρκυρας, με την πρώτη του να σημειώνεται πριν από περίπου 7,5 χρόνια (8/10/2006) όντας ο «άσσος» του Πανθρακικού στο 0-0 με τον Αστέρα Τρίπολης στην Κομοτηνή.

Last modified onΠέμπτη, 10 Απρίλιος 2014 19:52

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep