«Διατάξτε αναστολή αθλητικής ιδιότητας»

Αίτημα του Γιώργου Παναγόπουλου στην Ε.Ε. της ΕΠΟ ώστε να ανασταλεί η αθλητική ιδιότητα της ΠΑΕ ΠΟΤ Ηρακλής.

Η Εκτελεστική Επιτροπή συνεδριάζει στις 14.00 της Πέμπτης (20/07) και το θέμα του ΠΟΤ Ηρακλή είναι... 29ο στην ημερήσια διάταξη, ενώ 30ό και τελευταίο αυτό της δεοντολογίας και των στημένων αγώνων. Για το θέμα των Κυανόλευκων, μάλιστα, ο δικηγόρος του Μπόγκνταν Μάρα, Γιώργος Παναγόπουλος απέστειλε υπόμνημα και ζητά από την ΕΠΟ να αποφασίσει την αναστολή αθλητικής ιδιότητας της ΠΑΕ.

Υπενθυμίζεται ότι η SL2 απαγόρευσε τις μεταγραφές στους Κυανόλευκους και έδωσε προθεσμία 30 ημερών να αποσυρθούν από την προσφυγή τους στα πολιτικά δικαστήρια. Από πλευράς Παναγόπουλου προκύπτει ότι αρχές Σεπτεμβρίου το θέμα θα συζητήσει και ο αθλητικός δικαστής. Έχει ζητηθεί η εφαρμογή του άρθρου 7 του Κ.Α.Π. το οποίο μεταξύ άλλων προβλέπει αφαίρεση 10 βαθμών.

Το υπόνμημα:

«ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΚΤΕΛΕΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΟ
ΥΠΟΜΝΗΜΑ
Του Ioan Bogdan MARA, πρώην επαγγελματία ποδοσφαιριστή, μέλους της ΚΕΠ, κατοίκου Ρουμανίας


ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΣ:
ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΕΠΟ,
κ.Παναγιωτη ΜΠΑΛΤΑΚΟ

Κύριε Πρόεδρε-Αξιοτιμα μέλη,

Σε συνέχεια των προηγούμενων αιτήσεων και καταγγελιών μας κατά της ΠΑΕ ΠΟΤ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ κι εν όψει της συζήτησης του θέματος υπ.αριθμ.29 της Ημερήσιας Διάταξης της σημερινής συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, θέλουμε να υπογραμμίσουμε τα εξής:

1. Μετα την σημερινή απόφαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Super League 2 με την οποία προειδοποιήθηκε η ΠΑΕ ΠΟΤ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ, ώστε εντός μηνός να αποσύρει την προσφυγή του στα Πολιτικά Δικαστήρια και συγχρόνως τιμωρήθηκε με απαγόρευση Μετεγγραφων, καλεισθε να εφαρμόσετε και σεις τον ΚΑΠ.

2. Επειδη η SL2 ενεργώντας απόλυτα νόμιμα, εφάρμοσε πιστά το άρθρο 35 του ΚΑΠ κι επομένως παραιτουμαστε από την σχετική καταγγελία εις βάρος της.

3. Αντιθετα εμμένουμε στην καταγγελία μας κατά της ΠΑΕ ΠΟΤ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ που απευθύνεται στην Επιτροπή Εκτάκτων Θεμάτων και την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ, ζητώντας και η ΕΠΟ με την σειρά της να εφαρμόσει πιστά κι απαρέγκλιτα την διάταξη του άρθρου 35 του ΚΑΠ και ΝΑ ΔΙΑΤΑΞΕΙ ΤΗΝ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΑΘΛΗΤΙΚΗΣ ΙΔΙΟΤΗΤΑΣ ΤΗΣ ΠΑΕ, μέχρι να συμμορφωθεί στις υφιστάμενες αποφάσεις του ΔΔΠ και της SL2.

4. Μαλιστα η θέση της ΠΑΕ έχει καταστεί δυσχερέστερη μετά την εμμονή της στην υποστήριξη των πολιτικών ενδίκων μέσων και την δημόσια δήλωση της οτι θα προσβάλλει στο Διαιτητικό Δικαστήριο την απόφαση της Super League 2!

Ως εκ τούτου, αναμένουμε από την ΕΠΟ να μην επαναπαυθει στην απόφαση της SL2 και να ενεργήσει σύμφωνα με το Καταστατικό και τους Κανονισμούς της, προκειμένου να αποφευχθεί κάθε πιθανότητα διεθνούς τιμωρίας του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Αθήνα 20.7.2023
Ο Πληρεξούσιος Δικηγόρος
Γεώργιος ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ».

Last modified onΠέμπτη, 20 Ιούλιος 2023 12:52

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep