Απόλλων Σμύρνης χωρίς πιστοποιητικό!

Η ΕΕΑ «έκοψε» τον Απόλλωνα Σμύρνης λόγω μη κατάθεσης εγγυητικής. Πήραν πιστοποιητικό Λεβαδειακός, Ολυμπιακός Β.

«Κόκκινο» από την ΕΕΑ εισέπραξε ο Απόλλων Σμύρνης σε ό,τι αφορά στη χορήγηση πιστοποιητικού συμμετοχής. Η Επιτροπή δεν γνωστοποίησε τον λόγο, όμως απαγόρευση συμμετοχής προβλέπεται μόνο στο άρθρο 78 παρ.1,2,8Α του Ν.2725/99. Σε κάθε άλλη περίπτωση η ποινή είναι αφαίρεση 5 έως 10 βαθμών.

Στην περίπτωση των Κυανόλευκων δεν εκδόθηκε νέα εγγυητική, κάτι που λογικά θα κάνει ο νέος ιδιοκτήτης. Θα πρέπει το συγκεκριμένο προαπαιτούμενο να έχει διευθετηθεί 15 ημέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος.

Το άρθρο 78 παρ.1 αναφέρει:

«Με την επιφύλαξη των κατώτατων ορίων που ορίζονται στην παρ. 2, για τη χορήγηση του πιστοποιητικού της παρ. 3 του άρθρου 77A, οι Ανώνυμες Αθλητικές Εταιρίες (Α.Α.Ε.) υποχρεούνται να καταθέσουν στην Επιτροπή Επαγγελματικού Αθλητισμού (Ε.Ε.Α.), μαζί με τον προϋπολογισμό της περ. δ) της παρ. 4 του άρθρου 77Α, εγγυητική επιστολή τράπεζας που λειτουργεί στην Ελλάδα, ποσού ίσου τουλάχιστον με το πέντε τοις εκατό (5%) του συνόλου των εξόδων του προϋπολογισμού αυτού, η ισχύς της οποίας λήγει κατ’ ελάχιστον έξι (6) μήνες μετά από το πέρας της αγωνιστικής περιόδου».

Το άρθρο 78 παρ.2:

«Το ποσό της εγγυητικής επιστολής της παρ. 1 ορίζεται, κατ’ ελάχιστο όριο, για:

β. τις Π.Α.Ε. που συμμετέχουν στο επαγγελματικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου της Α2 Εθνικής Κατηγορίας Ανδρών («Super League 2»), σε εκατόν πενήντα χιλιάδες (150.000) ευρώ.

Το άρθρο 78 παρ.8Α:

«Η μη χορήγηση ή η ανάκληση του πιστοποιητικού της παρ. 3 του άρθρου 77Α λόγω μη συμμόρφωσης με τις υποχρεώσεις των παρ. 1 έως 8 ως προς την κατάθεση εγγυητικής επιστολής τράπεζας συνεπάγεται την απαγόρευση συμμετοχής της Α.Α.Ε. σε αθλητικές διοργανώσεις. Στην περίπτωση του προηγούμενου εδαφίου εφαρμόζονται αναλογικά τα εδάφια τρίτο, τέταρτο και πέμπτο της παρ. 2 του άρθρου 3».

Αντίθετα, πήραν πιστοποιητικό οι ΠΑΕ Ολυμπιακός Β και Λεβαδειακός. Αναλυτικά:

Η Επιτροπή χορήγησε πιστοποιητικό στις κάτωθι ΠΑΕ της Super League 2:
ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ Β
ΠΑΕ ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ

Η Επιτροπή ΔΕΝ χορήγησε πιστοποιητικό στην κάτωθι ΠΑΕ της Super League 2:
ΠΑΕ ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ».

Last modified onΠαρασκευή, 21 Ιούλιος 2023 14:43

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep