Οι αριθμοί της 22ης αγωνιστικής

  • Written by Γιάννης Σάντολης
  • Published in Θέματα
  • 0 comments
Ο Παναιγιάλειος σημείωσε την πρώτη του νίκη στον Βόλο. Ο Παναιγιάλειος σημείωσε την πρώτη του νίκη στον Βόλο.

Μετά από 15 μήνες έχασε εντός ο Ολυμπιακός Βόλου, ενώ η Δόξα Δράμας σκόραρε μετά από 748 λεπτά. 

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΑΝΤΟΛΗΣ 

Από τα αποτελέσματα που προέκυψαν την 22η αγωνιστική, διαβάστε το πώς «έσπασαν» παραδόσεις, πώς συνεχίστηκαν ή… ξορκίστηκαν «δαιμόνια», για παίκτες που είχαν ξεχάσει πώς είναι να σκοράρεις, ή ποια ομάδα είναι η πλέον… ντροπαλή όταν αγωνίζεται εκτός έδρας κι άλλα στατιστικά που «εξιτάρουν» τους απανταχού αριθμολάγνους…

15

μήνες είχε να ηττηθεί στην έδρα του ο Ολυμπιακός Βόλου και για όσους έχουν ασχοληθεί έστω και λίγο με την ιστορία της Β’ Εθνικής, αποτελεί «είδηση». Οι Βολιώτες λοιπόν απώλεσαν όλους τους βαθμούς ως γηπεδούχοι ύστερα από 25 παιχνίδια και 15 ακριβώς μήνες. Η τελευταία ήττα τους ήταν στις 2/12/2012, πάλι από Αχαιούς, 1-0 με την Παναχαϊκή, ενώ δεν κατάφεραν να σκοράρουν ύστερα από 18 συνεχόμενα παιχνίδια με το τελευταίο τελευταίο «άσφαιρο» παιχνίδι το 0-0 με την ΑΕΛ, ακριβώς έναν χρόνο πριν, στις 3/3/2013!

 

Από την άλλη, ο νικητής Παναιγιάλειος γιόρτασε την πρώτη του νίκη στον νομό γενικώς, αφού ως τώρα δεν είχε κερδίσει ούτε την Νίκη Βόλου… Η παράδοση όμως που δεν «έσπασε», είναι αυτή της …μερικής αφλογιστίας, όταν για 11ο συνεχόμενο παιχνίδι σε όλες τις διοργανώσεις ανεξαρτήτως έδρας μεταξύ των δύο ομάδων δεν σημειώνονται πάνω από δύο τέρματα!... Έτσι, ύστερα απ’ αυτό το αποτέλεσμα, δεν υπάρχει αήττητη ομάδα στην έδρα της στον Νότιο Όμιλο.

4

νίκες μακριά από την έδρα του μετρά ο Φωκικός. Το «διπλό» του Φωκικού στο Ρέθυμνο αποκτά ιδιαίτερη αξία, αφού εκτός του ότι αποτελεί την 2η φετινή νίκη μακριά από την Άμφισσα, είναι και νέα.. επίδοση στην κατηγορία για φέτος και η 4η συνολικά. Θυμίζουμε ότι το 2011-12 σε 17 αγώνες είχε μόλις μία (1-0 στα Γιαννιτσά την Αναγέννηση στις 18/3/2012) και πέρυσι άλλη …μία (3-1 στην Επανωμή την άλλη Αναγέννηση στις 30/9/2012). Επίσης πέρασε νικηφόρα από την Καισαριανή στην αρχή της περιόδου με 2-0 επί της Γλυφάδας στις 15/12/2013. Συνολικά ο Φωκικός μετρά 4 νίκες σε… 48 αγώνες ως τώρα, ήτοι ένα κάθε 12 αγώνες μ.ο.!...

 

Η νίκη του Φωστήρα στην Πάτρα ήταν η 260ή στην κατηγορία.

Με τα τρία τέρματα εναντίον του Βύζαντα, η Καλλιθέα ξεπέρασε τα 1.100 (1.101).

10

ματς χωρίς νίκη απέναντι στον Ηρακλή για όλες τις κατηγορίες και όλες τις διοργανώσεις συμπλήρωσε η Κέρκυρα. Κακός δαίμονας για την Κέρκυρα ο Ηρακλής Θεσσαλονίκης, αφού σε 10 επίσημες αναμετρήσεις για όλες τις διοργανώσεις (Α -Β- Κύπελλο) δεν τον έχει νικήσει ακόμα! Συνολικά ο «γηραιός» έχει 4 νίκες, ενώ τα υπόλοιπα 6 παιχνίδια ήταν ισοπαλίες. Οι «Φαίακες» έχουν βεβαίως να επιδείξουν μια πρόκριση σε αγώνες Κυπελλου, αλλά με 2 ισοπαλίες και νίκη στα πέναλτυ.

 

130 ισοπαλίες στην Β’ Εθνική συμπλήρωσε ο ΑΟΧ, ενώ με το τέρμα που πέτυχε εναντίον του Αχαρναϊκού έφτασε τα 740. Στον ίδιο αγώνα, η ομάδα της Αττικής έφτασε τις 150 ισοπαλίες.

990+1 είναι πλέον τα ενεργητικά τέρματα της Αναγέννησης Καρδίτσας με τα τρία νικηφόρα μέσα στα Γιαννιτσά.

Ήταν τα πρώτα τέρματα των «μαυραετών» ύστερα από 748 «άκαπνα» λεπτά. Παράλληλα, με αυτήν την νίκη έφτασαν τις 360 στην Β’ Εθνική. Από την άλλη, οι ηττημένοι «Αργοναύτες» υπέστησαν την 240ή τους ήττα.

Το πρώτο τους τέρμα στην κατηγορία πέτυχαν οι Δημήτρης Ίτσιος (Πιερικός), Τοντόρ Τιμόνοβ (ΑΣΑ), Μάριαν Αλτιπαρμάκοφσκι (Πανηλειακός), Ζοζέφ Ντεζιέ Μαουαγιέ (Καλλιθέα) και Ευθύμης Αργυρόπουλος (Παναιγιάλειος). Επίσης το πρώτο τους φετινό σημείωσαν οι Παναγιώτης Μουσταφίδης (Καλλιθέα) και Παναγιώτης Παπαευθυμίου (Αστήρ Μαγούλας).

Ο συμπαίκτης του τελευταίου, Βασίλης Τριάντος σκόραρε στην Β’ ύστερα από 5 χρόνια και 2,5 μήνες. Τελευταία φορά ήταν με την φανέλλα της Βέροιας στο εντός έδρας 2-0 επί της Καστοριάς στις 16/11/2008. Ακόμα, για πρώτη φορά ο Σπύρος Γκουγκούδης του ΑΣΑ σκόραρε δις σε επαγγελματικό επίπεδο.

1.160

ενεργητικά τέρματα του Πιερικού με το νικητήριο απέναντι στον Βατανιακό. «Νενικήκαμεν» φώναξαν στην Δράμα μετά το 2-1 επί της Καβάλας.

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep