Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 64

«Με διώχνουν και μένει ο υπόκοσμος»

Η εκληματική οργάνωση της ΕΠΟ, οι... πόρνες, τα μπαρ και το «λουκέτο» της Παναχαϊκής.

Για περισσότερο από μία ώρα μιλούσε στην τηλεοπτική «Δίκη στον ΣΚΑΪ» ο μεγαλομέτοχος της Παναχαϊκής, Αλέξης Κούγιας. Υποστήριξε ότι στην ΕΠΟ δρα η εγκληματική οργάνωση, έκανε απίστευτες καταγγελίες και αποχώρησε συγκινημένος, αφού προηγουμένως τόνισε πως την Τρίτη (25/02) θα παραδώσει τα δελτία της πατρινής ΠΑΕ!

«Εξοντώθηκα. Δεν αντέχεται πια αυτό. Είναι μία άσχημη μέρα για μένα. Αυτό δεν το αντέχει κανείς, ο απλός οπαδός, κανείς έντιμος ιδιοκτήτης, κανείς έντιμος δημοσιογράφος»

Το flnews.gr σας παρουσιάζει όλα όσα είπε ο Κούγιας στον ΣΚΑΪ:

Αρχικά, η εκπομπή παρουσίασε απόσπασμα προηγούμενης εκπομπής, όπου ο Θανάσης Μπαλαφούτης, πατέρας τερματοφύλακα υποστήριζε ότι υπήρχε συμβόλαιο θανάτου για τον Αλέξη Κούγια και ότι, μάλιστα, ο δικηγόρος, Βασίλης Καπερνάρος το γνώριζε. Ο τελευταίος, πάντως, διέψευσε ότι γνώριζε τον καταγγέλλων… Στη συνέχεια άρχισε την… ομιλία του ο Κούγιας:

«Αν γνώριζα ότι παρακολουθούνται όλα αυτά τα τηλέφωνα και αποδεδειγμένα λανθασμένα εκ των υστέρων στο στήσιμο των αγώνων, όχι ότι δεν είχαν κάποια συμμετοχή, δεν θα έβγαζα τις κασέτες»

«Εξοντώθηκα. Δεν αντέχεται πια αυτό. Για άλλο λόγο είχα προγραμματίσει να έρθω εδώ και για άλλο λόγο βρίσκομαι. Είναι μία άσχημη μέρα για μένα. Αυτό δεν το αντέχει κανείς, ο απλός οπαδός, κανείς έντιμος ιδιοκτήτης, κανείς έντιμος δημοσιογράφος. Πρώτη φορά που λύγισα στη διαδρομή μου στο ποδόσφαιρο ήταν μετά το ματς με τον Πλατανιά με αυτό το υποκείμενο τον Αμπάρκιολη και έναν επόπτη. Συνέλαβα τον εαυτό μου να είμαι έτοιμος ακόμα και για ακραία πράγματα. Πήγα στο σπίτι του Δούρου και μου αποκάλυψε τον άνθρωπο που καθόρισε το αποτέλεσμα. Είναι ο Κουρίδης. Είπα ότι έπρεπε να φύγω από το ποδόσφαιρο. Μετά με έπιασε το πείσμα, το πετροπουλιώτικο. Είπα δεν θα φύγεις. Περίμενα τα ματς εκείνα, ήταν μεγάλη δοκιμασία…

Ο Κάμπαξης είναι ανιψιός του προέδρου του συνδέσμου διαιτητών Εύβοιας, του Πριόνα. Έδωσε σε έξι δεύτερα πέναλτι και ανέβηκε ο Πλατανιάς. Αποφάσισα ότι δεν θα έφευγα αν δεν αποκάλυπτα τι συμβαίνει στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Όλα ήταν ένα σχέδιο. Δεν πειράζω κανέναν, αλλά όταν με πειράξεις δεν μπορώ να κοιμηθώ.

«Έγινα φίλος με τον Κουρίδη, γυρνούσα στα μπαρ του Πειραιά με πληρωμένες πόρνες. Έγινα φίλος με τον Παπακωνσταντίνου και συμμετείχα σε συζητήσεις πώς θα εξοντώσουμε τους αντιπάλους ενόψει εκλογών στην ΕΠΟ. Με διαιτητές, παρατηρητές, έτσι γίνονται οι συναλλαγές. Ένιωθα πολύ άβολα»

Αποφάσισα να γίνω φίλος τους. Όταν κατήγγειλα τον Τσακογιάννη και τον Μπέο στην Παπανδρέου πίστευα ότι αυτοί είναι η παρανομία και όταν συλληφθούν, θα είναι εκτός κέντρων, εκτός των αποφάσεων. Ο Μπέος στις συνομιλίες με τον Πατέρα αποκάλυπτε τον μηχανισμό και έβαζε όποιους διαιτητές ήθελε, όπως έβαλε τον Δαλούκα. Είχα την εντύπωση ήταν όλα γίνονταν για το στοίχημα, γιατί μιλούσε για Ρώσους Τσετσένους.

Δεν περίμενα να δράσουν τόσο γρήγορα οι Παπανδρέου, Ράικου. Γι’ αυτό τον Μάρτιο αποκάλυψα δύο κασέτες. Αν γνώριζα ότι παρακολουθούνται όλα αυτά τα τηλέφωνα και αποδεδειγμένα λανθασμένα εκ των υστέρων στο στήσιμο των αγώνων, όχι ότι δεν είχαν κάποια συμμετοχή, δεν θα έβγαζα τις κασέτες. Όταν συνελήφθησαν απολογείτο η Παναχαϊκή για πλαστή ενημερότητα. Είμαστε μηνυτές στον υπάλληλο που έδωσε την ενημερότητα. Όταν πληρώνεις 45.000 το μήνα επί πέντε χρόνια, δεν θα μείνεις στις 10.000. Αυτό μου έδωσε την αφορμή να ασχοληθώ με την ΕΠΟ…

«Εκεί έμαθα ότι η Βέροια δεν θα υποβιβαστεί ποτέ, ότι ο Πανιώνιος και ο Εργοτέλης δεν έχουν ιδιοκτήτη. Ο Κούριδης και ο Προύντζος είναι φίλοι. Ο γιος του Προύντζου είναι εδώ και χρόνια διευθυντικό στέλεχος στις επιχειρήσεις του Αρβανιτίδη. Γι’ αυτό η Βέροια σώζεται συνέχεια. Ο Προύντζος μου είπε ότι η Βέροια δεν πρόκειται να υποβιβαστεί ποτέ. Επίσης μου είπε ότι έχει πλαστή φορολογική ενημερότητα και ότι εξαιτίας Προύντζου και της σχέσης του με τον Κουρίδη σώθηκε η Βέροια»

Τη χρονιά που αποκαλύφθηκε η οργάνωση η Παναχαϊκή ανέβηκε στη Football League. Την αμέσως προηγούμενη χρονιά, πρόεδρος ο Καλογιάννης, είχαμε τη βροχή των στημένων αγώνων. Είχε ανέβει η Ηλιούπολη την προηγούμενη και είχα μόλις ανέβηκε, το 2008 είχα την εντύπωση ότι αυτή ήταν η εγκληματική οργάνωση. Βέβαια είχα ερωτηματικά πάντα, όταν λέει ο Μπέος: «Θα βάλουμε». Έλεγα ότι είναι στενοί συνεργάτες του που τρομοκρατούσαν το βουτυρόπαιδο τον Πιλάβιο. Εκείνη τη χρονιά παρότι ξεκινήσαμε με -7 παίξαμε πλέι οφ. Μετά το ματς με τον Πλατανιά και τον Αμπάρκιολη και μετά με τον Κάμπαξη, πάλι με τον Πλατανιά, μας σφύριξε με την Καλλιθέα και ένας Ευαγγέλου Πειραιώς. Όλοι Β’ Εθνικής.

Στους φίλους μου, Πιλάβιο… – είχαμε γίνει φίλοι – από τη Γ’ στη Β’ επειδή ήμουν βασικός μάρτυς κατηγορίας – εκείνοι μου κατηγορούσαν τον Μπέο, τον Τσακογιάννη και εγώ πίστευα και κάναμε παρέα. Έλεγα όχι ο Κουρίδης είναι καλός άνθρωπος, ο Παπανικολάου τζέντλεμαν, ο Υφαντής, ο Πιλάβιος. Ακόμα δεν είχε βγει ο Σαρρής στην ΕΠΟ. Πίστευα ότι αφού είχαν εξοντωθεί, θα είχαμε σωστές διαιτησίες, αθλητική δικαιοσύνη… Και μετά από λίγο καιρό έδιωξαν τρεις Εισαγγελείς, τους κυρίους Αντωνακάκη, Φάκο και Βλάσση που συμμετείχε στην Επιτροπή Εφέσεων.

«Αυτό που εμφανίστηκε ως δήθεν έκπληξη με τη δήθεν καταγγελία της Καλλιθέας ήταν μεθόδευση. Ένα καθεστώς στην ΕΠΟ. Από συζητήσεις που έκανα κανείς δεν το έλεγε ευθέως, αλλά δυστυχώς, είχα ένα βίωμα το 2007»

Στο τέλος της επόμενης σεζόν παρότι είχαμε απαλλαγεί από την πλαστή ρύθμιση, ξεκινήσαμε με -7, γίνονται τα πλέι οφ και τότε αποφάσισα να κάνω πράγματα που δεν διανοούμουν. Ντρέπομαι που συμμετείχα στον τρόπο ζωής τους. Έγινα φίλος με τον Κουρίδη, γυρνούσα στα μπαρ του Πειραιά με πληρωμένες πόρνες. Έγινα φίλος με τον Παπακωνσταντίνου και συμμετείχα σε συζητήσεις πώς θα εξοντώσουν τους αντιπάλους ενόψει εκλογών στην ΕΠΟ. Με διαιτητές, παρατηρητές, έτσι γίνονται οι συναλλαγές. Ένιωθα πολύ άβολα. Γνώρισα τον πρόεδρο της ΕΠΣ Αρκαδίας, Νίκο Προύντζο. Ποτέ δεν περίμενα ότι ένας δικηγόρος με τη δική μου αισθητική θα συνδιαλεγόταν μαζί τους. Αν οποιοσδήποτε οπαδός είχε άποψη για το επίπεδό τους, τότε δεν θα πατούσε στο γήπεδο.

Εκεί έμαθα ότι η Βέροια δεν θα υποβιβαστεί ποτέ, ότι ο Πανιώνιος και ο Εργοτέλης δεν έχουν ιδιοκτήτη. Ο Κούριδης και ο Προύντζος είναι φίλοι. Ο γιος του Προύντζου είναι εδώ και χρόνια διευθυντικό στέλεχος στις επιχειρήσεις του Αρβανιτίδη. Γι’ αυτό η Βέροια σώζεται συνέχεια. Γι’ αυτό τη σφυρίζουν εκτελεστές σαν τον Δημητρόπουλο όπως με την Κέρκυρα πέρυσι που έκανε το επιθετικό φάουλ, πέναλτι. Ο κύριος Προύντζος μου είπε ότι η Βέροια δεν πρόκειται να υποβιβαστεί ποτέ. Επίσης μου είπε ότι έχει πλαστή φορολογική ενημερότητα και ότι εξαιτίας Προύντζου και της σχέσης του με τον Κουρίδη σώθηκε η Βέροια.

«Η κομπιναδόρικη ομάδα πλήρωνε τους ανθρώπους στην ΕΠΟ για να κάνουν τα στραβά μάτια. Συμμετείχε η ΕΠΟ και οι υπάλληλοί της σε απάτη σε βάρος του δημοσίου»

Τότε γνώρισα τον Σταθόπουλο και εκεί κατάλαβα τι γινόταν με τις πλαστές ενημερότητες. Αυτό που εμφανίστηκε ως δήθεν έκπληξη με τη δήθεν καταγγελία της Καλλιθέας ήταν μεθόδευση. Ένα καθεστώς στην ΕΠΟ. Από συζητήσεις που έκανα κανείς δεν το έλεγε ευθέως, αλλά δυστυχώς, είχα ένα βίωμα το 2007. Όταν χάσαμε την άνοδο από την Ηλιούπολη μου έγινε ένα ανώνυμο τηλεφώνημα ότι η ενημερότητά της είναι πλαστή. Πήρα τον δικηγόρο τον Γρηγορίου να κάνει καταγγελία και μου είπε ότι η ενημερότητα ήταν κανονική. Αποδείχτηκε ότι η Ηλιούπολη, ο Εθνικός και άλλες δεν είχαν ενημερότητες. Και εκεί υπήρχε ένα μαγαζί στο οποίο συμμετείχαν ένας υπάλληλος, ο Καραγκιόζης, αγαπημένο παιδί του Σταθόπουλου. Αυτός είναι η πέτρα του σκανδάλου στην υπόθεση. Έξανα συνειρμό σκέψεων και σκέφτηκα ότι μου είπε ψέματα ο Γρηγορίου.

Πλήττεται ο ανταγωνισμός έτσι. Όχι απλώς γνώριζαν στην ΕΠΟ… Η κομπιναδόρικη ομάδα πλήρωνε τους ανθρώπους στην ΕΠΟ για να κάνουν τα στραβά μάτια. Ακολούθως πήγαινε στην ΕΙΜ, αφού είχε τον έλεγχο είχε κάνει η ΕΠΟ, σε μία σπουδαία παράβαση ποινικού νόμου. Συμμετείχε η ΕΠΟ και οι υπάλληλοί της σε απάτη σε βάρος του δημοσίου».

«Είναι άνθρωποι χωρίς αγωγή, ήθος, χωρίς παιδεία. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ είναι εξίσου επικίνδυνος. Αυτή οργάνωσαν την εξόντωση του Πιλάβιου. Έγινε ραντεβού στο Χίλτον παρουσία του Μαρινάκη. Εκεί καρατομήθηκε ο Πιλάβιος, από τους κουμπάρους του. Αυτοί καθορίζουν ποιοι θα είναι πρωταθλητές, ποιοι θα υποβιβαστούν, ποιοι θα προβιβαστούν…»

Σε εκείνο το σημείο παρουσιάστηκε εξώδικο της Παναχαϊκής προς τους αθλητικούς Εισαγγελείς, Κωνσταντίνο Πετρόπουλο, Παναγιώτη Καρρά, όπου ερωτάται αν έχουν φιλικές σχέσεις με τον Κουρίδη. Ακολούθως παρουσιάστηκε το ακυρωθέν γκολ του Κωστόπουλου στον αγώνα Παναιγιάλειος – Παναχαϊκή (4-0), με τον Κούγια να λέει: «Είναι αποκλειστικά υπεύθυνος ο Καλογιάννης. Ο διαιτητής έβριζε χυδαία τους παίκτες και έβγαζε κάρτες».

Και συνέχισε λέγοντας: «Συζητούσαμε διάφορα θέματα μέχρι την ημέρα που τους έπεισα να με βάλουν μάρτυρα υπεράσπισης. Με τους Σαρρή, Παπακωνσταντίνου, Υφαντή, Σταθόπουλο, Προύντζο, Κουρίδη... Και σιχαινόμουν τον εαυτό μου. Είναι άνθρωποι χωρίς αγωγή, ήθος, χωρίς παιδεία. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ είναι εξίσου επικίνδυνος. Αυτή οργάνωσαν την εξόντωση του Πιλάβιου. Έγινε ραντεβού στο Χίλτον παρουσία του Μαρινάκη. Εκεί καρατομήθηκε ο Πιλάβιος, από τους κουμπάρους του. Είδε τη συνάντηση και ο Αλέξης Παπαχελάς. Αυτοί καθορίζουν ποιοι θα είναι πρωταθλητές, ποιοι θα υποβιβαστούν, ποιοι θα προβιβαστούν…

«Είχα αρχίσει να υποφέρω. Μου πούλησαν εκδούλευση ότι γλίτωσα τον υποβιβασμό. Ξεκίνησε το πρωτάθλημα με εξοντωτικές διαιτησίες»

Υποτίθεται ότι ήμαστε φίλοι μέχρι τότε που σφύριξε ο Αμπάρκιολης και ο Κάμπαξης. Πήγα στον Δούρο. Έψαχνα τον Σαρρή και τον Κουρίδη που είναι ήταν στην Ελβετία. Απελπισμένος, πήγα σπίτι του τρεις το πρωί και μου τους φωτογράφισε. Μεγαλώσαμε μαζί. Επιβιώνει με μεγάλη δυσκολία, αν και είδα ότι έχει χτίσει μία μεγάλη μονοκατοικία. Δεν μπορούσα να πω τι συμβαίνει. Ήθελα κι άλλα στοιχεία.

Το καλοκαίρι με είχε διαβεβαιώσει μετά τα ματς αυτά ο Πιλάβιος ότι θα εξαφανιστούν. Πήγα στον κύριο Λακαφώση και Κορέα δημοσιεύματα… Και οι τρεις διαιτητές προήχθησαν. Πρόεδρος της ΚΕΔ ήταν ο Σαρρής. Όταν είδα ότι μπήκαν στους πίνακες, για μένα ήταν γροθιά στο στομάχι.

«Τότε κατάλαβα ότι πιθανώς έχω κάνει λάθος που πιστεύω ότι η εγκληματική οργάνωση που στήνει αγώνες και διαιτητές είναι οι Μπέος, Τσακογιάννης ή είναι μόνο αυτοί»

Μου είπαν ότι πιέζουμε τις ενώσεις και κάνουμε συμμαχίες. Το ίδιο διάστημα για τις δηλώσεις μου με τιμώρησαν με εξοντωτικές ποινές και ένας Εισαγγελέας, ο Σιγούρας είχε μειοψηφήσει και ζήτησε να υποβιβαστεί η Παναχαϊκή και να ξεκινήσει με -7 το πρωτάθλημα. Είχα αρχίσει να υποφέρω. Μου πούλησαν εκδούλευση ότι γλίτωσα τον υποβιβασμό. Ξεκίνησε το πρωτάθλημα με εξοντωτικές διαιτησίες.

Έγινε το ματς Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό όπου έγιναν φοβερά επεισόδια από τους οπαδούς του Ολυμπιακού. Έσπασαν τις πόρτες, κατέλαβαν την αίθουσα, πετούσαν τους οπαδούς μας από πέντε μέτρα και επειδή έπεσε ένα μπουκαλάκι έπειτα από όργια που έγιναν, μας άσκησαν δίωξη και μας τελείωσαν. Ήμουν έκπληκτος τότε, πώς σφύριξε ο Δημητρόπουλος, αφού ήμουν βασικός μάρτυς κατηγορίας στα στημένα.

«Άκουσα κατάπληκτος ότι τα θέματα και τα γραπτά στις εξετάσεις των διαιτητών τα έβαζαν ο Σαρρής με τον Κουρίδη. Και τα διόρθωναν μάλιστα. Εκεί τρελάθηκα. Ο Κουρίδης υποτίθεται ότι πήρε σύνταξη. Όλη μέρα ήταν δίπλα στο γραφείο του ισχυρού άνδρα της ΕΠΟ, του Παυσανία Παπανικολάου»

Τότε κατάλαβα ότι πιθανώς έχω κάνει λάθος που πιστεύω ότι η εγκληματική οργάνωση που στήνει αγώνες και διαιτητές είναι οι Μπέος, Τσακογιάννης ή είναι μόνο αυτοί. Στις κασέτες του 2002 υποτίθεται ότι αφεντικό ήταν ο Σωκράτης Κόκκαλης και οι Σπάθας, Μητρόπουλος και όλοι οι άλλοι. Αυτοί τελείωσαν, ο Κόκκαλης έφυγε από το ποδόσφαιρο. Μετά ήρθε ο Πατέρας, ο Μαρινάκης. Και οι διαιτητικές αποφάσεις και η επιλογή των διαιτητών η ίδια. Εκεί σκεφτόμουν μήπως τα μεγάλα κεφάλια είναι άλλα. Πήρα την απάντηση σε ένα τραπέζι…

Άκουσα κατάπληκτος ότι τα θέματα και τα γραπτά στις εξετάσεις των διαιτητών τα έβαζαν ο Σαρρής με τον Κουρίδη. Και τα διόρθωναν μάλιστα. Εκεί τρελάθηκα. Προσπάθησα να βρω ποια είναι αυτή η ομάδα. Και είδα ότι υπήρχε μία ομάδα που ήταν καθημερινά μαζί. Ο Κουρίδης υποτίθεται ότι πήρε σύνταξη. Όλη μέρα ήταν δίπλα στο γραφείο του ισχυρού άνδρα της ΕΠΟ, του Παυσανία Παπανικολάου. Ούτε που διανοούμουν να σκεφτώ ότι έχει σχέση με παρανομίες.

«Μου ήρθε μία επιστολή που παρουσίαζε μια εταιρεία που πούλαγε ρούχα στην ΕΠΟ με περίεργο τρόπο, με έδρα το Αιγίνιο Πιερίας. Και συμμετείχε μια κυρία σε αυτή. Σε μια έρευνα βρήκα μία πολύ στενή σχέση με τον Αιγινιακό και τον πρόεδρό του. Έτσι πήρα απαντήσεις και για την εξέλιξη του Αιγινιακού. Εμφανίζονται ομάδες – τορπίλες»

Μου ήρθε μία επιστολή που παρουσίαζε μια εταιρεία που πούλαγε ρούχα στην ΕΠΟ με περίεργο τρόπο, με έδρα το Αιγίνιο Πιερίας. Και συμμετείχε μια κυρία σε αυτή. Σε μια έρευνα βρήκα μία πολύ στενή σχέση με τον Αιγινιακό και τον πρόεδρό του. Έτσι πήρα απαντήσεις και για την εξέλιξη του Αιγινιακού. Εμφανίζονται ομάδες – τορπίλες, όπως ο Πανθρακικός, ο Ακράτητος, η Χαλκηδόνα παρότι ο Σπανός είναι ένα εξαιρετικό παιδί και περνάει ένα δράμα, ο Θρασύβουλος, η Τρίπολη. Με τον ΠΑΣ ένιωσα στο πετσί μου και συνάντησα τον Θρασύβουλο και τον Πανθρακικό.

Συνειρμοί σκέψεων έδιναν απαντήσεις. Κατάλαβα ότι το θέμα ήταν πέραν του Μπέου, του Τσακογιάννη, του Γιάννη Παπαδόπουλο που τον είχα στοχοποιήσει απίστευτα. Είναι αυτούσιοι. Δεν χρειάζονται βοήθεια για να κάνουν αυτά που κάνουν. Συνάντησα τον Χατζηαποστόλου της ΕΠΣ Κιλκίς και τον Σάββα της Κοζάνης που είναι στενά πρόσωπα με τον σκληρό πυρήνα αυτών. Ο Χατζηαποστόλου μου έλεγε μία ώρα τι γίνεται στην ΕΠΟ και μου έλεγε ότι ο Κουρίδης είναι ο Σπάθας της ΕΠΟ. Αυτός συντονίζει τα πάντα. Αυτός κάνει όλους τους κανονισμούς, αυτός μεθόδευσε το αυτοδιοίκητο…

«Ο Χατζηαποστόλου μου έλεγε μία ώρα τι γίνεται στην ΕΠΟ και μου έλεγε ότι ο Κουρίδης είναι ο Σπάθας της ΕΠΟ. Αυτός συντονίζει τα πάντα. Αυτός κάνει όλους τους κανονισμούς, αυτός μεθόδευσε το αυτοδιοίκητο…»

Συναντήθηκα και με τον Σάββα που ήταν και εκείνος στη συνάντηση στο Χίλτον. Μου είπε την ίδια ιστορία. Μου είπε ότι σ’ αυτή την κίνηση γίνεται ένας χορός εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ. Μου είπε ότι η Βέροια έπεσε γιατί δεν έδωσε 200.000 ευρώ στον Υφαντή, τον πρόεδρο επικοινωνίας της ΕΠΟ.. Κάθε Κυριακή εννέα στους δέκα οπαδούς είναι δυστυχισμένοι, έχουμε άδεια γήπεδα. Συναντήθηκα με τον Υφαντή, πήρα τηλέφωνο τον Σάββα και με ανοικτή ακρόαση άκουγε ο ίδιος όσα έλεγε ο Σάββας. Και δεν πήρε το τηλέφωνο να πει τι λες ρε παλιάνθρωπε; Μου είπε μόνο ότι θα του κάνει μήνυση.

Αντί για ανάκληση δηλώσεων με τιμώρησαν με πρόστιμα συνολικού ύψους 170 χιλιάδων ευρώ. Όταν ο Μαρινάκης έλεγε εμένα και τον Αλαφούζο σκουπίδια, κανείς εισαγγελέας δεν άσκησε δίωξη. Με είπε εθνικό Καραγκιόζη και ο Εισαγγελέας δεν έκανε τίποτα. Ο πρόεδρος του Ηρακλή Ψαχνών, ο κολλητός του Παπακωνσταντίνου έβγαζε χυδαίες ανακοινώσεις σε βάρος μου. Τίποτα… Ο Μαρινάκης είπε σχιζοφρενή και μανιοκαταθληπτικό τον Αλαφούζο. Και πάλι τίποτα ο Εισαγγελέας.

«Ο Σάββας μου είπε ότι η Βέροια έπεσε γιατί δεν έδωσε 200.000 ευρώ στον Υφαντή, τον πρόεδρο επικοινωνίας της ΕΠΟ»

Οποιοσδήποτε έκανε κάτι σε βάρος τους, εξοντώνεται. Και βλέπεις την ΑΕΚ στα ερασιτεχνικά, τον Ηρακλή ανεξαρτήτως αν ο Ιωαννίδης με κομπίνα τον επανέφερε, τον Άρη του χρόνου στη Γ’ Εθνική, τη Λάρισα να παίζει με τη δεξιά βουνοπλαγιά, τον Πανσερραϊκό…

«Πλατανιάς… Του Στέλιου Βαρουξάκη, που ακούγεται στις κασέτες τις ΕΥΠ με Τσακογιάννη και Μπέο. Η Καλλονή με τον καπετάνιο. Οι οπαδοί του Πλατανιά που έπαιζαν ντέρμπι με τον Κισσαμικό, να φωνάζουν για τον Άρη εκεί, εκεί στη Γ’ Εθνική;»

Πλατανιάς… Του Στέλιου Βαρουξάκη, που ακούγεται στις κασέτες τις ΕΥΠ με Τσακογιάννη και Μπέο. Η Καλλονή με τον καπετάνιο. Οι οπαδοί του Πλατανιά που έπαιζαν ντέρμπι με τον Κισσαμικό, να φωνάζουν για τον Άρη εκεί, εκεί στη Γ’ Εθνική;».

Ακολούθως παρουσιάστηκε έγγραφο που έδειχνε ότι ο Αλέξης Κούγιας είχε υπερασπιστεί μαζί με τον Πέτρο Καϊμακάμη τον Αχιλλέα Μπέο σε δίκη εναντίον του Βίκτωρα Μητρόπουλου, με τον Κούγια να λέει: «Προσπαθούσε τότε ο Μπέος να αναδείξει την παράγκα και είχε πρωτοστατήσει μαζί με τον Πανόπουλο, για να γίνει η Super League. Τον έχω υπερασπιστεί και σε πιο σοβαρή δίκη. Όπως κάνει τώρα ο Καλογιάννης που αποφασίζει για το 2-3».

«Είναι απόλυτη η απόφασή μου. Η Παναχαϊκή δεν παίζει την Κυριακή. Θα δώσω αύριο τα δελτία και θα τεθεί… στενοχωριέμαι για τα καθάρματα. Να διώχνουν τον Βελλή κι εμένα από το ποδόσφαιρο. Να μένει ο υπόκοσμος. Κάτι πρέπει να γίνει. Να με χτυπάνε οι μπράβοι του ιδιοκτήτη του Πανηλειακού, που είναι νέο φρούτο. Το παιχνίδι Πανηλειακού – Ολυμπιακού Βόλου δεν παίχτηκε ούτε στη Μαλαισία και κανείς δεν ασχολείται. Και ο Καλογιάννης να μην βγάζει μια ανακοίνωση»

Τέλος, ο Κούγιας μίλησε για την Παναχαϊκή και πριν διακοπεί η εκπομπή, λόγω συγκινησιακής φόρτισής του, ανέφερε: «Στις 14:30 σήμερα κατέβαλα την εγγυητική στον Δήμο Πατρέων για τη συνέχεια της παρουσίας της ομάδας στο Παμπελοποννησιακό. Επειδή λένε ότι είχα προαποφασίσει τι θα έλεγα. Είναι απόλυτη η απόφασή μου. Η Παναχαϊκή δεν παίζει την Κυριακή. Θα δώσω αύριο τα δελτία και θα τεθεί… στενοχωριέμαι για τα καθάρματα. Να διώχνουν τον Βελλή κι εμένα από το ποδόσφαιρο. Να μένει ο υπόκοσμος. Κάτι πρέπει να γίνει. Να με χτυπάνε οι μπράβοι του ιδιοκτήτη του Πανηλειακού, που είναι νέο φρούτο. Το παιχνίδι Πανηλειακού – Ολυμπιακού Βόλου δεν παίχτηκε ούτε στη Μαλαισία και κανείς δεν ασχολείται. Και ο Καλογιάννης να μην βγάζει μια ανακοίνωση.

Ηταν κομμάτι μου και τα Γιάννενα. Δεν με άφησε ο Γκαγκάτσης να ανέβω, γιατί εμείς δεν πληρώνουμε τα λαμόγια. Είμαι σκληρός άνθρωπος με τις πιο δύσκολες υποθέσεις, με σκληρή διαδρομή στη ζωή μου. Κάτι πρέπει να γίνει, να γυρίσει ο κόσμος στα γήπεδα που γέμισαν κακοποιούς. Στα ΔΣ της λίγκας πάνε με 50 μπράβους ο καθένας. Καταξιωμένος πρόεδρος είναι το λαμόγιο. Και κωφεύουν. Ό,τι στραβό έχουν να μου προσάψουν είναι από αυτό το καταραμένο πράγμα που είναι ό,τι αγάπησα περισσότερο. Έχεις στην πλάτη σου μία ολόκληρη πόλη με 120 χιλιάδες κατοίκους, με ιστορία, με συμμετοχή στην Ευρώπη. Ο Άρης, η ΑΕΛ, η ΑΕΚ; Το ίδιο δεν ήταν;».

Last modified onΤρίτη, 25 Φεβρουάριος 2014 18:26

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep