Στηρίζει επενδυτές Μπέκα ο Αντωνάκας

Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη Αιολικού δήλωσε ότι είναι υποχρεωμένος να στηρίξει τους ενδιαφερόμενους επενδυτές απο τη στιγμή που δεν είχε στήριξη.

Τη λύση των επενδυτών που εκπροσωπεί ο Στέλιος Μπέκας προκρίνει για την επόμενη μέρα του Αιολικού ο Δημήτρης Αντωνάκας. Ο πρόεδρος του Ερασιτέχνη επανέλαβε ότι δεν είχε στήριξη από το νησί και ανέφερε:

«Μετά την τεράστια επιτυχία της κατάκτησης του πρωταθλήματος στον 4ο Όμιλο της Γ’ Εθνικής, αλλά και της πρωτιάς στα Playoffs για την άνοδο στη Super League 2, ανέλαβα προσωπικά διάφορες πρωτοβουλίες για την εξεύρεση μιας κοινά αποδεκτής λύσης ως προς τη δημιουργία της ΠΑΕ Αιολικός, την κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου, αλλά και των λειτουργικών της εξόδων για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Στη διάρκεια της πρόσφατης Γενικής Συνέλευσης του Ερασιτέχνη Αιολικού, έχοντας προηγηθεί τρεις διαφορετικές συναντήσεις με ανθρώπους που διαχρονικά υποστηρίζουν την ομάδα, εξέφρασα την απογοήτευση μου για το γεγονός πως δεν βρέθηκε η παραμικρή υποστήριξη για τις άμεσες ανάγκες της -υπό σύσταση τότε- ΠΑΕ Αιολικός, με αποτέλεσμα να μην επιθυμώ να συνεχίσω ως μεγαλομέτοχος την προσπάθεια που ξεκίνησα το 2019 στο ελληνικό ποδόσφαιρο.

Σεβόμενος, ωστόσο, την επιθυμία των μελών της Γενικής Συνέλευσης, αλλά και των ανθρώπων με τους οποίους συναντήθηκα αυτές τις τρεις φορές και τους οποίους ρώτησα ξεκάθαρα τι επιθυμούν για το μέλλον του Αιολικού, ανέλαβα ως πρόεδρος της προσωρινής επιτροπής και μαζί με τους συνεργάτες μου εργαστήκαμε σκληρά όλο αυτό το διάστημα για τη σύσταση της ΠΑΕ Αιολικός. Υπό τον κίνδυνο, μάλιστα, εάν δεν βρισκόταν επενδυτικό σχήμα να αναλάβει τις τύχες της ομάδας στην επαγγελματική Super League 2, να μην είναι εφικτή εναλλακτικά, λόγω των ασφυκτικών χρονικών περιθωρίων, ούτε η συμμετοχή της ομάδας στη Γ’ Εθνική.

Έχοντας δηλώσει επανειλημμένα πως προτεραιότητα μου ως Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Αιολικού ήταν να βρεθεί συμπαίκτης ή συμπαίκτες από το νησί για την ίδρυση της ΠΑΕ, δεν σας κρύβω πως η απογοήτευσή μου έγινε ακόμα εντονότερη εξαιτίας του ότι κανένας επίσημος φορέας ή επιφανής επιχειρηματίας δεν με προσέγγισε όλο το προηγούμενο διάστημα, ούτε καν για να μου προτείνει μια ιδέα, πόσο μάλλον να συνδράμει οικονομικά. Σε μια περίοδο, μάλιστα, που τα έξοδα σύστασης της ΠΑΕ συνέχιζαν να καλύπτονται από προσωπικά μου χρήματα, ώστε να τρέχουν οι νομικές διαδικασίες και να πληρώνονται τα παράβολα συμμετοχής.

Παρ’ όλα αυτά, αν δύο μήνες πριν η μεγάλη μας επιτυχία ήταν η κατάκτηση της ανόδου, σήμερα είναι ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία η ολοκλήρωση όλων των απαραίτητων διαδικασιών, ώστε να μπορεί ο Αιολικός να αγωνιστεί στις επαγγελματικές κατηγορίες. Αντιλαμβάνομαι ότι στη νοοτροπία ορισμένων μοιάζει φυσιολογικό να αντιμετωπίζουν οτιδήποτε καινούριο με δυσπιστία. Βίωσα την ίδια κατάσταση, ερχόμενος το 2019 στη Μυτιλήνη. Όμως, επειδή μέχρι τώρα δεν έχει έρθει σε γνώση μου η παραμικρή ουσιαστική προσπάθεια για να μείνει ο Αιολικός σε Μυτιληνιά χέρια, παρά μόνο κινήσεις εντυπώσεων, είναι υποχρέωσή μου ως Πρόεδρος του Ερασιτέχνη Αιολικού να υποστηρίξω την προσπάθεια των εκτός Λέσβου επιχειρηματιών, που εξέφρασαν τη διάθεση να ασχοληθούν με την ΠΑΕ. Είναι το λιγότερο που μπορώ να κάνω, απέναντι στους καινούριους επενδυτές, σεβόμενος τόσο την επιθυμία των απλών φιλάθλων μας, που θέλουν να δουν τον Αιολικό στη Super League 2, όσο και της ένδοξης ιστορίας του συλλόγου. Το ίδιο πρέπει να πράξουν ενωμένοι, όλοι όσοι νοιάζονται για αυτή την ομάδα.

Δυστυχώς, επί των ημερών μου, ο Αιολικός δεν είχε τη στήριξη που του αρμόζει, ως η πιο επιτυχημένη ομάδα του Βορείου Αιγαίου. Ακόμα και σε βασικές διεκδικήσεις μας, βάσει νόμων που εφαρμόζονται σε όλη την επικράτεια, για τις μετακινήσεις της ομάδας μας στη Γ’ Εθνική, πέρασε ένας ολόκληρος χρόνος (2022) που λόγω επιλεκτικής άγνοιας της Περιφέρειας Β. Αιγαίου δεν δόθηκαν χρήματα στο σύλλογο, ενώ για φέτος (2023) πλησιάζει Σεπτέμβριος και ακόμα δεν έχουν πληρωθεί τα χρήματα που αφορούν μετακινήσεις μας στο πρώτο τρίμηνο του έτους. Τους υπενθυμίζω πως δεν μας κάνουν χάρη. Είναι υποχρέωση τους να στηρίξουν τον αθλητισμό. Και κυρίως, ευθύνη τους προς την τοπική κοινωνία, που τους ψηφίζει.

Κλείνοντας, θα ήθελα να ευχαριστήσω προσωπικά τα υπόλοιπα μέλη της προσωρινής επιτροπής, κ.κ. Βαλάντη Μπλέτσα, Ηρώ Πιτσιλαδή, Βασίλη Σανιδά και Βαγγέλη Παπαντώνη, για τις ενέργειές τους όλο το προηγούμενο διάστημα. Εύχομαι στο εξής, τώρα που η δική μας υποχρέωση ολοκληρώθηκε και τυπικά, η ΠΑΕ Αιολικός να αγκαλιαστεί με το ίδιο ενδιαφέρον και την ίδια αγάπη, για να έρθουν ακόμα μεγαλύτερες επιτυχίες από όσες όλοι μαζί καταφέραμε.

Με εκτίμηση,
Δημήτρης Αντωνάκας».

Last modified onΤρίτη, 22 Αύγουστος 2023 12:03

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep