«Πολλαπλάσια οργάνωση και ποιότητα»

Ο διοικητικός και οικονομικός απολογισμός της ΑΕΛ έγινε την Παρασκευή (07/07). Ενότητα ζήτησε ο Νταβέλης.

Την αυτοκριτική του έκανε ο Αχιλλέας Νταβέλης την Παρασκευή (07/07) σε συνέντευξη Τύπου και ζήτησε συσπείρωση. Έκανε τον διοικητικό απολογισμό, δήλωσε ότι όσα έμαθε σε έναν χρόνο, άλλοι τα μαθαίνουν σε 10 και υποστήριξε ότι η οργάνωση και η ποιότητα της ΑΕΛ θα είναι φέτος πολλαπλάσια.

Αρχικά οικονομικός διευθυντής της ΠΑΕ Τάσος Χριστακόπουλος έκανε τον οικονομικό απολογισμό και ανέφερε μεταξύ άλλων:

«Το χρέος που παραλάβαμε σε ΙΚΑ και Εφορία είναι ύψους 1.8 εκατ. ευρώ. Είναι ρυθμισμένο. Στην εφορία έχουν καταβληθεί 368 χιλιάδες και στο ΙΚΑ 175.543 ευρώ. Εξαλείφθηκε το ban και η ΠΑΕ πλήρωσε 608.520 ευρώ. Οι μισθοί και οι δόσεις ήταν 640 χιλιάδες, σε υπαλλήλους και προπονητές καταβλήθηκαν 219 χιλιάδες, για τα τμήματα υποδομής 234.500 ευρώ, για τα λειτουργικά 163.800 ευρώ. Είχαμε 153 χιλιάδες έσοδα από 1.100 διαρκείας, 163 χιλιάδες από χορηγούς και έχουν δαπανηθεί ως τώρα 3 εκατ. ευρώ. Άμεσα θα γίνει Α.Μ.Κ.».

Στην ομιλία του ο Αχιλλέας Νταβέλης είπε:

«Πριν ξεκινήσω τον Διοικητικό Απολογισμό να παρουσιάσω τους συνεργάτες μου. Από τον α’ αντιπρόεδρο κ. Ιωάννη Νταβέλη, από τον υπεύθυνο του τμήματος επικοινωνίας και μέλους του Διοικητικού Συμβουλίου, Δημήτρη Παπαλέξη, από τον προπονητή της ομάδας, Παναγιώτη Γκουτσίδη, από τον βοηθό προπονητή από σήμερα της ομάδος Παναγιώτη Κυπαρρίση, από τον τεχνικό αρχηγό της ομάδας Θωμά Κυπαρρίση, από τον οικονομικό διευθυντή της ΠΑΕ ΑΕΛ Τάσο Χριστακόπουλο, από την υπεύθυνη νομικού σε αθλητικό δίκαιο Δόξα Τσαγκαράκη κι από τον υπεύθυνο νομικό για θέματα αστικού δικαίου Στέφανο Παντζαρτζίδη. Καλωσορίζω επίσης στους κόλπους της ΑΕΛ και τον Χρήστο Γκατζούλη που εντάχθηκε προσφάτως στο γραφείο Τύπου.

Το απόγευμα της Παρασκευής (7/7) στα γραφεία της ΠΑΕ έγινε έκτακτη Γενική Συνέλευση και Διοικητικό Συμβούλιο με δύο θέματα. Πρώτον η ΑΜΚ κατά 1,5 εκατ. ευρώ, άρα αυτό που θα πρέπει να γνωρίζετε είναι ότι το Μ.Κ. της ΠΑΕ ανέρχεται στο 2,5 εκατ. ευρώ μετά και τα σημαντικά ποσά τα οποία κατεβλήθησαν στην τρέχουσα αγωνιστική περίοδο 2022-2023 μετά και την ανάληψη της διοικήσεώς μας.

Και δεύτερον την αλλαγή του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΑΕ που είναι πλέον πιο ολιγομελές:

Νταβέλης Αχιλλέας του Αθανασίου πρόεδρος
Νταβέλης Ιωάννης του Αθανασίου αντιπρόεδρος α’
Νταβέλης Αθανάσιος του Αχιλλέως αντιπρόεδρος β’
Παπαλέξης Δημήτριος του Χρήστου
Βασιλάκου Δήμητρα του Κωνσταντίνου

Καλούμαστε σήμερα να σας παρουσιάσουμε τον διοικητικό απολογισμό μίας καινούργιας αρχής για την ομάδα μας που ήρθε μετά από δεκαετίες σε Λαρισινούς ιδιοκτήτες που θεώρησαν σαν πρωτεύον στόχο να επαναφέρουν την ομάδα και την ιδέα της ΑΕΛ στους κατοίκους της Λάρισας εκεί που πραγματικά ανήκει και να ξεκινήσουμε μια δύσκολη χρονιά. Στη διάρκεια της οποίας είχαμε να οργανώσουμε και να φέρουμε εις πέρας πολλά δύσκολα πράγματα από πολλές απόψεις (διοικητικές, οικονομικές, κοινωνικές), αλλά κυρίως να γνωρίσουμε, να διαπραγματευτούμε και να μάθουμε αυτόν τον δύσκολο χώρο του ποδοσφαίρου της Super League 2.

Πάνω από όλα για να φτάσουμε στην απόκτηση του μετοχικού πακέτου της ΠΑΕ, του προπονητικού κέντρου των Δένδρων, αλλά και των οικονομικών επιβαρύνσεων της ομάδας που την ακολουθούσαν από την προηγούμενη διοίκηση όπως τις υποχρεώσεις σε εφορία και ΕΦΚΑ των οποίων τακτοποιούμε κάθε μήνα. Το ban σε προπονητές και ποδοσφαιριστές που είχαν δημιουργήσει το μεγαλύτερο πρόβλημα στην λειτουργία της ομάδας, τα υπόλοιπα σε προπονητές, ποδοσφαιριστές, ιατρικό προσωπικό, διοικητικό και υπαλληλικό προσωπικό και προς τρίτους. Έπρεπε εμείς οι νέοι ιδιοκτήτες βάζοντας πάνω από όλα το συναίσθημα και την αγάπη μας για την ΑΕΛ και την Λάρισα, αλλά και το χέρι βαθιά στην τσέπη, να δημιουργήσουμε μία νέα τάξη πραγμάτων για να επαναφέρουμε την ομάδα κοντά στους φιλάθλους, την κοινωνία, τους φορείς, την πολιτεία, τα σωματεία, τον κόσμο.

Καλύψαμε σε μεγαλύτερο βαθμό τις υποχρεώσεις της φετινής χρονιάς σε προπονητές, ποδοσφαιριστές και ιατρικό, διοικητικό και υπαλληλικό προσωπικό.

Προσπαθήσαμε και παραμένουμε δυνατοί στις επάλξεις γνωρίζοντας ότι η συνέχεια ήταν δύσκολη και θα είναι δύσκολη και ότι τα προβλήματα τόσο σε αγωνιστικό αλλά και σε οικονομικό επίπεδο θα υπάρχουν (λόγω του ότι τα έσοδα της κατηγορίας είναι ανύπαρκτα) και παρόλο που εναρμονιστήκαμε με τα νέα δεδομένα, προσπαθήσαμε και πρωταγωνιστήσαμε μιας και είναι κάτι που αρμόζει στην ιστορία της ομάδας μας της ΑΕΛ και οργανώσαμε όλα τα τμήματα της σε διοικητικό, και ποδοσφαιρικό τομέα για να φέρουμε την ΑΕΛ στο καλύτερο δυνατό σημείο με γνώμονα πάντα ότι η συνέχεια θα είναι δύσκολη και ότι τα προβλήματα σε αγωνιστικό και οικονομικό επίπεδο μεγάλα, κάτι το οποίο δεν μας φοβίζει και μας δυναμώνει συνεχώς.

Αυτή η συνέχεια απαιτεί θυσίες, προβληματισμούς, σοβαρότητα, υπευθυνότητα και μεγάλες προσπάθειες από όλους μας, μαθαίνοντας μέσα από τα λάθη μας και την απειρία μας. Γνωρίζοντας τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετώπιζε η κατηγορία είμαστε από την πρώτη στιγμή αρωγοί στην προσπάθεια της διοργανώτριας αρχής της Super League 2 προκειμένου να ανακάμψει και να εξευρεθούν λύσεις για την βιωσιμότητα της κατηγορίας, αλλά για να φύγει και από την μιζέρια που βρισκόταν τα τελευταία χρόνια.

Πρωταγωνιστήσαμε σε όλα τα διοικητικά συμβούλια της λίγκας και συνεισφέραμε στην εξυγίανση της προσφέροντας την βοήθεια μας σε όλα τα επίπεδα. Ήρθαμε σε επαφή μαζί και με άλλους προέδρους της κατηγορίας σε συναντήσεις, τόσο με την Ε.Π.Ο, όσο και με τον υφυπουργό αθλητισμού κ. Αυγενάκη και με την ΕΡΤ για να εξεταστούν οι οικονομικές δυνατότητες ανάπτυξης αυτής της κατηγορίας.

Καλλιεργήσαμε κατάλληλες και επωφελείς σχέσεις με τους φορείς του αθλητισμού Γ.Γ.Α., Ε.Π.Ο., Ε.Π.Σ.Λ., Σύνδεσμο Διαιτητών, Σύνδεσμο Προπονητών και Σύνδεσμο Παλαιμάχων, καθώς και με τους φορείς του νομού Περιφέρεια και Δήμους, για να πετύχουμε στόχους και για τη στήριξη του ποδοσφαίρου στο νομό της περιφερειακής ενότητας Λάρισας. Αναπτύξαμε σχέσεις αξιοπρέπειας, αμοιβαίου σεβασμού και εμπιστοσύνης με την ερασιτεχνική ΑΕΛ και τους ανθρώπους της και πιστεύουμε στο μέλλον να είμαστε στην θέση να τους βοηθήσουμε όπως πρέπει.

Καταβάλαμε προσπάθειες και ήρθαμε σε συναντήσεις με την ΕΠΣ Λάρισας, αλλά και τα περισσότερα σωματεία του νομού με συνεργασίες που δημιουργήθηκαν ώστε από κοινού να μπορέσουμε να δημιουργήσουμε τις ακαδημίες Κ19, Κ17, Κ15 και να πρωταγωνιστήσουν και αυτές σε πολύ υψηλό επίπεδο. Το όραμά μας ήταν να αναγεννηθεί η ομάδα σε όλα τα επίπεδα και δόθηκε μεγάλο βάρος στις ακαδημίες μας και στις ομάδες Κ19, Κ17, Κ15 με ένταξη σε αυτές 78 παιδιών από όλο το νομό.

Στα πλαίσια διαχείρισης και αντιμετώπισης των συνεπειών που προέκυψαν από την πανδημία, προσπαθήσαμε να διαμορφώσουμε ένα νέο κύκλο φιλάθλων με ένα πρωτοποριακό κάλεσμα όλων των παιδιών έως 14 ετών σε προνομιακή δωρεάν θέση στο γήπεδο από όλα τα σχολεία του νομού Λάρισας, επίσης φέραμε την ομάδα κοντά στους μαθητές δημοτικών και γυμνασίων της Λάρισας με εβδομαδιαίες επισκέψεις όλων των παικτών της ΑΕΛ στα σχολεία.

Θα διεκδικήσουμε ό,τι δικαιούμαστε, δεν θα ζητήσουμε χάρη από κανέναν, αλλά και δεν θα χαριστούμε σε κανέναν. Με την ελπίδα ότι η νέα ποδοσφαιρική περίοδος θα είναι καλύτερη από την προηγούμενη και με την υπόσχεση ότι θα πορευθούμε ενωμένοι όλοι μαζί με την ομάδα μας και τους ένθερμους φιλάθλους μας σε μια χρονιά που θα αναδείξει ότι ήρθε η ώρα για το μεγαλείο της ιστορικής ΑΕΛ».

Οι επιστολές στη Super League 2

Ο Νταβέλης ανέφερε ότι εστάλη επιστολή στη λίγκα, ώστε αν η ΕΡΤ δεν υπήρξε συμμόρφωση για την καταβολή του πριμ κατάταξης, να σταλεί εξώδικο. «Είναι φιλοδώρημα το τηλεοπτικό συμβόλαιο. Η ΕΡΤ έχει δικαίωμα για αναστολή μόνο για τελεσίδικες αποφάσεις. Έχουμε ανάγκη τις 80 χιλιάδες και εξουσιοδοτήσαμε τον Πέτρο Μαρτσούκο να κινηθεί δικαστικά».

Για το θέμα της ΕΕΑ είπε: «Στείλαμε επιστολή και ζητάμε από τη διοργανώτρια να εξετάσει κατά πόσο η ΕΕΑ ήλεγξε για τη σεζόν 2022-23 εάν ομάδες που συμμετείχαν και δη οι νεοεισερχόμενες τήρησαν τη διαδικασία για το Μ.Κ. και κατά πόσο ήλεγξε το Πόθεν Έσχες. Προτείναμε να αυξηθεί το Μ.Κ. για τις ομάδες της κατηγορίες. Έχουμε καταγγελίες ότι κάτι συνέβη. Εμάς μας έλεγχαν 52 μέρες και άλλους ούτε 52 λεπτά».

Για το AEL FC Arena είπε ότι: «Βρισκόμαστε πιο κοντά από ποτέ» και για τα κυριότερα λάθη σημείωσε:

«Σηκώσαμε τον πήχη των προσδοκιών πιο ψηλά. Δεσμεύομαι ότι η οργάνωση και η ποιότητα θα είναι πολλαπλάσια από πέρυσι. Η ΑΕΛ θα κάνει τα πάντα για τον κόσμο και την ιστορία. Εμπιστεύτηκα ανθρώπους που με πρόδωσαν με τον πιο χυδαίο τρόπο. Ευχαριστώ τον Παναγιώτη Γκουτσίδη που απέδειξε πόσο σοβαρός προπονητής είναι. Υπέστη μια αδικία που κατακρεούργησε την ομάδα και τον ίδιο. Συγγνώμη και από τους ποδοσφαιριστές για όσα υπέστησαν από αστοχίες ή εσκεμμένες πράξεις ανθρώπων που αποβλήθηκαν και ήταν επιζήμιοι για την ομάδα. Η ΑΕΛ έχασε το πρωτάθλημα από τη δική της εικόνα και προβλήματα και όχι από θαύμα αντιπάλου. Είδαμε άλλα στον αντίπαλο, αλλά όχι θαύμα».

Για την έλλειψη άδειας είπε μεταξύ άλλων ότι: «Η απώλεια δεν επηρεάζει καθόλου το ρόστερ. Αυτός είναι ο σχεδιασμός. Γίνεται σκάουτινγκ 1,5 μήνα πριν το τέλος της σεζόν. Στοχεύουμε σε ποιοτικούς ξένους 19-23».

Για τους δανεικούς και πιθανές νέες αποχωρήσεις: «Θέλουμε και τον Αντράντα και τον Τσιριγώτη. Και οι δύο θέλουν. Για τον Τσιριγώτη εξαρτάται από τον Λεβαδειακό. Είμαστε ανταγωνιστές. Ξέρω ότι ο Νικολιάς θέλει να αποχωρήσει».

Media

Last modified onΣάββατο, 08 Ιούλιος 2023 08:59

Leave a comment

Make sure you enter the (*) required information where indicated. HTML code is not allowed.

eeep eeep