Σφάλμα
  • JUser: :_load: Αδυναμία φόρτωσης χρήστη με Α/Α (ID): 62

Πρότυπο ζωής ο Γελαδάρης

Ο Δημήτρης Γελαδάρης (αριστερά) βραβεύεται από τον πρόεδρο του ΠΣΑΤ, Σωτήρη Τριανταφύλλου. Ο Δημήτρης Γελαδάρης (αριστερά) βραβεύεται από τον πρόεδρο του ΠΣΑΤ, Σωτήρη Τριανταφύλλου.

Το πρωί στο γήπεδο, το βράδυ στα θρανία ο 38χρονος αμυντικός της Καβάλας, Δημήτρης Γελαδάρης.

Στα 38 του χρόνια, όταν οι περισσότεροι στην ηλικία του περνούν τα βράδια τους διασκεδάζοντας ή απολαμβάνοντας την οικογενειακή θαλπωρή, ο Δημήτρης Γελαδάρης έχει επιλέξει να παρακολουθεί μαθήματα στο Εσπερινό Γενικό Λύκειο της Δράμας για να δώσει "σάρκα και οστά" σε ένα εφηβικό του όνειρο: μία θέση στο Πανεπιστήμιο.

Ο έμπειρος αμυντικός της Καβάλας, με τις 487 συμμετοχές σε επαγγελματικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου, επέστρεψε στα θρανία ύστερα από 21 χρόνια, όταν εγκατέλειψε το σχολείο για βιοποριστικούς λόγους, και δηλώνει αποφασισμένος όχι απλώς να πάρει το απολυτήριο του Γενικού Λυκείου με καλό βαθμό αλλά και να πετύχει την εισαγωγή του στα ΤΕΦΑΑ. Τη μεγάλη απόφαση την πήρε πριν από τρία χρόνια, με πρώτο "σχολικό" σταθμό την Κρήτη και μετέπειτα τη Βέροια και τη Δράμα, όπου μένει σήμερα μαζί με τη σύζυγο και την κόρη τους.

 

"Ήταν το απωθημένο μου. Θέλω να μπω στο Πανεπιστήμιο. Μέχρι τώρα τα πάω πολύ καλά στο σχολείο και θεωρώ ότι στο τέλος θα τα καταφέρω γιατί έχω δίπλα μου την οικογένεια και τους φίλους μου. Επίσης, οι πρόεδροι των ομάδων στις οποίες αγωνίστηκα κατάλαβαν την ιδιαιτερότητα της περίπτωσής μου και μού συμπαραστάθηκαν σε μεγάλο βαθμό" λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο έμπειρος άσος.

 

Ούτε τα 100 χιλιόμετρα που διανύει κάθε μέρα, από την Καβάλα στη Δράμα, ούτε η κούραση της προπόνησης ήταν ικανά να τον οδηγήσουν ξανά μακριά από τα θρανία, καθώς, όπως λέει, όλα αυτά τα χρόνια μακριά από το σχολείο διαπίστωσε πως ο άνθρωπος πρέπει πάση θυσία να έχει τη βασική μόρφωση, καθώς χωρίς αυτήν είναι κενός και δεν μπορεί να πάει μπροστά. "Η μάθηση κάνει τους ανθρώπους περισσότερο κοινωνικούς, περισσότερο δεκτικούς και τους 'ξυπνάει' βοηθώντας τους σε πολλές πτυχές της ζωής τους" αναφέρει χαρακτηριστικά.

 

Μάλιστα, για τον 38χρονο παίκτη, τα διαγωνίσματα στο σχολείο είναι ευκολότερα από το να βάζεις γκολ. "Για να πετύχεις γκολ πρέπει να προσπαθήσεις πολύ, να κάνεις πολλές θυσίες, να είσαι τυχερός και πολύ καλά γυμνασμένος. Στο σχολείο, το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να διαβάζεις" σημειώνει.

 

Πρόσφατα, ο ΠΣΑΠ, θέλοντας να επιβραβεύσει την όλη προσπάθεια του παίκτη, τού απένειμε ειδικό βραβείο. "Τον Δημήτρη τον γνωρίζω καλά και ξέρω ότι είναι ποδοσφαιριστής υπόδειγμα. Με τη βράβευσή του αναδείξαμε την προσπάθειά ενός 37χρονου ποδοσφαιριστή που παρακολουθεί παράλληλα μαθήματα Γενικού Λυκείου" ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΣΑΠ Κώστας Πούλιος, τονίζοντας πως ο Σύνδεσμος θα συνεχίσει να στηρίζει τέτοιου είδους προσπάθειες.

 

Το κείμενο είναι του Κ. Παρασίδη από το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Last modified onΤετάρτη, 16 Ιανουάριος 2013 13:05

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep