Φινλανδός φορ στην Καλλιθέα

Τον επιθετικό Εέτου Βερτάινεν απέκτησε η Athens Καλλιθέα.

Ενίσχυση στην επίθεση με Φινλανδό στράικερ από την Ιταλία έκανε η Καλλιθέα. Η αθηναϊκή ομάδα απέκτησε τον Εέτου Βερτάινεν με τη μορφή δανεισμού από την Τριεστίνα, ως τον Δεκέμβριο, με οψιόν ανανέωσης έως το καλοκαίρι.

Ο 24χρονος φορ έχει αγωνιστεί στην HJK, αλλά και σε ομάδες της Σκωτίας και της Βόρειας Ιρλανδίας.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Η Athens Kallithea FC ανακοινώνει την απόκτηση του Φινλανδού στράικερ Eetu Vertainen από την Triestina της ιταλικής Serie C με δανεισμό έως τις 31 Δεκεμβρίου 2023, με δυνατότητα επέκτασης έως τις 30 Ιουνίου 2024.

Ο Vertainen, 24, είναι πρώην διεθνής με τις μικρές εθνικές Φινλανδίας και έχει κατακτήσει τρεις φορές το πρωτάθλημα της κορυφαίας κατηγορίας της Φινλανδίας με την πιο επιτυχημένη ομάδα της χώρας, την HJK. Έχοντας πάρει μεταγραφή στην Premier League της Σκωτίας με την St. Johnstone, ο Vertainen στη συνέχεια σκόραρε 17 γκολ σε 30 αγώνες όσο ήταν δανεικός στη Linfield στην Premiership της Βορείου Ιρλανδίας την περασμένη σεζόν.

Γεννημένος στο Έσποο, ο Vertainen πέρασε από την ακαδημία νέων της HJK και έκανε το ντεμπούτο του με την πρώτη ομάδα τον Ιανουάριο 2017. Ο Vertainen συνέχισε σκοράροντας 13 γκολ με έξι ασίστ σε 76 συμμετοχές του σε σύνολο τεσσάρων σεζόν στην HJK, καθώς η ομάδα κέρδισε τρεις φορές το πρωτάθλημα Φινλανδίας (2017, 2018, 2020) και δύο φορές το Κύπελλο Φινλανδίας (2017, 2020). Ο Vertainen σημείωσε πέντε συμμετοχές συνολικά σε προκριματικά UEFA Champions League και UEFA Europa League κατά τη διάρκεια της καριέρας του στην HJK.

Φεύγοντας από την HJK για την Ilves τον Ιανουάριο 2021, ο Vertainen σκόραρε τέσσερα γκολ σε 11 συμμετοχές το πρώτο μισό της σεζόν 2021 της Veikkausliiga και κέρδισε μια μεταγραφή στην Premier League της Σκωτίας με τη St. Johnstone τον Σεπτέμβριο 2021.

Ο Vertainen κατέγραψε επτά συμμετοχές στο πρωτάθλημα το πρώτο μισό της σεζόν 2021/22 για την St. Johnstone και πέρασε το δεύτερο μισό δανεικός στη Linfield της Premiership της Βόρειας Ιρλανδίας, όπου σκόραρε τέσσερα γκολ με μία ασίστ σε 10 συμμετοχές, βοηθώντας την ομάδα να κατακτήσει τον τίτλο. Ο Vertainen επέκτεινε τον δανεισμό του στη Linfield μέχρι τη σεζόν 2022/23, σκοράροντας 19 γκολ με έξι ασίστ σε 43 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, συμπεριλαμβανομένων και τριών συμμετοχών μεταξύ προκριματικών σε UEFA Champions League και UEFA Europa League.

Σε διεθνές επίπεδο, ο Vertainen εκπροσώπησε τη Φινλανδία στις εθνικές ομάδες Κ18, Κ19, και Κ21.

Καλωσήρθες, Eetu».

Last modified onΤρίτη, 12 Σεπτέμβριος 2023 08:17

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep